دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه

مضرات آنتی‌اکسیدان عوارض آنتی‌اکسیدان درباره آنتی‌اکسیدان انواع آنتی‌اکسیدان آنتی‎اکسیدان

بیشتر افراد تصور می‌‌کنند منظور از دریافت آنتی اکسیدان بیشتر، مصرف مکمل‌‌هاست اما باید بدانید فقط مکمل‌‌های خوراکی آنتی اکسیدان ندارند، بلکه میوه‌‌ها، سبزی‌‌ها و غلات سبوس دار دارای آنتی اکسیدان بیشتری هستند.

دکترمحمدعلی نیلفروش زاده؛ متخصص پوست و مو، دانشیار پوست دانشگاه علوم پزشکی تهران، رئیس مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی، رئیس انجمن متخصصین پوست ایران، عضو تحریریه دنیای سلامت

 

پیری پوست جزء لاینفک زندگی است و علل پیری پوست نیز بیشمار است. یکی از دلایل پیری پوست تخریب سلولی توسط رادیکال‌های آزاد است. رادیکال‌های آزاد عمدتاً در اثر سوخت و ساز سلولی تولید می‌شوند. آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که از اثر رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌‌کند. نتایج قطعی آنتی اکسیدان در مواد غذایی بیان نشده است ولی به نظر می‌‌رسد افزایش مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان، از پوست در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌‌کند.

 

آنتی‌اکسیدان موجود در غذاها

بیش از 4000 ترکیب آنتی‌اکسیدان درغذاها وجود دارد ولی بیش از همه، ویتامین‌‌های C,E و بتاکاروتن و نیز ماده معدنی سلنیوم مهم هستند.

بیشتر افراد تصور می‌‌کنند منظور از دریافت آنتی اکسیدان بیشتر، مصرف مکمل‌‌هاست اما باید بدانید فقط مکمل‌‌های خوراکی آنتی اکسیدان ندارند، بلکه میوه‌‌ها، سبزی‌‌ها و غلات سبوس دار دارای آنتی اکسیدان بیشتری هستند.

اگرچه سیستم‌‌های آنزیمی متعددی برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد در بدن وجود دارد، ولی آنتی‌اکسیدان‌های اصلی ویتامین‌‌های E,C و بتاکاروتن هستند، سلنیوم نیز به عنوان یک ماده معدنی نقش آنتی‌اکسیدان مهمی دارد. ویتامین C یا اسید اسکوربیک نوعی ویتامین محلول در آب است و در تمام مایعات بدن وجود دارد. نیاز روزانه آن 60 میلی‌گرم است. مهمترین منابع آن عبارتند از: مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، طالبی، توت فرنگی، اسفناج و سیب زمینی.

ویتامین E نوعی ویتامین محلول در چربی است و در روغن‌‌های گیاهی، جوانه گندم، آجیل، دانه‌‌ها، غلات سبوس‌دار، سبزیجات برگی شکل سبز.

بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین A است که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌‌شود. این ترکیب در سبزی‌‌ها و میوه‌‌های سبز، زرد و نارنجی یافت می‌‌شود. از جمله هویج، کدو حلوایی، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، اسفناج، گوجه فرنگی، انواع کلم، طالبی، هلو و زردآلو.

سلنیوم: بهترین منابع غذایی آن شامل ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات، تخم مرغ، مرغ و سیر است. سبزیجاتی که در خاک‌‌های غنی از سلنیوم رشد می‌‌کنند نیز منابع خوبی برای سلنیوم هستند.

 

آنتی‌اکسیدان در میوه‌ها

طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه فلوریدا، بعضی از انواع آنتی اکسیدان‌ها در پوست میوه‌‌ها وجود دارد. شاید به همین دلیل است که مصرف میوه‌‌ها با پوست می‌‌توانند مفیدتر باشد از جمله این میوه‌‌ها سیب است که مواد فیتوشیمیایی موجود در سیب که اثرات ضد سرطان دارد، در پوست سیب درختی 87 درصد بیشتر از مغز میوه است. خیار میوه‌ای است که دارای سیلیکا بوده و مصرف یک خیار با پوست میزان 5 میلی‌گرم سیلیکا به بدن اضافه می‌‌کند. این ترکیب خاصیت کلاژن دارد.

البته لازم به ذکر است که نتایج تحقیقات جدید، آنتی‌اکسیدان‌ها نقشی در کند کردن روند پیری ندارند. براساس تحقیقات دانشگاه کالج لندن در تحقیقاتی که با دستکاری نماتد که از نظر ژنتیکی شباهت‌هایی با انسان دارد متوجه شدند رادیکال‌های آزاد تأثیر چندانی در فرسایش سلولی و تسریع روند پیری ندارند.

در واقع عامل اصلی پیری پوست تخریب ایجاد شده بوسیله رادیکال‌های آزاد نیست.

تغذیه سالم می‌‌تواند در کاهش خطر بسیاری از بیماری‌های ناشی از افزایش سن مانند سرطان، دیابت و پوکی استخوان موثر باشد ولی هیچ مدرکی که بیانگر نقش آنتی اکسیدان موجود در کرمها در پیشگیری از پیری باشد، موجود ندارد.

 

5 1000
ارسال شده در 6 شهریور 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات
سیب سرخ

مطالب پیشنهادی

پیشنهاد سردبیر

  • تضعیف سیستم ایمنی بدن در اثر استرس
  • کدام دانشگاه ها بیشترین مراجعه را برای تایید مدرک دارند
  • پیتزا با بدن انسان چیکار میکند ؟
  • بهبود جوش های غرور جوانی با شیوه های سنتی
  • خمیر دندان فلوراید دار مزایا و معایب
  • توصیه های غذایی در خانم های بالای 50 سال
  • محصولات گیاهی برای کاهش علائم آلرژی فصلی
  • درد در مفاصل و راههای درمانی تغذیه ای آن
  • محبوبترین ها

  • تکست نک به چه عارضه ای می گویند
  • مسافرت با ماشین و توصیه های مهم
  • 16 نکته مهم برای اینکه مفاصل سالمی داشته باشید
  • افزایش سستی با کمبود ویتامین D در بدن
  • تشخیص و درمان شکستگی مهره های کمر
  • موثرترین راه حل ها برای درمان پینه پا
  • آسیب به مچ دست با خانه تکانی
  • تمرینات ورزشی مناسب برای درمان پای پرانتزی
  • رپورتاژ

  • دكتر عليرضا فقيهى فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
  • شامپوهای ضد ریزش و رویش مجدد مو حاوی کافئین
  • جراحی، زیبایی و لیزر دکتر مردانی
  • جراحی زیبایی بینی دکتر عامری
  • دکتر صابر گوگانی متخصص ارتودنسی دندان
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x