کودکان چاق در مصرف شیرینی پرهیز کنند

دیدن کودکی چاق که با ولع چیزی میخورد بسیار شیرین است. مخصوصا وقتی آن کودک به خوردن شیرینی مشغول باشد؛ ولی خوردن شیرینی برای کودکی چاق اصلا خوب نیست چون با خوردن مواد قندی ممکن است همان کودک دچار بیماری های قلبی شود و دیدن کودکی با بیماری خطرناک اصلا جالب نیست. ولی طبق آخرین تحقیقات اگر کودک چاق در مصرف مواد قندی پرهیز داشته باشد ریسک مبتلا شدن به این بیماری کمتر میشود.

به گزارش دکتر سلن به نقل از مهر، محققان بیمارستان کودکان سان فرانسیسکو دریافتند محدودیت مصرف مواد قندی در کودکان موجب بهبود سطح تری گلیسیرید (نوعی چربی خون یا لیپید) و همچنین سطح پروتئین مرتبط با بیماری قلبی موسوم به ApoC-III می شود.

دکتر رابرت لاستیگ، محقق دوم این مطالعه، در این باره می گوید: «واکنش های لیپیدی خون این کودکان اصلا تعجب آور نیست و ارتباطی با تغییر وزن یا کالری ندارد.»

وی در ادامه عنوان می کند: «به منظور دستیابی به این میزان کاهش از لیپید و پروتئین تنها با خوردن کمتر، بیمار باید یک پنجم از وزن بدن شان را از دست دهد.»

این مطالعه شامل ۴۳ بچه چاق بین رده سنی ۹ تا ۱۸ سال بود که حداقل به یک اختلال مزمن متابولیکی نظیر فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالا یا نشانه کبد چرب مبتلا بودند.

به مدت ۹ روز، کودکان مثل همیشه می خوردند و می خوابیدند و فقط یک وضعیت استثناء در روند خورد و خوراک شان ایجاد شده بود: به جای مواد خوراکی شیرین مثل ماست شیرین و کیک، خوراکی های نشاسته ای نظیر پیتزا و نان مصرف می کردند.

یافته ها نشان داد در مجموع قند موجود در رژیم غذایی کودکان از ۲۸ درصد به ۱۰ درصد، و فروکتوز از ۱۲ درصد به ۴ درصد کاهش پیدا کرد.

تست خون قبل و بعد از مطالعه نشان داد کاهش میزان مصرف قند کودکان منجر به کاهش ۳۳ درصدی سطح تری گلیسیریدها و کاهش ۴۹ درصدی ApoC-III شد.

به گفته محققان، درحالیکه استاتین ها در کاهش LDL (کلسترول بد) موثر هستند، آنها فقط موجب کاهش ریسک بیماری قلبی تا ۵۰ درصد می شوند. عوامل مضر دیگر، تری گلیسیریدهای لیپید خون و پروتئین مربوطه ApoC-III هستند.

طبق یافته های این تیم تحقیق، تنها کاهش مصرف مواد قندی تاثیر خارق العاده ای در کاهش این دو فاکتور پرخطر اصلی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد خواهد داشت

منبع: مهر

 

ارسال شده در 19 مرداد 1395 توسط writer.m با موضوع سلامت کودک

پیشنهاد سردبیر

  • درد ناشی از کمبود کلسیم
  • کنترل عصبانیت همسر با مهر و محبت
  • علل خطرناک تپش قلب در دوران بارداری
  • فایده های مختلف خندیدن به صورت مصنوعی
  • کرم های مختلف مقاوم در برابر چروک
  • آشنایی با رژیم غذایی جایگزین
  • راز هایی در مورد خواص میگو و طبخ آن
  • چگونه سیستم ایمنی در طول مدت خواب، خود را احیاء می کند
  • پیشگیری از مخفی ترین مشکلات دندان
  • درمان و رفع عوامل موثر تغییر رنگ دندانها
  • حلیم بادمجان با طعم لوبیا سفید
  • آبلیمو و کمک به رفع انواع مشکلات بدن
  • رفع احتلال خواب با رعایت بهداشت
  • عکس هایی از تیغ های جراحی
  • دیابت و رفع قند خون
  • محبوبترین ها

  • دمنوش های مفید برای روزهای سرد سال
  • رسپی برای پاکسازی خون و از بین بردن لخته
  • فواید بی نظیر طب سوزنی
  • خاصیت های گیاه سریش
  • موارد استفاده از گیاه کلپوره
  • رفع مشکلات بدن و بیماری ها با دارچین
  • راهکار طب سنتی درباره نارسایی جنسی مردان
  • داروهای خانگی برای بیماری کرون
  • آموزش درمان خانگی عرق سوزی پا
  • خواص و فوائد داروئی بومادران (برنجاسف)
  • خواص برخی داروهای خانگی
  • درمان طبیعی درد های مفصلی
  • پیشنهادهای متخصصین طب سنتی برای سکسکه
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شویم
  • پاک کننده طبیعی نیکوتین و کاهش ابتلا به سرطان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است