نوشابه های گازدار فست‌فودها ز مصرف مواد پرچرب افزودنی‌ها آرامش هنگام مصرف مواد غذایی
کدامیک از نوشابه ها ضرر کمتری برای سلامتی ما دارند رنگ نوشابه چه تاثیراتی در عوارض جانبی آن دارد ما ایرانی ها جزو  بیشترین مصرف کنندگان نوشابه های گازدار هستیم بهتر است از تهیه آن ها در هر رنگی خودداری کنید

شهاب اولیایی متخصص تغذیه ، گفت: هر کدام از مواد تشکیل دهنده نوشابه‌ها اعم از آب، شکر، طعم دهنده، اسید کربنیک، اسید فسفریک، افزودنی‌ها، رنگ دهنده و مواد نگهدارنده ( که برای جلوگیری از کپک زدن نوشابه به دلیل وجود شکر استفاده می شود) می توانند مضر باشند.
وی درباره نوشابه‌های مشکی بیان کرد: اسید فسفریک درون این نوشابه‌ها باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوانها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیه‌ها، ایجاد سنگ کلیه و بهم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن می شود.
اولیایی با بیان اینکه گاز کربنیک آن عدم جذب کلسیم، از بین رفتن مینای دندان و ریفلاکس شدید سیستم گوارشی را به همراه دارد، عنوان کرد: آب گازدار تشکیل دهنده نوشابه سبب ایجاد مشکلات گوارشی، قندبالای آن موجب افزایش قندخون و درنهایت دیابت و چاقی بعنوان ام‌الامراض( مادر تمام بیماری‌ها) می شود.
این متخصص تغذیه نوشابه را یکی از عوامل موثر در سوء تغذیه دانست و اظهار داشت: جایگزین نوشابه به جای آب، میوه و آبمیوه مصرف کننده را دچار کمبودهای ویتامینی و همچین کافئین درون آن علاوه بر تپش قلب، سیستم عصبی مرکزی را تحریک و حس وابستگی ایجاد می کند.
وی بیان کرد: همانطور که همگان واقف هستند از نوشابه های مشکی برای پاک‌کنندگی جرم و کثیفی (بخصوص برای تمیز کردن چربی روغن ماشین در تعمیرگاه‌ها) استفاده می شود و این به دلیل اسیدیته قوی آن است، لذا وقتی این ماده وارد معده می شود هرچند که قادر به تحمل آن است اما با تنبل بارآوردن معده در ترشح اسید خود ، اگر دیگر با غذا نوشابه میل نشود سیستم گوارشی بدن دچار اختلال می شود.
اولیایی رنگ نوشابه‌های مشکی را بخاطر کارامل ( وقتی قند را زیاد حرارت می دهند به آن رنگ تبدیل می شود) بدون مشکل دانست و افزود: در عوض رنگ دهنده‌های مصنوعی اضافه شده به نوشابه‌های زرد باعث ایجاد سرطان‌های مختلف می شود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه ضرر تمام نوشابه‌ها یکسان است و تفاوت رنگ آنها ماجرا را عوض نمی کند، گفت: هرچند که ابتدا نوشابه‌‌های سفید (به دلیل نداشتن رنگدانه ها)، سپس مشکی (با داشتن کارامل تقریبا بی ضرر) و در نهایت زرد (به دلیل رنگ‌دهنده‌های مصنوعی) به ترتیب در وضعبت بهتری نسبت هم مطرح می شوند اما هیچ یک از آنها به دیگری ارجحیت ندارند.
وی یادآو شد: ایران مقام اول را برای مصرف نوشابه در دنیا دارد چرا که سرانه مصرف نوشابه در دنیا حدود تا 10 تا 12 لیتر اما در ایران بیش از 40 لیتر است.
باشگاه خبرنگاران

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 22 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • شیوه تولید ماکارونی‌های غنی‌شده
  • چاره ای مناسب برای رفع گودی کمر
  • رایحه دلپذیر بدن نوزاد
  • درمان احساس نارضایتی جنسی
  • مردها این مواد غذایی را بیشتر بخورند
  • سیستم ایمنی قوی با این خوراکی ها
  • بدون تجويز پزشك از داروهاي خواب‌آور استفاده نكنيد
  • داروی فشار خون ، حافظه هراسان و وحشت زده را پاک می کند
  • محبوبترین ها

  • قرص سیرو لیموس با استفاده از فناوری نانو در تبریز تولید شد
  • عواقب خطرناک مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مصرف داروهاي روان پريشي براي سالمندان خطرناك است
  • درمان سرطان مغز با دارو
  • چرا نباید برای لاغر شدن داروهای لاغری مصرف کنیم؟
  • افزايش طول عمر سرطانيها با آسپرين
  • داروهاي ضد سرطان به رشد قد كمك مي كند
  • کمبود فاکتورهای انعقادی ناشی از تجویز غیر منطقی دارو است
  • رپورتاژ

  • دکتر دندانپزشک امینی عضو انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا
  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • الو دکتر

    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    تلگرام دکتر سلام
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است