904222_481 گرمازدگی و سرکوب آن

چه نوع شربت های خانگی می توانند گرمازدگی را برطرف کنند از چه نوع عصاره های گیاهی می توانیم کمک بگیریم تا عطش خود را برطرف کنیم تشنگی با چه نوشیدنی های سنتی قابل رفع خواهد بود،سرکوب گرمازدگی در این فصل چگونه امکانپذیر است

یکی از مهمترین روش های درمانی رفع عطش و گرما زدگی خوردن شربت های سنتی است. فصل گرما که فرا می ‌رسد مصرف نوشیدنی ‌های خنک نیز زیاد می‌ شود. معمولا جوان ترها برای رفع عطش، آب معدنی، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه‌ های صنعتی امروزی را می‌ پسندند، ولی قدیمی ‌ترها مصرف انواع شربت‌ های خانگی و گیاهی را به نوشیدنی‌ های صنعتی ترجیح می ‌دهند.

شربت خاکشیر, تخم شربتی,سکنجبین و… از جمله نوشیدنی ‌های سنتی و وطنی هستند که قدیمی‌ ها نوشیدن آن ها را برای رفع عطش و خنک شدن بسیار کارساز می ‌دانند.آن ها معتقد هستند شربت این گیاهان با تعادل در تعریق بدن از گرمازدگی جلوگیری می‌ کند و می ‌تواند برای مدت زیادی آب بدن را تامین کرده و فرد را از تشنگی مفرط مصون دارد.

خاکشیر

خاکشیر دو نوع دارد: یکی تلخ که دانه‌ های آن ریز و رنگ آن مایل به قرمز است و گونه دیگر شیرین که دانه‌ های آن بزرگ ‌تر و رنگ آن قرمز تیره است البته به اعتقاد برخی متخصصان این دو نوع خاکشیر از یک گیاه به وجود می ‌آیند و تغییر رنگ شان به خاطر کهنگی یا تازگی‌ شان است.

دانه‌ های خاکشیر ضد عفونی ‌کننده، ضد انگل و تب‌ بر هستند و به رفع التهاب کلیه کمک می ‌کنند. این دانه‌ ها با کمی شکر، گلاب و آب سرد بسیار ملین و خنک بوده و از سرگیجه، تب، بی حالی، تهوع و بی ‌اشتهایی ناشی از گرمازدگی می ‌کاهند.

شربت خاکشیر همچنین مقوی معده و هاضمه بوده، اشتها و میل جنسی را زیاد می ‌کند و مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.

دانه‌ های خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار می ‌گیرند می ‌توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتیجه این دانه‌ ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و وقتی بدن به تعریق افتاده و با کمبود آب مواجه می‌ شود از ذخیره ی آب آن ها استفاده می ‌کند بنابراین مصرف این شربت را در روزهای گرم سال و در ساعات اوج گرما که مجبور به خروج از منزل هستید یا اگر به گرما حساسیت دارید توصیه می ‌کنیم.

تخم شربتی

علاوه بر خاکشیر دانه‌ های سیاه ‌رنگی که مردم به آن تخم شربتی می ‌گویند نیز وجود دارد که این دانه‌ ها هم مثل خاکشیر عمل کرده و خاصیت خنک ‌کنندگی و رفع عطش دارند.

شربت سکنجبین

از نوشیدنی‌ های دیگری که اغلب قدیمی ‌ها از آن استفاده می ‌کنند شربت سکنجبین است. این شربت وطنی دارای طبیعت سرد و خنک بوده و تمام منافع سرکه را دارد و به صفرابر مشهور است.

هنگامی که شربت سکنجبین را با یخ خنک کرده و به همراه خیار رنده شده بنوشند تشنگی را رفع و از التهاب ناشی از گرما می‌ کاهد. بنابراین اگر مثل گذشته از مهمانان خود با شربت خاکشیر، سکنجبین یا تخم‌ شربتی پذیرایی کنید در حق آن ها محبت فراوانی کرده‌ اید.

البته ناگفته نماند که این شربت ‌‌های وطنی بسیار چاق‌ کننده هستند. از این رو مصرف بدون شکر آن ها را به افراد چاق و دیابتی توصیه می‌ کنیم.

از آن جا که این روزها شربت ‌های سنتی توسط برخی دستفروشان در گوشه و کنار خیابان‌ ها در شرایط کاملا غیر بهداشتی با یخ‌ ها و آب آلوده تهیه و عرضه می ‌شوند بنابراین بهتر است این شربت ‌ها را به صورت خانگی تهیه و برای خارج از منزل همراه ببرید.

وب‌سایت میزان

ارسال شده در 18 تیر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع طب سنتی و گیاهان دارویی

پیشنهاد سردبیر

  • رشد سبزی‌ در آپارتمان
  • بیماری دیفتری از چه طریقی وارد بدن انسان می شود؟
  • چرا کودکان به خوردن صبحانه تمایلی ندارند
  • اگر قصد بارداری دارید مطلب زیر را از دست ندهید
  • اولین اقدامات پس از کری ناگهانی
  • آیا خطر ابتلا به زوال عقل با افت های ناگهانی فشار خون وجود دارد؟
  • خوابیدن به سمت چپ و این مشکلات رایج
  • چگونه با روشی سالم 10 روزه لاغر شویم؟
  • با فلوراید تراپی از دندان هایتان مراقبت کنید
  • برای سکته کرده‌ها ورزش‌های مغزی شفا بخش است
  • عصاره ای شفا بخش برای بهبود و صاف کردن صدا
  • رفع سرماخوردگی با غذاخوردن
  • جراحی کاهش وزن می تواند تا حد زیادی به چاقی نوجوانان کمک کند
  • چرا عمر برخی افراد سریعتر از دیگران تمام می شود؟
  • تغییرات غذایی برای برطرف کردن ورم صبحگاهی
  • محبوبترین ها

  • تغذیه در بیماران همودیالیز
  • مرگ خوشمزه!
  • دانستنی های مهم در مورد سبزیجات منجمد
  • گرم کردن برخی غذاها در مایکروفر
  • بخور نخورهای تنقلات
  • چغندر معجزه ای از دل طبیعت برای سلامت قلب شما
  • 8 استراتژی کم کردن ساده وزن
  • تغذیه مناسب برای هوای آلوده
  • اصول و نحوه مراقبت از استخوان ها
  • نازایی یکی از عوارض کلسترول بالا
  • آیا فقط شیر کلسیم دارد؟
  • همه کباب کوبیده ها سالم نیستند
  • عوامل تاثیرگذار بر کاهش وزن
  • درباره آبمیوه ها چه می دانید؟
  • ۷ مواد غذایی که می توانید برای کاهش وزن در آشپزخانه نگهداری کنید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است