vegetable

گیاهخواری سالم ترین نوع رژیم غذاییست که انسان میتواند برای خودش داشته باشد. منظور ما از گیاهخواری، گیاهخواری مطلق و تحریم فرآورده های حیوانی نیست؛ بلکه شما میتوانید مصرف گوشت خود را کاهش دهید و به حداقل برسانید. گرفتن رژیم گیاهخواری باعث سلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی میشود؛ به گفته کارشناسان تغذیه، با پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری، تجمع پلاک در رگ‌های خونی کاهش می‌ یابد و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی کم می‌ شود.

 

در اینجا 7 خاصیت رژیم گیاهخواری برای حفظ سلامت قلب آورده شده است:
گیاهان چربی های اشباع نشده کمتری دارند: چربی ‌های اشباع شده، چربی ‌هایی سرشار از هیدروژن هستند. این چربی ‌ها در دمای اتاق جامدند. آنها را می ‌توان در گوشت و محصولات حیوانی از قبیل گوشت گوساله، کره، پنیر و لبنیات پرچرب و حتی در روغن نارگیل یافت. طبق تحقیقات علمی انجمن قلب امریکا، مصرف چربی‌ های اشباع شده میزان کلسترول خون را افزایش می ‌دهد. این افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و سکته مغزی را بالا می ‌برد. بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا، از 2000 کالری دریافتی در روز، تنها 13 گرم آن باید به چربی های اشباع اختصاص یابد. علاوه بر این، خوردن 4 تا 5 وعده میوه و سبزی، 6 تا 8 وعده غلات کامل، 2 تا 3 وعده لبنیات و کمتر از 180 گرم گوشت، طیور یا غذاهای دریایی در روز، اساس رژیم غذایی گیاهی را تشکیل می دهد.
مصرف گیاهان، کلسترول را از رژیم غذایی حذف می کند: بدن برای تنظیم عملکردهای خود به کلسترول ناچیزی نیاز دارد اما اکثر ما به این حد اکتفا نمی ‌کنیم. اغلب کلسترول مازاد از مصرف محصولات حیوانی وارد بدن ما می ‌شود و نه گیاهان. طبق اعلام انجمن قلب امریکا، تجمع کلسترول در خون عامل اصلی بیماری‌ های قلبی، سکته مغزی و حملات قلبی است. اکثر متخصصان تغذیه توافق دارند که، جایگزین نمودن گوشت ‌های پرچرب با مواد غذایی گیاهی تغییری سالم در سبک زندگی است. برای دستیابی به کلسترول پایین، کافیست چربی ‌ها و روغن ‌های اشباع‌ شده را با روغن‌ های اشباع نشده (آوکادو، روغن زیتون و آجیل‌ ها) جایگزین کنید. کمتر از 10 درصد کالری روزانه باید از طریق چربی ‌های اشباع شده تامین گردد.
گیاهان، فیبر بیشتری به رژیم غذایی اضافه می کنند: پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی متعادل موجب افزایش فیبر محلول در روده‌ ها می‌ گردد. افزایش فیبر یکی از روش ‌های کاهش گردش کلسترول بد در بدن شماست. فیبر با کلسترول بد در مجرای روده وارد فعل و افعالاتی شده و سریعا آن را از بدن خارج می ‌کند. همین امر منجر به کاهش کلسترول بد ذخیره شده در بدن می‌ گردد. فیبر محلول در غذاهایی مانند عدس‌ ها، سبزیجات و آجیل ‌ یافت می‌ شود.
مصرف گوشت کمتر خطر ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش می ‌دهد: خوردن گوشت یا مصرف مقادیر فراوان چربی‌ های اشباع شده با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 پیوند خورده است. در صورت ابتلا به دیابت و مصرف چربی ‌های اشباع شده، خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی و سکته مغزی دو برابر می شود. بخشی از کاهش وزن با کاهش مصرف چربی ‌های اشباع‌ شده‌ موجود در رژیم گیاهخواری تحقق می ‌یابد. منتظر کاهش وزن خود باشید زیرا میوه ‌ها و سبزیجات حاوی کالری کمتر و آب فراوان هستند. همین امر کمک می ‌کند تا پیش از زیاده‌ روی و اتمام غذا، احساس سیری کنید.
گیاهان فشار خون را کاهش می دهند: یکی از مشهورترین رژیم ‌ها برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، پیروی از رژیم‌های گیاهخواری برای مقابله با فشار خون است. گرچه تمرکز این رژیم اغلب بر کاهش مصرف سدیم است اما از دیگر اهداف آن، کاهش مصرف گوشت است. در رژیم‌ های گیاهخواری مقابله با فشار خون، مصرف میوه ‌ها و سبزیجات افزایش می ‌یابد و روزانه 150 گرم پروتئین جذب بدن می‌ گردد.
گیاهان سرشار از امگا 3 هستند: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و دیابت را کاهش می ‌دهد و موجب کاهش کلسترول و فشار خون بالا می ‌گردد. اسیدهای چرب امگا 3 در بدن ساخته نمی‌ شوند، بنابراین تنها روش دستبابی به آنها از طریق برنامه‌ غذایی مناسب است. امگا 3 گیاهی در گیاهانی مانند تخم کدو، روغن کوینولا، سویا، گردو و بذر کتان یافت می‌ شود.
رژیم غذایی گیاهخواری حاوی مواد مغذی است: عمده تاثیر رژیم غذایی گیاهخواری محافظت از قلب است. میوه‌ ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌ اکسیدان، استرول گیاهی، ترکیبات شیمیایی و پتاسیم هستند که همگی خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی را کاهش می ‌دهند. پتاسیم، به طور خاص، برای مقابله با فشار خون بالا بسیار موثر است. طبق اعلان انجمن قلب امریکا، پتاسیم از تاثیرات مخرب سدیم در بدن می ‌کاهد. پتاسیم در بخش اعظمی از موادغذایی گیاهی از جمله سیب ‌زمینی شیرین، قارچ، سویا، بادام، موز، زردآلو، گوجه‌فرنگی و طالبی یافت می‌ شود

منبع: الو دکتر

ارسال شده در 17 شهریور 1395 توسط writer.m با موضوع خواص میوه و سبزیجات , قلب و عروق

پیشنهاد سردبیر

  • انواع خمیر دندان و کودک
  • چرا این همه در مورد ماساژ تاکید می شود؟
  • بی خواب شدن و این روش ها
  • دانستنی هایی مهم در مورد اختلال شکاف کام
  • کارکرد کدامیک بهتر است ؟جراح زیبایی آقا یا خانم
  • چگونه با مدل بینی شخصیت شناسی کنیم
  • تاثیر روغن ویتامین E برای درمان زخم
  • پیشنهادات و ایده های ورزشی برای خانم های حامله
  • با این مواد غذایی پروتئین بدن خود را تامین کنید
  • در دنیای پزشکی پلی یورتان چه کاربردی دارد؟
  • همه چیز درمورد کالری ها
  • برای تسکین درد دنبالچه چند ورزش ساده را یاد بگیرید
  • بررسی پوشک و عوامل تحریک کننده پوست کودک
  • دلیل زیان داشتن هندوانه در شب چله و زمستان
  • آینده نگری را به دلبندتان بیاموزید
  • محبوبترین ها

  • کاهش اضطراب مدرسه رفتن در اطفال
  • تخفیف درد دندان در شیرخواران
  • انواع ریفلاکس نوزاد و درمان هر کدام
  • به کنجکاوی کودک اهمیت دهید
  • نحوه اصولی برخورد با بی ادبی فرزند!
  • مانع این رفتار در پسربچه تان نشوید
  • هوش اطفال دروغگو
  • راهنمایی هایی برای ریفلاکس شیرخوار
  • نهادینه کردن رفتار مثبت در فرزند
  • تصورات غلط برخی پدران
  • مهدکودک یا استخدام پرستارکدامیک خوب است؟
  • تاثیرات مثبت امگا 3 بر خلق و خو
  • در رشد نوزادان نارس چربی شیر انسان چه تاثیری دارد؟
  • عوامل تاثیرگذار بر بزهکاری در خردسالان
  • مقابله و اصلاح رفتار منفی فرزند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است