سرطان بیضه با چه نشانه هایی در آقایان پدید می آید نشانه های مهم برای ایجاد این عارضه کدامند چگونه می توانیم مانع بروز این سرطان خطرناک شویم پیشگیری از ایجاد این سرطان خطرناک چگونه امکانپذیر خواهد بود مراقبت های مهم در برابر این سرطان خطرناک به چه صورت می باشند

 

 

اتفاقات و بیماری هایی که برای بیضه ها به وجود می آیند می توانند بسیار سریع و یا بسیار آرام باشند، بهتر است علائم سرطان بیضه را بشناسید.

چرا باید بیضه هایمان را چک کنیم؟

اتفاقات و بیماری هایی که برای بیضه ها به وجود می آیند می توانند بسیار سریع و یا بسیار آرام باشند. تعداد کمی از بیماری های بیضه جدی هستند و اکثر آنها زیاد مشکل ساز نیستند. پس بعد از مشاهده هر گونه مشکلی در بیضه ها، خونسردی خود را حفظ کنید و بدانید که با وسواس و یا ترس هیچ مشکلی حل نمی شود و حتی ممکن است مشکل بیشتر بشود.

دانستن این قضیه که بیضه های شما در حالت طبیعی چه حسی دارند و یا به لحاظ ظاهری چه شکلی هستند می تواند به شما کمک کند که اگر چنانچه تغییری به وجود آمد، بلافاصله متوجه بشوید و برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

 

نشانه هایی در بیضه که باید مراقبشان باشید

وجود توده در یکی از بیضه ها.

درد و حساسیت به لمس در بیضه ها.

خروج ترشحات و یا چرک از آلت تناسلی.

خون در اسپرم در هنگام انزال.

جمع شدن مایعات در داخل کیسه بیضه.

احساس سنگینی و یا کشیده شدن در کشاله ران و یا کیسه بیضه.

بزرگ شدن پستان ها با حساسیت به لمس شدن یا بدون آن.

بزرگ شدن بیضه (به یاد داشته باشید که در حالت طبیعی یکی از بیضه ها از دیگری بزرگ تر است. پس منظور از بزرگ شدن بیضه ها تغییر در اندازه ی طبیعی آنهاست).

 

چک کردن بیضه ها چگونه است؟

با استفاده از نکات زیر، بیضه های خود را به صورت ماهانه چک کنید

– چک کردن بیضه ها را در داخل وان آب گرم حمام و یا بعد از یک حمام و یا دوش گرم انجام بدهید. این کار باعث میشود که پوست کیسه بیضه نرم و شل شود. در این حالت بیضه ها بیشتر در دسترس بوده و لمس کردن آنها در داخل کیسه راحت تر می شود.

– کیسه بیضه ها را چک کنید. به دنبال هر گونه توده بر روی پوست و یا تورمی در داخل کیسه بیضه ها بگردید.

کیسه ی بیضه ها و بیضه های خود را در کف دستتان قرار دهید و آنها را با هم مقایسه کنید. به یاد داشته باشید که تقریبا همیشه یکی از بیضه ها بزرگتر بوده و پایین تر از بیضه ی دیگر قرار می گیرد. این حالت طبیعیست.

بیضه های خود را به صورت جداگانه بررسی کنید و سپس با یکدیگر مقایسه کنید. از هر دودست خود استفاده کنید و بیضه های خود را به آرامی و به کمک انگشت های شست و سبابه لمس کنید.

بیضه های خود را برای پیدا کردن هر گونه ورم و یا توده بررسی کنید. بیضه ها باید کاملا صاف باشند، البته به جز در قسمتی که مجرای انتقال اسپرم وجود دارد. این مجرا در پشت بیضه ها و به سمت بالا قرار دارند و به طور طبیعی مانند یک بند یا لوله ی باریک و ناهموار هستند.

سرطان بیضه تنها در حدود 1 درصد از سرطان های مردان را به خود اختصاص می دهد، اما با این وجود شایع ترین سرطان در میان مردان 15 تا 44 سال محسوب می شود. هر ساله بیش از 2000 مورد جدید ابتلا به سرطان بیضه در انگلستان تشخیص داده می شوند. متاسفانه تعداد موارد ابتلا به سرطان بیضه در انگلستان، در 25 سال اخیر سه برابر شده و هنوز هم در حال افزایش است. اما به لطف روش های درمانی جدید میزان مرگ و میر ناشی از سرطان بیضه در 40 سال گذشته تا 80 درصد کاهش پیدا کرده است.

در حال حاضر بیش از 97 درصد از مردان مبتلا به سرطان بیضه بیش از 5 سال زنده می مانند و بیش از 96 درصد از آنها حداقل 10 سال دیگر می توانند به زندگی ادامه بدهند که عملا می توان گفت که آنها درمان پیدا کرده اند. اگر سرطان بیضه در مراحل اولیه ی آن کشف شود احتمال زنده ماندن افراد بسیار بیشتر می شود، لذا انجام آزمایش ها و چک آپ توسط خود فرد بسیار مهم بوده و می تواند به تشخیص زود هنگام سرطان بیضه کمک کند.

اگر چه سرطان بیضه نادر است، اما پیدا کردن یک توده در بیضه ها چندان غیر معمول نیست. به یاد داشته باشید که شرایط پزشکی بسیاری وجود دارند که ممکن است با سرطان اشتباه گرفته شوند که معمولا بیشتر آنها مشکل چندان جدی ای محسوب نمی شوند. اگر بعد از انجام خود آزمایی بیضه ها متوجه وجود توده و یا هر چیز غیر طبیعی دیگری شدید و یا نسبت به سلامتی بیضه های خود احساس نگرانی می کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:shafajoo.com