معرفی خوراکی هایی که به استخوان ضربه میزنند
ضعف در اسخوان یکی از دردناک ترین درد های موجود در کره زمین است ولی اگر کلسیم شما متناسب باشد هرگز دچار این عارضه نخواهید شد. اما تا حرف از کلسیم و استخوان میشود همه یاده مصرف مواد کلسیوم دار می افتند و اصلا به این موضوع توجه ندارند که بعضی مواد هم هستند که کلسیم بدن را ناپایدار میکنند و آن را از بین میبرند. در ادامه ما میخواهیم از خوراکی هایی حرف بزنیم که دشمن کلسیوم و استخوان ها هستند.

**نمک
زیاده روی در مصرف نمک، بدن را به دردسر می اندازد. اکثر مردم جهان نمک زیادی مصرف می کنند به طوری که گفته می شود 85 درصد مردان و 60 درصد زن ها روزانه 2/3 گرم بیش از میزان لازم، نمک مصرف می کنند.
به عقیده متخصصان نباید روزانه بیش از 6 گرم نمک مصرف کرد. واقعیت این است که خوردن غذاهای شور میزان کلسیم دفع شده از طریق ادرار را افزایش می دهد و این مساله به ضعیف شدن استخوان ها منجر می شود.
نمک همچنین باعث اسیدی شدن خون می شود و به این ترتیب نیز احتمال بروز التهاب در بدن افزایش پیدا می کند که برای سلامت مفاصل مضر است. معمولا روی برچسب ترکیبات مواد غذایی میزان سدیم آن را ذکر می کنند.
برای دست یافتن به میزان معادل نمک محصول مورد نظر عدد سدیم را ضرب در 5/2 بکنید. بدن شما فقط به 3/2 گرم نمک در روز نیاز دارد. سه چهارم نمک از مواد غذایی فرآوری شده و صنعتی تامین می شود. غذاهای آماده، سوسیس و کالباس، کنسروها و غیره سرشار از نمک و برای سلامتی استخوان ها مضر هستند.
عادت کنید که برچسب مواد غذایی را با دقت مطالعه کنید. در حالت کلی هر ماده غذایی 100 گرمی که حاوی بیش از 5/0 گرم سدیم باشد خیلی شور محسوب می شود و برای سلامتی تان مضر است. چنانچه این میزان کمتر از 1/0 گرم باشد جزو مواد غذایی کم نمک بوده و می توانید آن را مصرف کنید.
**قهوه و کافئین
جذب میزان بالای کافئین به طور جزئی در جذب کلسیم مشکل ایجاد می کند. یک فنجان قهوه می تواند مانع از جذب حدود 6 میلی گرم کلسیم شود که معادل میزان کلسیم موجود در یک قاشق شیر است.
بنابراین توصیه می شود که قهوه تان را با شیر میل کنید تا جبران شود. اگر عادت به نوشیدن نوشابه نیز دارید، همین تاثیر را به جا می گذارد. علاوه بر این امکان دارد که اسید فسفریک موجود در اکثر نوشیدنی های گازدار (که برای نگهداری آن ها افزوده می شود) بافت استخوان ها را ضعیف کند. زمانی که در خون ما میزان فسفر از میزان کلسیم بیشتر باشد، بدن بخشی از کلسیم استخوان ها را برمی دارد تا تعادل را برقرار کند.
**آلرژی های غذایی
به نظر می رسد که مصرف برخی مواد غذایی باعث افزایش علائم آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) یا آرتریت مرتبط با پسوریازیس در برخی افراد می شود. اگر تصور می کنید که دچار آلرژی یا مشل در تحمل برخی مواد غذایی هستید موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید تا برنامه غذایی تان بررسی شده و در صورت لزوم ماده غذایی مشکوک به تدریج از رژیمتان حذف شود.
**مواد غذایی اسیدی
البته تاکنون شواهدی دال بر تشدید آرتریت با مصرف مواد غذایی اسیدی مانند پرتقال یا گوجه فرنگی یافت نشده است.
میزان اسیدیته این مواد غذایی کمتر از حالت اسیدی معده است.اگر متوجه شده اید که با مصرف برخی مواد غذایی علائم تشدید می شود، از مصرف آن خودداری کرده و به جای آن از مواد غذایی دیگر برای تامین ویتامین های بدنتان استفاده کنید.
داشتن یک برنامه غذایی پر از گوشت قرمز به معنای جذب پروتئین بالا است که برای سلامتی استخوان ها مناسب نخواهد بود.
پروتئین زیاد باعث دفع کلسیم از طریق ادرار می شود. در روند هضم غذا پروتئین های حیوانی اسیدهایی (فسفریک، سولفوریک و..) آزاد می کنند که pH بدن را تغییر می دهند هر چه pH بدن اسیدی تر باشد احتمال دمینرالیزه شدن استخوان ها نیز بالاتر می رود.
میزان پروتئین مورد نیاز زنان 46 ومردان 56 گرم در روز است.
برای افزایش سلامت استخوان ها لازم است که در کنار این میزان پروتئین میوه و سبزی و غلات زیادی نیز مصرف شود تا تعادل اسید – باز بدن حفظ شود.
به گزارش دکتر سلام به نقل از ایرنا، برای داشتن استخوان هایی محکم لازم است که به ازای هر 100 گرم گوشت قرمز 500 گرم سبزیجات یا میوه های تازه مصرف شود.

ارسال شده در 20 مرداد 1395 توسط writer.m با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • هر آنچه باید در مورد آرتریت روماتوئید بدانید
  • خوردن روزانه چند تخم مرغ برای کودک مجاز است
  • تب مخملک در خردسالان
  • تقویت روحیه اجتماعی در دختران
  • چاقی در کودکی و ابتلا به بیماری در بزرگسالی
  • دستورات طب سنتی برای سلامت بدن
  • زنگ خطر برای اطفال با این اسباب بازی ها
  • سیب زمینی تنوری میان وعده ای سالم و آسان
  • خشم والدین و ترس بچه
  • مرطوب کننده های مخصوص پوست مختلط
  • شیرینی توپی های خوش طعم و دلچسب
  • ورزشهایی مختص تقویت ارتباط جنسی در ماه رمضان
  • اهمیت مصرف ویتامین سی در کنار آهن
  • نکاتی مهم در مورد تغذیه دختران در دوران کودکی
  • سرطان پوست در 10 ناحیه غیر معمول
  • محبوبترین ها

  • دستیابی محققان به داروی آلزایمر
  • اطلاعات کامل درباره بیماری آلزایمر (Alzheimer’s disease)
  • علائم و نشانه های بیماری گوشه
  • هشدار جدی در توجه به ظاهر پاهایتان
  • افزایش فشار خون با این عوامل
  • خانم های جوان و محافظت در برابر ام اس
  • چگونه بفهمم کلیه هایم بیمار هستند؟
  • پیشگیری از ابتلا به آسم با این کار جالب!
  • از این عفونت خطرناک بترسید
  • کم‌خونی داسی‌شکل کودک و هزار سوال رنگارنگ
  • اسکن تومورهای سرطانی
  • مبتلا شدن به بیماری روده با برخی عوامل محیطی
  • شیوه ای برای کنترل آسم بدون دارو
  • مشکلات مثانه و لگن در بانوان
  • شناخت انواع سردردهای روزه داری با طب سنتی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است