tarbiate-farzand

 

تربیت صحیح کودک یکی از مهمترین دغدغه های هر پدر و مادری است. درواقع یکی از بزرگترین مشغولیتهای ذهنی هر پدر و مادری این مسئله است. اولین نکته در این مسئله فکر کردن دقیق راجع به آن و برنامه ریزی دقیق است. به دلیل اهمیت و گستردگی موضوع در این چگونه بخشی از نکات را یادآوری و در در چگونه های دیگر مطالب بیشتری خواهیم آورد.

1-هدف از بچه دار شدن را مشخص کنیم
داشتن هدف در تمام مراحل زندگی امری مهم به حساب می آید. بطور مثال تحصیل و انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، ازدواج و شاید از همه اینها مهمتر بچه دار شدن است، چرا که با تولد بچه، انسانی را برای یک زندگی متولد می کنیم پس قطعا موظفیم مسئولیت این تولد را به دوش بکشیم. به نظر میرسد قبل از ازدواج حتی باید به هدف بچه دار شدن اندیشید. اگر نه حتما پیش از تصمیم به بچه دار شدن خوب فکر کنیم که چرا باید بچه دار شویم. کتابها و منابع صوتی بسیار زیادی در این زمینه می توانید پیدا کنید. آیات قرآنی و مطالعه تفاسیر آنها بسیار زیاد می تواند به شما کمک کند. مطالعه هدف خلقت انسان در قرآن و مباحث مرتبط با آن در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. انشاالله ما هم در چگونه های بعد این مسئله را بطور مبسوط شرح خواهیم داد.

2-تربیت فرزند از چه زمانی شروع می شود
شاید شما در پاسخ به این پرسش بگویید از زمان تولد و یا از دو سالگی. اما باید بدانید در واقع رفتار ما از قبل از ازدواج در چگونگی تربیت فرزندمان موثر است. توجه به انتخاب همسر به عنوان پدر یا مادر فرزندمان در تربیت فرزند بسیار موثر است. خصوصیات اخلاقی ما از نوجوانی شکل میگیرند و این خصوصیات به فرزند ما ارث می رسد بنابراین اینکه چه خصوصیاتی را انتخاب کنیم تربیت فرزند ما را تحت شعاع خود قرار می دهد.

3-توجه به تغذیه برای تربیت صحیح فرزند
در دین اسلام بسیار به لقمه حلال اهمیت داده شده است. چرا که لقمه حلال مخلوط به حرام مانند آب شفاف گل آلودی است که شفافیت درآن هیچ نمودی ندارد. لقمه حلال همانقدر در صحیح تربیت شدن فرزند ما موثر است که لقمه حرام در عکس این موضوع نقش دارد. گاهی می بینیم با وجود تمام اهتمام ما در تربیت نکاتی عجیب در بداخلاقی فرزند ما وجود دارد، در این مواقع است که باید در تغذیه کودکمان توجه کنیم.
نکته دیگر اینکه علاوه بر حلال و حرام بودن باید به پاکیزه بودن غذا نیز توجه کرد. حتی الامکان از خوردن غذاهایی که از سلامت مواد اولیه آنها مطمئن نیستیم اجتناب کنیم. چرا که این پاکیزه نبودن هم در تربیت کودک ما تاثیر بدی خواهد داشت.
اهمیت تغذیه در دوران بارداری بسیار شیان توجه است که به این موضوع انشاالله در چگونه جداگانه ای پرداخته خواهد شد.

4-محیط اطرافمان را برای یک تربیت صحیح مساعد کنیم
محیط یکی از عوامل بسیار موثر در تربیت فرزند به شمار می آید. یکی از جنبه های محیط فضای داخلی منزل است. نحوه رفتار پدر و مادر با یکدیگرمهمترین عامی در تربیت فرزند است. شغل پدر و مادر، ابزار و آلات مورد استفاده در خانه اعم از صوتی و تصویری و زینتی و دکوراسیون، تفریحات خانوادگی و سایر زندگی روزمره ما در محیط خانواده در تربیت فرزند نقش اساسی دارد. بعد از محیط خانواده به عنوان اولین فاکتور، انتخاب مدرسه و یا هر محیط آموزشی تفریحی دیگر در تربیت فرزند نقش دارد. شاید بتوان به عنوان سومین عامل محیطی، افراد فامیل و دوستان را نام برد. گرچه صله رحم در اسلام بسیار توصیه شده ست اما به عنوان پدر و مادر وظیفه داریم به محض اینکه احساس کردیم رفتارهای نادرست افراد فامیل در فرزند ما تاثیر بدی دارند، رابطه را با حفظ عمل به صله رحم کنترل کنیم. توجه به دوستان فرزندمان بسیار بسیار مهم است چرا دوست بخصوص در سنین نوجوانی تاثیر زیادی بر فرزند ما خواهد داشت.

5-تربیت صحیح
بعد از توجه به سه مورد ذکر شده که عبارت بودند از: وراثت و تغذیه و محیط نوبت به تربیت صحیح فرزند می رسد که گرچه عوامل گذشته مستقیما بر چگونگی تربیت فرزند تاثیر دارد، اما خود تربیت مقوله بسیار مهم و گاها پیچیده ای است که اهتمام زیاد والدین را می طلبد. در اینجا به این نکته بسنده می کنیم که برای تربیت صحیح فرزندتان خوب فکر کنید و از منابع مطالعاتی و اساتید موجود در این زمینه پیش از تولد و حتی همین الآن که صاحب فرزند هستید استفاده کنید.

6-توکل به خدا
در واقع با تاکید بر همه مطالب گفته شده باید گفت که توکل بر خدا و استعانت از پرودگار گرفتن در این زمینه مهمترین راه رسیدن به یک نتیجه خوب در تربیت فرزندانمان به حساب می آید.