cholesterol-lowering-foods

  چه نوع مواد غذایی در کاهش کلسترول بدنمان به ما کمک می کنند برخی از این مواد خوراکی را به شما معرفی می کنیم این خوردنی ها هم ساده و هم در دسترس هستند

نگه داشتن کلسترول در سطح نرمال، بخش مهمی از راز سالم ماندن بدن است. کلسترول بالا یک بیماری همه گیر است که توسط عادات بد غذایی و استرس ایجاد می شود و می تواند منجر به رسوب چربی در شریان ها و رگ های خونی گردد.

فشار خون بالا، و بیماری عروق کرونر قلب ناشی از کلسترول بالا، هر دو پیش ماده هایی برای حمله قلبی یا سکته مغزی هستند.

کلسترول بالا می تواند توسط عوامل مختلف ایجاد شود. از سن گرفته تا جنس و ژنتیک در ابتلا به این عارضه نقش دارند. ولی در این میان، کنترل وزن، افزایش سطح فعالیت، رعایت رژیم غذایی سالم و کنترل سطح استرس در جلوگیری از خطرات ناشی از کلسترول بالا بسیار موثرند. البته همه انواع کلسترول اثرات یکسان ندارند. در این میان اچ دی ال یا لیپوپروتئین با چگالی بالا به عنوان کلسترول خوب شناخته شده است. این کلسترول باعث حمل چربی از طریق خون و مانع تجمع آن در عروق می شود.

رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل سطح کلسترول دارد. در اینجا 12 ماده غذایی موثر در کاهش میزان کلسترول بد یا ال دی ال و تری گلیسیرید معرفی شده اند. فراموش نشود که سطح تام کلسترول باید در حالت ایده آل بین 100 تا 200 میلی گرم در دسی لیتر و در بزرگسالان باشد:

تخم مرغ: تخم مرغ یک غذای بحث انگیز در رابطه با کلسترول بالا است. برخی مطالعات کوچک حاکی از آنند که مصرف زرده تخم مرغ سطح کلسترول را بالا می برد. با این حال تعداد کمی از مطالعات بزرگ نیز نشان داده اند که مصرف زرده تخم مرغ با افزایش اچ دی ال، سطح کلسترول را کاهش می دهد. به نظر می رسد مصرف یک عدد تخم مرغ در روز با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ناشی از کلسترول بالا در ارتباط باشد.

گردو: سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 برای افزایش کلسترول خوب است و میزان ال دی ال و تری گلیسیرید را نیز کاهش می دهد. این روند باعث کاهش چربی در جریان خون می شود و از ایجاد پلاک در شریان ها جلوگیری می کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف تنها یک مشت گردو در روز سطح ال دی ال را تا 10 درصد کاهش می دهد.

عدس: یک منبع فوق العاده برای تمام رژیم های غذایی است. عدس سرشار از فولات است که باعث حفاظت از دیواره شریان ها در برابر آسیب ها می شود. عدس همچنین منبع غنی از منیزیوم است که باعث استراحت عروق خون و رفع حمله قلبی می شود.

لوبیا: خانواده حبوبات طیف مفیدی از درمان کلسترول بالا هستند. لوبیا پر از فیبر محلول است و نشان داده شده که با کاهش سطح کلسترول ارتباط دارد. خوردن یک و نیم فنجان لوبیا 4 بار در هفته خطر افزایش سطح ال دی ال را تا 5.15 درصد کاهش می دهد.

ماهی قزل آلا: ماهی های چرب مزایای بزرگ تغذیه و سلامت دارند. ماهی قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و با کاهش سطح تری گلیسیرید ارتباط دارد.

سیر: علاوه بر این که یک طعم دهنده خوشمزه است، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم آن می تواند سطح ال دی ال را کاهش داده و سطح اچ دی ال را بالا ببرد.

سیب: مطالعات حاکی از آنند که خوردن یک عدد سیب در روز به مدت یک ماه سطح کلسترول ال دی ال را تا 40 درصد کاهش می دهد. سیب حاوی فیبر محلول است که می تواند بدن را از چربی های اضافی پاک کند.

بلغور جوی دو سر: جو، جو دو سر، توفو و دیگر فراورده‌های سویا به دلیل دارا بودن فیبرهای محلول، میزان کلسترول خون را کاهش می‌ دهد. سویا برای قلب مفید است و همچنین سرشار از چربی ‌های مفید، فیبرها و استرول بوده و تمام این ترکیبات باعث کاهش کلسترول خون می ‌شوند.

مارچوبه: روند بخار دادن می تواند قابلیت بعضی از سبزیجات مانند مارچوبه را در کاهش کلسترول افزایش دهد. سبزیجات دیگری که خاصیت آنها در این امر توسط بخار دادن به مدت کوتاه بهتر می شود عبارتند از: انواع چغندر، بامیه، هویج، بادمجان، لوبیا سبز و کاهو.

آووکادو: این میوه مملو از اسید اولئیک، یک نوع اسید چرب امگا 9 است و مطالعات نشان داده اند که این چربی می تواند باعث مهار ال دی ال شود. البته باید در حد اعتدال آووکادو را به خاطر وجود چربی و کالری بالا در آن، مصرف کرد.

چای سبز: نوشیدن یک فنجان چای سبز می‌تواند به میزان قابل توجهی در کاهش کلسترول بد موثر باشد. چای سبز همچنین مانع از لخته شدن خون می‌شود و در محافظت از قلب و پیشگیری از سکته مغزی و بیماری‌های قلبی عروقی موثر است.

توت فرنگی: تاکنون تحقیقات زیادی بر خاصیت آنتی اکسیدانی توت فرنگی تاکید داشته‌ اند، اما اکنون محققان دریافتند که این میوه در کاهش کلسترول نیز مفید است. طی یک پژوهش میزان 500 گرم توت فرنگی به رژیم روزانه 23 فرد سالم اضافه شد. نمونه خون این افراد قبل و بعد از مطالعه نیز مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان می ‌داد که میزان کلی کلسترول، سطوح کسترول بد و کمیت تری گلیسیریدها به ترتیب 8.78 درصد، 13.72 درصد و 20.8 درصد کاهش یافته بود و این در حالی بود که میزان کلسترول خوب بدن، بدون تغییر باقی مانده بود.

منبع:activebeat.com

آوای سلامت

 

ارسال شده در 17 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • نسبت طلایی در طبیعت چه معنا و مفهومی دارد و کاربرد آن در دندان‌پزشکی چیست؟
  • تعریف بیهوشی و نوع بیهوشی
  • مهمترین دانستنی های خانم ها در سه ماهه اول بارداری
  • چرا در دوران سالمندی افسردگی زیادتر است
  • در باره مایکروفر این واقعیت های جالب را بدانید
  • آیا احتمال دارد اگزما و آکنه به دلیل آلرژی غذایی باشد؟
  • لزوم توضیح دادن مسائل جنسی به کودک
  • به خودمان انگیزه بدهیم
  • کدام مواد غذایی بیشترین پروتئین را دارند؟
  • سردردهای مختلف در ساعات خاص
  • نمک عامل اصلی پف کردن صورت شما
  • امان از دست خر و پف
  • درد دندان درآوردن اطفال
  • سنین پیری و رضایت از زندگی
  • ارتباط هوش کودکان با ژنتیک آن ها
  • محبوبترین ها

  • موارد مهم در مورد شغل مورد علاقه
  • با این روش دیگر بوی عرق نخواهید داد
  • راه و روش های مفید برای محافظت از مغز
  • رهایی از شر مورچه های سمج
  • هرگز کار بیرون را به منزل نیاورید
  • ناتوانی در کم کردن وزن به این دلایل
  • خطر خشک سالی تحدید بزرگی برای استان فارس
  • چالش های شما بعد از رسیدن به وزن دلخواه
  • باورهای غلط درباره زندگی سالم
  • گرسنه بودن حتی پس از صرف غذا
  • افزایش کیفیت مطالعه با فراهم کردن شرایط مناسب
  • سردرد های کمتر شناخته شده
  • برای اولین بار راحت بخوابید
  • برای سینوزیت از طب سنتی کمک بگیرید
  • ارتباط بین سایز و اندازه دست و روحیات افراد مختلف
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است