ناز خاتون مالابیج کدو بره خورشت آلو ترش سماق ترش ترشو بیج بیج بشته واش باقلا وابیج اسفناج مرجی اسپناساک آغوز مسما
از طعم و مزه بی نظیر غذاهای مازندرانی هرچقدر بگوییم کم گفته ایم این غذاهای محلی اصیل و معروف بسیار خوشمزه شامل آش ها ،خورش ها ،پیش غذاها  و میان وعده های مختلفی هستند که در ادامه روش تهیه هر کدام و مواد غذایی مورد استفاده برای آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد .

بر اساس آمار و ارقام، مازندران سال گذشته مقصد بیشترین تعداد گردشگران داخلی بود. طبیعت بی‌نظیر و سواحل زیبای این استان همچون آهنربایی مسافران را به خود جذب می‌کند اما مازندران جاذبه دیگری دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته؛ غذاهای کم‌نظیرش با طعمی که باید حتما شمالی باشی تا برایت آشنا باشد.

 

، غذاهای محلی و سنتی‌ مانند خورشت سیر انار،, بشته واش,مالابیج, بیج بیج, ترش سماق, ناز خاتون, باقلا وابیج,کدو بره, آغوز مسما, ترش ترشو,دوپتی،,اسپناساک,اسفناج مرجی,خورشت آلو, کئی پلا و آش کدو و… گنجینه‌ای است که دل هر گردشگری را خواهد ربود. سرمایه‌گذاری بر رستوران‌های غذاهای محلی درخشش هر چه بیشتر این گنجینه را در پی خواهد داشت.

بیج‌بیج

مازندرانی‌ها یکسری غذا دارند که به «بیج» ختم می‌شود و مشهورترین و ساده‌ترین آنها «بیج‌بیج» است. بیج‌بیج را از ترکیب گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز داغ، زردچوبه، نمک و فلفل تهیه می‌کنند. بیج بیج را معمولا با کته سرو می‌کنند، اما اگر غذا را برای شامتان تدارک دیده‌اید برای این‌که سبک‌تر به رختخواب بروید، نان را جایگزین کته کنید.

باقلا وابیج

باقلا وابیج از دیگر غذاهای شمالی است که از ترکیب باقلای مازندرانی یا همان باقلای پلویی، شوید خشک، تخم‌مرغ، سیر، کره و روغن، ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین) تهیه می‌شود. این غذا اغلب با برنج شمالی و زیتون پرورده، ماهی شور و ماست سرو می‌شود.

مالابیج

مالابیج یا مالاتا نیز از غذاهای محلی گیلان و مازندران است که از ترکیب ماهی سفید، سبزی‌های معطر، مغزگردو، رب انار، نمک و فلفل و گلپر طبخ می‌شود. بعد از پاک‌ کردن ماهی شکم ماهی را با محتویات حاوی رب انار و گردو و ادویه‌ها پر می‌کنند و با نخ و سوزن می‌دوزند، سپس آن‌ را با حرارت آتش یا فر می‌پزند. محلی‌ها اغلب این غذا را با ماهی سفید نر درست می‌کنند، زیرا بر این باورند که ماهی سفید نر از نوع ماده آن خوشمزه‌تر، لذیذتر و گوشت آن سفت‌تر است.

خورشت‌های مازنی

طرفداران غذای ملس، حتما خورشت آلو یا همان مرغ و آلوی مازندرانی را امتحان کنند. مواد اولیه برای تهیه این خورشت مرغ تکه شده، دانه انار ملس، آب نارنج، زعفران، پیاز، آلو و مغز گردوی خرد شده است.

خورشت سیر و انار یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار مازندرانی است که مواد اولیه برای تهیه‌ آن پودر موسیر، پودر سیر، نمک، انار، سیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران است.

اسپناساک یا خورشت اسفناج مازندرانی‌ها با بو و طعم مطبوع روی دیگر اسفناج را به شما نشان خواهد داد. مواد اولیه‌ این خوراک مازندرانی از گوشت گوسفند یا گاو، اسفناج تازه، سبزیجات معطر، برگ سیر و نعنا، پیاز، هویج، آب و ادویه‌جات تشکیل شده است.

کئی پلا

کئی پلا یا کدوپلو از غذاهای منحصر به‌فرد مازندرانی است. مواد اولیه برای آماده کردن آن کدوی رنده شده، پیاز، زیره، زردچوبه، گوشت چرخ‌کرده، برنج و کره محلی است.

ناز خاتون

غذای دیگر مازندرانی که مشتاقان بسیاری بین طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. مواد اولیه مورد نیاز برای این غذا گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و البته بادمجان است.

کدوبره مازندران

علاقه‌مندان به غذاهای گیاهی و بدون گوشت شاید از کدوبره خوششان بیاید. این غذای محلی از ترکیب سیب‌زمینی، کدوی سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ و ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه) آماده می‌شود.

آش‌های مازنی

بشته واش از آش‌های محلی مازندران است که اسفناج، عدس، سیر، پیاز، زیره سبز و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) مواد اولیه این آش را تشکیل می‌دهد. اغلب بشته واش را با نارنج و زیره‌ فراوان سرو می‌کنند.

آش کدو از آش‌های لذیذ مازندران است که برای تهیه آن به مواد اولیه‌ای چون کدو، پیاز داغ، عدس، برنج، آب لیمو ترش، شکر و کمی نمک نیاز است. آش کدو مثل اغلب آش‌ها با نعنای داغ تزئین می‌شود. گاهی به این آش کوفته ریزه هم اضافه می‌کنند.

http://jamejamonline.ir

5 1000
ارسال شده در 17 شهریور 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم , تغذیه | 551 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • معرض ابتلا به آلرژی ها در دختران چاق بیشتر است
  • انتقال تجربیات پزشکی ایران به الجزایر
  • عوارض ترک صبحانه توسط مردان
  • با این روش، با موخوره و گره خوردن مو خداحافظی کنید
  • اطلاعات مفید درباره كمبود آهن خون
  • مزه دار کردن مرغ به روش مکزیکی ها
  • سندرم پای بی قرار و روش های کاهش درد آن (بخش دوم)
  • سفر های متعدد این اثرات منفی را در شما خواهد داشت!
  • محبوبترین ها

  • احساس کنترل گری چگونه است؟
  • دفع حملات ناگهانی استرس
  • تقویت قوای خلاقانه
  • استرس های شدید چه عوارضی دارند
  • نیروی باورنکردنی بخشش
  • از زبان بروس لی 16 درس زندگی انگیزشی را یاد بگیرید
  • دور باطل در اصطلاح روانشاسی- قسمت 1
  • روان درمانی چهار وجهی و اهداف درمانی آن
  • رپورتاژ

  • کلینیک شنوایی افشین قرایی
  • ارائه خدمات ویژه سلامت و زیبایی دندان در کلینیک دیبا
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • لیفتینگ با نخ
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما