921892_143

با کمک گرفتن از برخی موادغذایی قادر خواهید بود قدرت و توانایی های ذهنی و هوشی خود را بالا ببرید و صاحب حافظه ای قوی شوید با توجه به افزایش آمار مبتلایان به آلزایمر قصد داریم راههای تغذیه ای موثر برای مقابله با آلزایمر با بدانیم

برای فعال سازی و  تقویت قدرت مغز تنها ورزش های ذهنی، کافی نیست. باید مواد غذایی مناسبی برای مغز خود انتخاب کرده و در سبد غذایی روزانه جای دهید. مواد غذایی نه تنها در افزایش کارایی مغز اهمیت دارند، بلکه مغز را برای رشد سلول های جدید، بهینه سازی توانایی حافظه و حل مشکلات روزانه، به چالش می کشند.

از آنجا که آمار مبتلایان به آلزایمر افزایش یافته است و همچنین سنین دچار شدن به فرسایش مغز پایین آمده، در ادامه ۷ ماده ی غذایی که برای تقویت مغز مفید هستند را معرفی خواهیم کرد. می توانید با قرار دادن این مواد در رژیم غذایی روزانه ی خود، خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهید. با ما همراه باشید.

۱.توت

توتبا بالا رفتن سن، یادگیری چیزهای جدید مشکل می شود. تحقیقات نشان داده اند که توت ها در رژیم غذایی روزانه کاهش عملکرد مغز را معکوس می کنند. توت سرشار از آنتی اکسیدان است که به حفاظت سلول های مغزی در مقابل اکسیداسیون و آسیب های رادیکال های آزاد، کمک می کند و از این طریق سرعت پیری مغز را کاهش می دهد.

بلوبری نیز از خانواده توت است که بهترین غذای مغز محسوب می شود. بلوبری با کاهش خطر آلزایمر نقش بسزایی در بهبود و حافظه و نوانایی های مرتبط با یادگیری دارد.

۲. ماهی های چرب

ماهی های چربغذاهای دریایی مانند ماهی سالمون، ماهی تن  و ماهی ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که ماده ی مغذی برای داشتن مغز سالم محسوب می شود. حدود ۴۰ درصد از اسیدهای چرب موجود در غشای سلولی مغز DHA است که یکی از اسیدهای چرب امگا ۳ در روغن ماهی است. کارشناسان معتقدند که این ماده برای انتقال سیگنال های بین سلول های مغز ضروری است.

در مطالعه ای در سال ۲۰۰۶، محققان دانشگاه تافتس دریافتند که افرادی که سه بار در هفته ماهی می خورند، DHA بالاتری در خون خود دارند و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در آنها، ۳۹ درصد کاهش می یابد.

۳. قهوه

قهوهیکی از مقالات فنلاندی جدید نشان می دهد که افرادی که در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی سه تا پنج فنجان قهوه در روز می نوشند، در مقایسه با کسانی که روزانه کمتر از دو فنجان قهوه می نوشند، خطر ابتلا به آلزامیر را ۶۵ درصد در خود کاهش می دهد.

محققان معتقدند که کافئین قهوه و آنتی اکسیدان فراوان آن، در محافظت از سلول های مغز تاثیر گذار است.

۴. شکلات

شکلاتشکلات تلخ با درصد خلوص ۷۰ درصد کاکائو، شامل فلاونوئیدها، دسته ی دیگری از آنتی اکسیدان هاست و در مقالات اثبات شده که به سلامت مغز کمک شایانی می کند. سایر مواد غذایی شامل فلاونوئید، سیب، انگور قرمز وبنفش، پیاز و چای هستند.

۵. ماست

ماستبا بالا رفتن سن، کمبود B12 می تواند در از دست دادن حافظه و زوال عقل،نقش بسزایی داشته باشد. دکتر دیوید اسمیت، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد در طی تحقیقات خود برای بررسی حافظه و پیری بیان کرده است که کمبود B12 را باید جدی گرفت. یکی از منابع مهم ویتامین B12، ماست است که مصرف روزانه ی آن بسیاری از مشکلات شناختی که با بالارفتن سن بوجود می آیند، مانند از دست دادن حافظه، زوال قدرت شناخای و … را کاهش می دهد.

۶. سبزیجات سبز

سبزیجات سبزتحقیقات نشان می دهند که رنگ تیره ی گیاهانی مثل کلم بروکلی، و اسفناج، نشان از غلظت بالای آنتی اکسیدان های محافظ دارد. سبزیجات تیره رنگ و متنوع را در سبد غذایی خود بگنجانید.

۷. آووکادو ، مغز ها و دانه ها

آووکادو ، مغز ها و دانه هاآووکادو ، مغز ها و دانه ها همگی دارای دسته ی دیگری از آنتی اکسیدان های مهم به نام ویتامین E هستند. محققان دریافته اند که مصرف میزان مناسبی از ویتامین E از غذاها نه از مکمل ها، خطر ابتلا به فرسایش مغز و کاهش قدرت یادگیری را تا ۶۷ درصد کاهش می دهد.روزانه ۱۵ میلی گرم ویتامین E مصرف کنید. این مقدار برابر ۲ اونس بادام زمینی است.

وب‌سایت تکرا:

ارسال شده در 12 مرداد 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • تاثیرپذیری رابطه جنسی از سرطان پستان
  • آیا از ارتباط هورمون فشار خون با چاقی خبر دارید؟
  • موز سبز؛ از فواید تا عوارض
  • طب سوزنی گرگرفتگی را کاهش می دهد
  • اختلال گوارشی در سنین پایین
  • داروهای ضد عفونت چشم Anti- Infectives
  • آموزش تصویری کیک آلمانی تک نفره
  • سریعتر بدوید تا از زانو هایتان محافظت کنید!
  • بانوان ایرانی از “زایمان بدون درد” بی اطلاعند
  • همه انواع رنگ چشم و بیماری های آنان
  • بهترین لبخندها را بزنید
  • آنچه که باید درباره اتواسکلروز بدانید
  • تشدید و دامن زدن به افسردگی با این عوامل
  • دارو درمانی در کودکان مبتلا به ADHD
  • راه حل های درمانی پیرامون آفت دهان
  • محبوبترین ها

  • آیا گرفتگی صدا با سرطان حنجره ارتباط دارد؟
  • هشدارهای مهم برای ابتلا به اچ آی وی در چشم
  • بیماری مننژیت چه نوع بیماری است
  • تهدید سلامت ماموران پلیس
  • درمان های مختلف برای سرطان در غدد تیروئید
  • تازه ترین نشانه های آلزایمر که نمی دانستید
  • همه چیز درباره فلج اطفال
  • سرماخوردگی معده و این روش های درمانی
  • ارتباط باکتری های روده و این بیماری
  • بررسی علل ابتلا به سرطان استخوان
  • اهمیت تنظیم بودن چربی خون
  • پرستاران بیماران مبتلا به آنفولانزا
  • مقابله با انواع سرطان ها
  • مرگ آور بودن هیجان و لبخند برای این دختر نوجوان
  • مراقب بالا رفتن چربی خون باشید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است