774441111
خرفه از جمله مفید ترین سبزی های خوراکی به شمار میرود که می تواند در زمینه های زیادی باعث درمان مشکلات مختلف بدن شود در ماه رمضان از این سبزی در وعده های سحری و افطار بیشتر مصرف کنید

یک کارشناس طب سنتی گفت: خرفه سرد و تر بوده و برگ و ساقه خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون, کبد و معده را تسکین می‌بخشد، همچنین سبزی آن مفید در وعده سحر و افطار ماه رمضان است و از تشنگی پیشگیری می‌‎‌کند.

سید جواد علوی درباره خرفه اظهار داشت: خرفه گیاهی خودرشد است که در تمام نواحی مرطوب و باغچه‌ها می‌روید، این گیاه توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی را به خود گرفته است.

به‌گفته وی خرفه دارای طبع سرد و تر بوده و برگ و ساقه خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون, کبد و معده را تسکین می‌بخشد و برای کاهش تب‌های صفراوی و تسکین عطش و کنترل ادرار در مورد بیماری دچار دیابت ناشی از گرما مفید است. همچنین برای ماه رمضان در وعده افطار و سحر سبزی بسیار مفیدی است.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: گیاه خرفه مدر یا ادرارآور بوده و برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول یا ادرار مفید است. مصرف خوراکی «خرفه» به‌عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تبدار استفاده می‌شود و مصرف خام برگ و ساقه آن به‌صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.

علوی گفت: این گیاه در مصرف داخلی قطع‌کننده و بندآورنده خون‌ریزی است, ضماد برگ و ساقه آن به‌تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است. اگر بر معده و کبد گذارند, برای تسکین حرارت نیز مفید است.

وی اضافه کرد: جویدن برگ خرفه به‌مقدار کم، کُندی دندان را رفع می‌کند (کُندی دندانی که از خوردن میوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد) و زیاد جویدن آن کندی دندان ایجاد می‌کند. از عصاره آن برای التهاب‌های گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می‌شود.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: این گیاه در بیماران آسمی اثر گشادکننده مجاری تنفسی و پایین آورنده قند خون را دارد و خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضدتوموری نیز در آن دیده شده است.

علوی عنوان کرد: از خواص تخم خرفه می‌توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد. همچنین تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است. تخم گیاه خاصیت ضدکرم، به‌خصوص علیه کرم کدو را دارد. همچنین افراد سردمزاج باید آن را با نعناع و کرفس بخورند.

ارسال شده در 23 خرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • بهتر کردن پرس سنیه چطوری امکانپذیر است
  • دکتر اوز چه توصیه‌های غذایی برای پیشگیری از سرطان دارد؟
  • اختلالات سالهای اولیه یائسگی
  • آیا روغن کلزا خوبست یا نه؟
  • بهتر خوابیدن با این راه حل ها
  • آشنایی کامل با استئوپروز
  • خواص گیاه گل گندم و عکس هایی از آن
  • بعد از اپیلاسیون عروسها چه مشکلاتی پیدا میکنند
  • شناخت انواع آلرژی در سنین پایین
  • مخدر حشیش وتاثیرات مخرب آن بر بدن
  • اگر میخواهید باردار شوید بخوانید
  • ضرورت مصرف برخی چربی های مفید
  • لیست خرید افراد با چربی خون بالا ( تری گلیسرید بالا )
  • چرا باید تست ایدز یا HIV بدهم؟
  • توصیه های درمانی به افراد وسواسی
  • محبوبترین ها

  • چگونگی موفق شدن در زندگی مشترک
  • مهار احساسات پس از یک واقعه دردناک!
  • درد زایمان با رنگ چشم ارتباط دارد
  • با هم بودن بدون ازدواج
  • ذکر خاطرات و تاثیرات مثبت آن
  • جلب رضایت اطرافیان
  • کسانی که میخواهند زبان جدید یاد بگیرند توجه کنند
  • فعالیت های شب هنگام افراد موفق
  • اصول کلیدی برقراری رابطه مناسب با فرزندان چیست؟
  • چگونه بفهمیم در ذهن اطرافیان چه می گذرد؟
  • منبع حسادت
  • جایگاه خشم در زندگی اشخاص افسرده
  • لجبازی فرزندتان را اینگونه اصلاح کنید
  • بزرگ کردن فرزندانی با مسئولیت
  • اهمیت حمایت اجتماعی از افراد در جامعه
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است