636056170133835653
زمان مناسب برای فریز کردن موادغذایی چه مدت است هر نوع ماده غذایی تا چه میزان می تواند درون یخچال نگهداری شود تا ارزش املاح معدنی موجود در آن کاهش پیدا نکند آیا نگهداری طولانی مدت موادغذایی به صورت منجمد بر خواص آن ها تاثیرات منفی میگذارد؟

خانم‌های کدبانوی ایرانی در هر فصل به فکر فریز کردن انواع میوه و سبزی و صیفی‌جات می‌افتند. این موضوع بویژه برای خانم‌های شاغل اهمیت دارد چون با فریز کردن محصولات غذایی، زمان زیادی صرف تهیه مواد اولیه وعده‌های غذایی خانواده نمی‌کنند. در این میان، بسیاری بر این باورند که خوراکی‌های فریزشده در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند. آیا همین‌طور است؟
  به گفته متخصصان، فریز کردن مواد غذایی شرایط خاص خود را دارد که اگر رعایت نشود روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. مثلا منجمد کردن سبزی به شرط این که زمان زیادی از چیدن آن نگذشته باشد، باعث حفظ ویتامین‌ها، ریزمغذی‌ها و املاح موجود در آن می‌شود، اما در صورتی که از زمان برداشت محصول اطلاعی ندارید، باید این احتمال را در نظر بگیرید که مقداری از ارزش غذایی سبزی طی فرآیند انجماد در طول زمان از بین برود.

البته طی فرآیند انجماد مقداری از مواد مغذی مثل ویتامین‌ها، املاح و پروتئین‌ گوشت هم از بین می‌رود، اما در حدی نیست که قابل توجه باشد. پس قبل از فریز کردن گوشت قرمز، چربی‌های اضافی آن را بگیرید و بعد از شست‌و‌شو و خشک‌شدن، مقدار مصرفی یک وعده را داخل کیسه‌های مخصوص فریزکردن گوشت قرار دهید و در سردترین طبقه فریزر بگذارید. برخلاف باور عموم فریز کردن گوشت، تمام میکروب‌های آن را از بین نمی‌برد اما با انجماد می‌توان از رشد میکروب‌ها جلوگیری کرد. احتمالا این پرسش برایتان مطرح می‌شود که چه نوع پوششی برای فریز کردن مواد غذایی مناسب است تا مواد مغذی‌شان بیشتر حفظ شود؟

یادتان باشد پوشش بسته‌بندی که برای منجمد کردن مواد غذایی استفاده می‌کنید، باید ضد رطوبت و تبخیر باشد، سوراخ شدگی نداشته باشد و از جذب طعم و بوی سایرغذاها جلوگیری کند. کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار، ظروف محکم شیشه‌ای، کیسه‌های نایلونی و سلفون‌های کاغذی مخصوص منجمد کردن بهترین گزینه‌ها به حساب می‌آیند.

البته یخ‌زدایی صحیح مواد غذایی منجمد قبل از پخت هم روی ارزش غذایی تاثیرگذار است. به عنوان مثال برای باز شدن یخ انواع گوشت خام بهتر است آنها را درون یخچال یا آب با دمای معمولی بگذارید، اما گوشت سفید و قرمز را هیچ‌گاه نباید در فرهای معمولی یا دمای اتاق ذوب کرد، چرا که سرعت رشد باکتری و فاسد شدن گوشت در دمای معمولی اتاق بسیار بالاست. کم نیستند افرادی که بر این باورند اگر ماده غذایی منجمد شود، می‌توان آن را برای مدت‌های نامحدود در فریزر نگهداری کرد در صورتی که یکی از مهم‌ترین اصول منجمد کردن انواع میوه و سبزی و گوشت توجه به مدت زمان نگهداری آنها در فریزر است.

در بهترین شرایط آماده‌سازی و بسته‌بندی، انواع سبزی 8 تا 12 ماه، ماهی پاک کرده 6 تا 9 ماه، میگو 12 ماه، گوشت قرمز خرد شده 9 ماه، گوشت قرمز چرخ‌کرده 3 ماه و مرغ پاک شده 8 تا 10ماه قابل نگهداری است. در غیر این صورت فاسد می‌شوند یا طعم و بافت اصلی‌شان را از دست می‌دهند و فاقد هرگونه ارزش غذایی خواهند بود.

ارسال شده در 11 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مشکلات هورمونی و تعریق شبانه
  • چگونه بعد از چهل سالگی از موهایمان مراقبت کنیم
  • اختلالات سالهای اولیه یائسگی
  • حواستان به چربی سوزها باشد
  • آنفلوانزا در محیط مدرسه
  • اولين واكسن سرطان پروستات
  • از لحاظ ارزش غذایی ماهی تن با ساردین چه تفاوتی دارد؟
  • هشداردرباره بى حالى و ضعفِ ناگهانى
  • رفتارهای حاکی از بروز اختلال دوقطبی
  • ایده آل ترین دمای اتاق نوزاد باید چه اندازه باشد؟
  • اپلیکیشنی برای تخمین درد
  • تمام حالات زندگی پس از طلاق
  • با هلیله سیاه بیشتر آشنا شوید
  • رئیس هیئت پزشکی حج از زائران خواست برای همراه داشتن دارو مشورت کنند
  • مصرف کنندگان مورفین بخوانند
  • محبوبترین ها

  • اعتیاد به نیکوتین فقط با یک سیگار
  • در کار ممنوعیت عرضه قلیان میوه ای سستی است
  • کمک به فرد معتاد پس از ترک اعتیاد
  • قلیان یکبار مصرف و این آسیب ها
  • عوارض استنشاق دخانیات برای این رده سنی
  • تاثیرات اعتیاد آور مخدرهای شنیداری
  • خانم هایی که در ترک سیگار ناتوانند
  • حقیقت درباره کریستال مت
  • ترک سیگار با این روش موثر
  • هفته های اول پس از ترک سیگار
  • مخاطبمان سیگاری ها هستند!
  • خوراکی های مفید پس از کنارگذاشتن سیگار
  • ایست ناگهانی قلبی با مصرف سیگار
  • آمار جدید تلفات بر اثر دود کردن سیگار
  • تمایز میان مصرف و سوء مصرف دارو
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است