main-qimg-13f6dba9b5b7df9b77deb3fa77c0510e-c
بهتر است با مشاده انواع غذاها با رنگ و بو و طعم های مختلف از آن ها استفاده نکنید و حواستان به عوارض زیاده روی در مصرف غذاهای مختلف باشد تنوع غذایی ولع و حرص ما را به خوردن زیاد می کند به اندازه خوردن غذا را هیچگاه فراموش نکنید .طب سنتی توصیه های مهمی در زمینه غذاخوردن دارد.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سفره یا غذای شما نباید الوان باشد، این به این معنا نیست که سفره جذابیت و زیبایی نداشته باشد بلکه به این معناست که تنوع جنس و ماده نداشته باشد و به‌معنای ساده مصرف چند نوع غذا در یک وعده صحیح نیست.

 حسین رضایی‌زاده اظهار داشت: از دیدگاه نگاه طب سنتی از همه گروه‌های غذایی به‌تناسب و به‌اندازه باید استفاده شود اما وقتی می‌گوییم استفاده شود، نه در یک بشقاب و نه در یک وعده غذا، بلکه در یک روز.

وی گفت: مثلاً ما یک اصطلاحی که در رابطه با قدیم داریم این است که می‌گویند که سفره یا غذای شما نباید الوان باشد، این به این معنا نیست که سفره جذابیت و زیبایی نداشته باشد بلکه به این معناست که تنوع جنس و ماده نداشته باشد.

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اگر قرار است شخص کباب بخورد باید نان، کباب، سماق و گوجه در سفره باشد ولی بسیاری از ما که ماست، نوشابه و سوپ را به آن اضافه می‌کنیم، عملاً داریم چند نوع غذا استفاده می‌کنیم.

رضایی‌زاده افزود: اگر ما قائل باشیم که نان و ماست خودش یک غذا است پس وقتی که نان و ماست را می‌خوریم، کباب و برنج هم می‌خوریم، آن مخلفات و سالاد هم کنارش می‌خوریم یعنی اینکه چند نوع غذا می‌خوریم و این یعنی اینکه همان چیزی که باعث سوء هاضمه می‌شود، سوء جذب ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: سوء جذب به این معناست که مادۀ غذایی به‌شکل تمام و کمال جذب و هضم نمی‌شود، معنای سوء هاضمه و معنای امروزی منظورم نیست بنابراین این جمله را هم در بحث آداب غذا خوردن بگویم چون خیلی از ما سؤال می‌پرسند که همیشه می‌گویند: چه بخوریم و یا نخوریم؟ واقعیت این است که حتی با همان نگاه مزاجی، ما منع مطلق برای غذاهای خوب، برای میوه‌های خوب، برای ترکیبات غذایی خوب؛ برای کسی نداریم, کم خوردن، به‌اندازه خوردن و به‌وقت خوردنش مهم است.

جام جم آنلاین

#
ارسال شده در 21 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • آیا ضریب هوشی کودکان با آلودگی هوا پایین می آید؟
  • شکستن بند های انگشت و زانو و گردن
  • درباره نوروفیدبک چقدر می دانید؟
  • آیا در زمان سرما خوردگی باید ورزش متوقف شود؟
  • تولید ژل ترمیم کننده زخم با ویتامین سی
  • بخاطر متعادل کردن چاکراها مواد غذایی را اصلاح کنید
  • افتتاح اولین شبکه اجتماعی سلامت
  • باکتری های خوب و این فواید
  • جینسنگ: داروهای گیاهی
  • حس اعتماد به نفس
  • اطلاعات تکمیلی درباره اسید اوریک
  • بیداد سوءتغذیه کودکان در این استان های کشور
  • سوپ سبزی مخصوص بچه ها
  • لحظات اولیه رهایی از سیگار
  • لاغری با وجود زیاد کالری مصرف کردن
  • محبوبترین ها

  • تاثیرگذارترین ویتامین بر دیابت را بشناسید
  • معنا و مفهوم کتوزیس
  • تاریخچه بیماری قند (دیابت)
  • چند چیزی که گوش هایتان سعی می کنند بیان کنند
  • داروی کمکیVTP-30472 برای دیابت نوع 2 بی اثر است
  • کلید توقف دیابت با این پروتئین
  • خوردن برنج چه تاثیری در افزایش بیماری قند دارد
  • از کجا پی ببریم که دچار دیابت هستیم
  • راهی برای درک بهتر دیابت با نقشه برداری از سیستم کنترل ترافیک سلولی
  • دیابتی ها و عوارض کم شدن پروتئین در بدن آن ها
  • چاقی و بیماری دیابت زمینه ساز رشد بیش از حد نوزاد در رحم مادر
  • پیشگیری از امراض قندی با تناسب اندام
  • در برخی گروه های خونی امکان بوجود آمدن دیابت بیشتر است
  • دیدگاه نامعمول نوبلیست مشهور در مورد علل دیابت
  • درمان دیابت نوع 2 و دستگاه قابل کاشت Intarcia
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است