flu-shot-1_custom-bba61b7baacd2dec4ec7969b3d5920a9de0255cc-s900-c85

دریافت واکسن آنفلوآنزا در فصلی که بیماری بیشتر رواج دارد، باعث می‌شود بدن ایمنی بالاتری در برابر بیماری داشته باشد. بهترین و ایده‌آل‌ترین زمان برای تزریق واکسن اواخر شهریور تا اواخر آبان است.

برای کودکان بزرگ‌تر از دو سال، حتماً نباید نوبت دوم به همان شیوه نوبت اول باشد؛ مثلاً می‌توانید در نوبت اول از آمپول و در نوبت دوم از اسپری استفاده کنید. اگر کودک شما با هر یک از موارد زیر روبه‌رو بود، قبل از استفاده از واکسن حتماً موضوع را با پزشک او در میان بگذارید:

در اثر بیماری تب کرده است.

در طول چهار هفته گذشته، واکسن دیگری دریافت کرده است.

وضعیت خاص پزشکی دارد.

نسبت به واکسن آنفلوآنزا در دوره‌های قبلی، واکنش شدیدی نشان داده است.

آیا تزریق واکسن آنفلوآنزا عوارضی هم دارد؟

بیشتر افراد بعد از تزریق واکسن مشکلی نخواهند داشت؛ ولی برخی دچار درد، تورم محل تزریق واکسن، کمی سردرد و مقداری تب می‌شوند.

آیا واکسن H1N1 نیز همین مزایا را دارد؟

با واکسن فصلی آنفلوآنزا (2010-2011)، کودکان هم در برابر آنفلوآنزای خوکی یا H1N1 و هم آنفولانزای فصلی مصون می‌مانند و به‌طور کلی کودکان زیر هشت سال باید این واکسن را در دو مرحله دریافت کنند.

چرا واکسن آنفلوآنزا هر سال تغییر می‌کند؟

هر سال، دانشمندان یک نوع واکسن جدید را کشف می‌کنند که بر اساس ویروس‌های هر دوره ساخته می‌شود. هر واکسن می‌تواند از کودک شما در برابر سه نوع ویروس آنفلوآنزای مختلف محافظت کند. اما خوشبختانه واکسن آنفلوآنزا در برابر انواع ویروس‌های آن نیز تا حدودی محافظت می‌کند.

بنابراین اگر کودک شما در اثر یک نوع ویروس آنفلوآنزا که واکسن آن‌را دریافت نکرده است، دچار بیماری شود، بیماری او بسیار سطحی‌تر خواهد بود. برخی از واکسن‌های آنفلوآنزا از «تیمروسال» (Thimerosal) ساخته می‌شوند که نوعی ماده نگهدارنده و حاوی شکلی از جیوه است.

اگر می‌خواهید واکسن آنفلوآنزای کودک شما تیمروسال نداشته باشد، می‌توانید از انواع بدون تیمروسال استفاده کنید. در ضمن اسپری بینی (واکسن آنفلوآنزا) تیمروسال ندارد. هنوز مدرکی دال بر خطرناک بودن تیمروسال ارائه نشده است.
تزریق واکسن آنفلوآنزا و زنان باردار

بیماری آنفلوآنزا در زنان باردار با خطرات بیشتری همراه است. تغییرات به وجود آمده در بدن زن باردار باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی او و ابتلای سریع‌تر به بیماری‌ها می‌شود. اگر یک زن باردار دچار آنفلوآنزا شود، بیشتر در معرض سایر مشکلات، مثل ذات‌الریه قرار دارد.

زایمان زودهنگام نیز از سایر عوارض ابتلا به این بیماری در زنان باردار است. واکسن آنفلوآنزا در مقایسه با اسپری بینی آن، ایمنی بیشتری دارد.
مزیت استفاده از واکسن آنفلوآنزا در کودکان

این واکسن از کودکان در برابر بیماری جدی و حتی مرگ محافظت می‌کند. خردسالان بیشتر در معرض ابتلا به ویروس‌های آنفلوآنزا هستند. هرساله در آمریکا، بیست هزار کودک زیر پنج سال در اثر ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری می‌شوند و بیش از 340 کودک جان خود را از دست می‌دهند. کودکان زیر پنج سال که دچار آنفلوآنزا شده‌اند، بیشتر در معرض ذات‌الریه هستند.
برخی عوارض جانبی و احتمالی واکسن آنفلوآنزا

مهم‌ترین عارضه این واکسن در کودکان، درد در ناحیه تزریق است. کمتر از 1 درصد از کودکانی که واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده‌اند، با تب و لرز و دردهای شدید عضلانی مواجه بوده‌اند. سایر علائم، مثل تب، درد، سردرد، استفراغ و سرفه بسیار کوتاه‌مدت هستند.

چرا کودکان واکسن آنفلوآنزا را در دو مرحله دریافت می‌کنند؟

کودکان زیر نُه سال که قبلاً هم واکسن آنفلوآنزا دریافت نکرده‌اند، در دو مرحله این واکسن را دریافت می‌کنند؛ زیرا در مرحله اول تزریق، به سطح متناسب آنتی‌بادی در بدن دست نمی‌یابند.