لوبیا و 8 خاصیت شگفت انگیز

لوبیا به عنوان غلات پر خاصیت و پر طرفدار در دنیا، جزء آن دسته مواد غذایی است که تمام ملیت ها حداقل در یک غذا از آن به عنوان پایه استفاده میکنند. یکی از دلایل محبوبیت لوبیا خاصیت های شگفت انگیز آن میباشد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، ماده ای به نام رسوراترول نوعی ترکیب شیمیایی که مانع از آسیب‌دیدگی دی ان ای می‌شود ، به‌وفور در لوبیا به‌ویژه لوبیا سیاه و عدس موجود است. در ادامه با ما همراه باشید تا با خواص لوبیا بیشتر آشنا شوید.

1- سرشار از آنتی‌اکسیدان است:
رادیکال‌های آزاد می‌تواند به پوست ، سیستم ایمنی و مغز آسیب برساند.آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز،زردچوبه و انار ومی‌تواند مانع از این آسیب‌دیدگی شود.
لوبیا دارای آنتی‌اکسیدان بالا یا به‌اندازه مواد غذایی ذکرشده است. علاوه بر آن لوبیا دارای آنزیم‌هایی به نام A-گلوکوزید از و لیپاز است . ماش یکی از انواع لوبیا ست که سرشار از آنتی‌اکسیدان است.
2- کاهش‌دهنده فشارخون بالاست:
نتایج هشت بررسی نشان داد که افزودن لوبیا به برنامه غذایی می‌تواند فشار خون را بهبود دهد. مصرف لوبیا به‌طور چشمگیری فشار سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می‌دهد.طی این بررسی از لوبیاهای چیتی ، سفید ،نخود و لوبیا سیاه استفاده شد.
3- مانع از بروز سرطان می‌شود:
سرطان دومین علت مرگ و میر است.شایع‌ترین سرطان‌ها در بزرگسالان شامل سینه ،کبد،کلورکتال،پروستات و معده است.مصرف لوبیا نه تنها بروز سرطان را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد بلکه عصاره‌ای به نامIP6 دارد که به‌عنوان داروی احتمالی برای مقابله با سرطان تحت بررسی است.
4- کاهش‌دهنده کلسترول است:
افزودن روزانه تنها یک وعده لوبیا می‌تواند خطر کلسترول را کاهش دهد و درنتیجه خطر بروز بیماری قلبی را تا 25 درصد پایین بیاورد.
5- اشتها را کاهش می دهد:
لوبیا هوس مصرف شیرینی‌ و اسنک‌ها را کاهش می دهد؛ بنابراین فرد مواد غذایی سالم‌تری مصرف می کند.علاوه بر آن عملکرد روده بزرگ و هاضمه به‌طور چشمگیری بهبود پیدا می‌کند.
6- انرژی را بالا می‌برد و باعث کاهش وزن می‌شود:
طی یک تحقیق هشت‌هفته‌ای، 35 مرد با چاقی مفرط تحت چهار نوع رژیم غذایی که یکی از آن‌ها سرشار از لوبیا بود، قرار گرفتند.وزن،ترکیب بدنی،میزان کلسترول و میزان متابولیک آن‌ها قبل و پس از تحقیق اندازه گرفته شد.گروهی که در برنامه غذایی لوبیا مصرف کردند، با کاهش چربی ، کاهش کلسترول و فشارخون مواجه شدند و انرژی بالایی کسب کرده بودند.
7- مصرف لوبیا فلور روده‌ای را بهبود می‌دهد:
همان‌گونه که می‌دانید باکتری مفید برای عملکرد سیستم ایمنی ، ترمیم پوست و هضم منظم خوب است.این ارگانیسم کمک می‌کند خطر سرطان کلورکتال کاهش یابد.بدن زنجیره چربی کوچک را با مصرف کم موادی مانند نارگیل و کره به دست می‌آورد اما اغلب این زنجیره چربی کوچک از طریق باکتری روده‌ای پس از مصرف فیبر موجود در لوبیا نیز تولید می‌شود که برای بدن لازم است .بنابراین برای قوی نگه‌داشتن فلورروده به‌طور منظم لوبیا مصرف کنید.
8- لوبیا قارچ را از بین می‌برد:
بیماری قارچی می‌تواند باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی شود و سم ایجاد کند که التهاب را بیشتر می کند .ترکیبات موجود در لوبیا مانع از بروز عفونت قارچی می‌شود

ارسال شده در 29 مرداد 1395 توسط writer.m با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ماکارونی با ماست
  • سلامتی روان مرتبط با خورد و خوراک
  • از خرید مرغ های سنگین خودداری کنید!
  • عکس های زیبا و با کیفیت از فندق
  • پرهیز از نوشیدنی های شیرین به خاطر قلب و عروق
  • نحوه ی کنترل دیابت نوع دوم
  • با این نوشیدنی ها از ریفلاکس معده جلوگیری کنید
  • کویسادیلا یک شیرینی خانگی خوش طعم
  • روش های مختلف افزایش سایز سینه خانم ها
  • بی خوابی و تاثیر پذیری از این عوامل
  • راه و روش تفهیم عذرخواهی به کودک
  • تحقیقات جدید برای سرطان پروستات
  • حساس شدن زوجین به یکدیگر
  • گوشت قرمز منشا بیماری هاست
  • هویج ، میوه ای با خاصیت های بی شمار
  • محبوبترین ها

  • با نظارت بر عملکرد بدن به تناسب اندام برسید
  • شیوه های راحت برای لاغر شدن در ماه رمضان
  • چرا دانه کتان برای تقویت موها مفید است
  • همه چیز درمورد خاصیت های تخم کرفس
  • بهترین مواد غذایی از لحاظ ارزش غذایی
  • با این مواد غذایی قند خون خود را کنترل کنید
  • بررسی عوامل تحریک کننده پراشتهایی عصبی
  • دورریختنی های خوراکی پر از خاصیت
  • دوره زمانی لازم برای رسیدن به تناسب اندام
  • خوردن سویا به این دلایل
  • اثر مشابه تری گلیسرید موجود در تنقلات مضر با مواد مخدر
  • 9 مواد خوراکی که سبب درمان ناباروری می شوند
  • برای سیر ماندن و حفظ تناسب اندام این ماده غذایی را بخورید
  • کمتر و سالم تر غذا بخورید
  • هرآنچه درمورد چای کامبوچا باید بدانید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است