457575

یک از عواملی که موجب کاهش سرعت رشد نوزاد و عدم رشد ذهنی مناسب وی می شود کمبود پروتئین به شمار میرود وجود این عارضه در مادر هم صدق میکند

عدم استفاده از پروتئین باعث اختلال در رشد و اتلاف پروتئین از نسوج بدن می شود. همچنین کمبود پروتئین در تغذیه نوزاد می تواند باعث ایجاد بیماری شود. گیاهان قادرند با استفاده از منابع ازتی همچون آمونیاک و نمک های نیترات و نیتریت در مقابل انرژی خورشید پروتئین تولید کنند اما انسان و حیوانات اهلی برای رفع احتیاجات پروتئینی روزانه ناگزیر به استفاده از منابع خارجی پروتئین هستند.

براساس پیشنهاد سازمان خواروبار و کشاورزی (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک فرد می تواند 50 درصد پروتئین مصرفی روزانه خود را از پروتئین گیاهی و 50 درصد بقیه را از پروتئین حیوانی تامین کند. محققان می گویند: چنانچه جیره غذایی انسان محدود به پروتئین گیاهی همچون گندم و ذرت شود، بدن با کمبود شدید اسید آمینه ضروری و ایجاد عوارضی می شود، مانند کواشیور کور و مارسموس نمونه هایی از کمبود پروتئین است.

به گفته آنان مصرف گوشت، ماهی، برنج، ذرت با لوبیا، شیر با نان یا مخلوط کردن شیر خشک و آرد گندم باعث رفع کمبود لیزین گندم و بالا بردن ارزش بیولوژیکی پروتئین می شود.
بر اساس محققان نقش پروتئین ها در سرعت رشد نوزاد از آغاز تولد بسیار حائز اهمیت است به طوری که در صورت کمبود پروتئین نوزاد با علل اختلال در رشد در نوزادان، مغز و جسم مواجه می شود که جبران ناپذیر است.

به گفته محققان نقش پروتئین ها در بدن شامل تامین رشد، تولید ترکیبات ضروری، تنظیم تعادل آب، ثابت نگه داشتن PH خون و محرک سنتز پادتن ها است. آنان تاکید دارند که پروتئین طبیعی باعث ایجاد توازن و تعادل بین هشت اسید آمینه ضروری که بافت های بدن را می سازد؛ می شود که در مواد غذایی با منشاء حیوانی همچون گوشت، طیور، آبزیان و غذاهای دریایی و تخم مرغ وجود دارد. ولی پروتئین های غیرکامل فاقد اسید آمینه ضروری است و پس از تغذیه کامل در بدن موثر نیستند اما چنانچه با کمی پروتئین حیوانی ترکیب شوند به صورت کامل در می آیند.

ارسال شده در 4 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع سلامت کودک

پیشنهاد سردبیر

  • جوش های مختلف در مناطق خاصی از پوست
  • رژیم غذایی در بیماران هیپوگلیسمی
  • تست دیابت: شما درآزمون دیابت چند امتیاز می گیرید؟
  • خانم ها در انتقال بیماریهای آمیزشی موثرترند یا آقایان؟
  • آموزش مارمالاد سه میوه
  • از این نوع چربی بترسید
  • انحراف در انگشت شست پا
  • بهمن گلبار نژاد، رکابزن پارالمپیک کشورمان، درگذشت
  • خوردنی هایی که انرژی تان را کاهش میدهند
  • کار با وزنه و مشکلات خانمها
  • روانشناسی افراد چاق
  • نجات قلب با کمک میوه
  • اثر طولانی مدت فعالیت ورزشی بر نیاز به تعویض مفصل لگن
  • همه چیز درباره لوچ بودن چشم کودکان
  • افراط در مصرف قند و شکر
  • محبوبترین ها

  • خرید نان هایی که خیلی برشته اند،ممنوع
  • 20 خواص درمانی عسل
  • باور های غلط در مورد چای سبز
  • مکمل های افزایش وزن
  • ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در دوران نوجوانی
  • کودکان در زنگ تفریح چه چیزی بخورند
  • یکنواختی وزن در طول دوران رژیم
  • مضرات مصرف چیپس
  • چه میوه ه هایی نباید دیابتی ها بخورند
  • شیر با مزه های مختلف
  • رژیم غذایی حاوی ویتامین ب برای افزایش حافظه
  • درمانهای طبیعی برای سرطان پروستات
  • برای تقویت استخوان ها این رژیم غذایی را رعایت کنید
  • خوراکی های مفید قبل و بعد از رفتن به باشگاه
  • اثربخشی پروبیوتیک برای درمان اگزما
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است