Headaches
چرا در هنگام روزه داری دچار سردرد می شویم علت بروز این امر چیست روزه داری باعث چه تغییراتی در قند خون ما می شود

سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجیم نظیر‌ برنج،‌ گوشت، مرغ، نان و سیب‌زمینی بلافاصله بعد از افطار است.

دکتر آزاده نجارزاده  با اشاره به ضرورت مدیریت صحیح مصرف انواع مواد غذایی در فصول مختلف به ویژه در ماه مبارک رمضان، تاکید کرد: روزه‌داری در فصول گرم سال، ‌ مستلزم رعایت شرایط ویژه در مصرف موادغذایی است.

وی در این رابطه مصرف سحری را از جمله ضروریات روزه‌داری دانست و بیان کرد: استفاده از موادغذایی پروتئینی مانند گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات، نقش مهمی در به تعویق انداختن حس گرسنگی در فرد روزه‌دار ایفا می‌کند.

نجارزاده با بیان این که اندوخته‌ مواد غذایی برای تحمل گرسنگی از ویژگی‌های مصرف مواد پروتئینی در وعده سحری است، عنوان کرد: روزه‌داران می‌توانند به منظور مدیریت مصرف مواد غذایی در ایام ماه رمضان، نسبت به مصرف انواع غذاهای حاضری و مواد‌غذایی دارای پروتئین به صورت گردشی در وعده‌های سحری و شام اقدام کنند.

این متخصص تغذیه در همین ارتباط تاکید کرد: روزه‌داران باید از خوردن غذای اصلی بلافاصله پس از افطار خودداری کنند و روزه‌ خود را با آب جوش، شیر گرم، خرما، عسل و مواد غذایی مشابه، افطار و حداقل نیم ساعت بعد از آن، غذای اصلی را میل کنند.

وی با تاکید بر اینکه در وعده افطار غذاهایی که سریع هضم می‌شوند، مصرف شوند، خاطرنشان کرد: سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجیم نظیر‌ برنج، ‌ گوشت، مرغ، نان و سیب‌زمینی بلافاصله بعد از افطار است.

نجارزاده در مورد راه‌های جلوگیری از تشنگی نیز اظهار کرد: روزه‌داران می‌توانند با مصرف میوه و سبزیجاتی از قبیل کاهو، کلم و هویج و غیره که حاوی مقادیر قابل توجهی آب هستند، در هنگام صرف وعده‌های سحر و افطار، آب مورد نیاز بدن را در طول مدت روزه‌داری تأمین کنند.

سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان نیز تصریح کرد: مدیریت صحیح مصرف لبنیات، کربوهیدرات‌ها و سبزیجات در ماه رمضان می‌تواند موجب تعویق گرسنگی، تشنگی و هضم مناسب مواد غذایی شود.

ایسنا،

ارسال شده در 20 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • فایده های مختلف زندگی متاهلی
  • هشدار برای کلیه گربه
  • تخریب پوست با این عوامل آسیب رسان
  • تمرینات کششی را چگونه باید انجام دهیم
  • ماکارونی با ماست
  • آیا خواص معجزه آسای آب انار را می دانید
  • تاثیر کارکرد ضعیف تیروئید برقدرت باروری خانم ها
  • کمک به افراد گرم مزاج با این توصیه ها
  • بررسی کیفیت آبمیوه های موجود در بازار
  • فواید درمانی کم کردن وزن
  • تمایل به نوشیدن آب در زمان خوابیدن
  • آموزش شله زرد با بررسی خواص درمانی آن
  • عواقب خطرناک ضربات مغزی
  • رونق دادن به وضع مالی با این روش ها
  • آسپرين برای این افراد ممنوع است!
  • محبوبترین ها

  • با مصرف داروهای فشار خون، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهیم
  • توضیحاتی برای استقاده از آسپرین
  • ارتباط میان داروی دیابت و شکنندگی استخوان
  • لیپید تزریقی- راهنمایی برای کاربران
  • موارد مصرف شیاف استامینوفن
  • معرفی کامل داروهای هوشبری
  • اختلال در آنزیم های کبدی با مصرف این قرص
  • نتایج مثبت آزمایشات اولیه واکسن سرطان سینه اعلام شد
  • مصرف زیاد استامینوفن موجب مسمومیت می شود
  • دانشمندان موفق به ساخت دارويي براي توقف شروع آلزايمر شدند
  • خطر تداخلات دارویی در بزرگسالان بیشتر از سایرین است
  • آشنایی با قرص آلفن ایکس همراه با نکاتی درباره ی آن
  • داروهای ضد فشارخون برای پیشگیری از پاركینسون
  • سرماخوردگی را با چه چیزی درمان کنیم؟
  • ساخت واكسن لشمانيازيس مهمترين دستاورد ايران در تحقيقات بيماريهاي گرمسيري است
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است