ویتامین های موجود در برنج مضرات آبکش کردن برنج فواید برنج کته فواید برنج آبکش بهترین روش پخت برنج
خانم های ایرانی روی مسئله دم کردن برنج بسیار حساس اند و به هر قیمتی که شده باید برنج آن ها خوب از آب در بیاید. ما دو نوع روش پخت برای برنج داریم؛ کته و آبکش، معمولا برنج آبکش برای ضیافت شام و مهمانی استفاده میشود؛ از این بابت اکثر خانم ها هم فکر میکنند روش پخت از طریق آبکش از کته بهتر است. ولی در ادامه یک متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که “برنج کته بهتر است یا آبکش شده؟” توضیحاتی را ارائه کرده است که در این مطلب می‌توانید آنها را مطالعه کنید.

شهاب اولیایی متخصص تغذیه گفت: هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته( دمی) مصرف شود، ارزش غذایی بیشتری دارد.

وی افزود: ویتامین‌های B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامین‌های محلول در آب محسوب می‌شوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش می‌شود این ویتامین‌ها از بین می‌روند.

این متخصص تغذیه در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی‌ که برنج به صورت کته تهیه می‌شود، ویتامین‌های موجود در آن در مراحل پخت حفظ می‌شود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.

وی همچنین درباره این تصور افراد که درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالری می‌شود؛ اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و میزان نشاسته‌ی برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.

اولیایی در خصوص جذب قند موجود در برنج یادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی می‌شود و از آنجایی که  برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمی‌شود.

این متخصص تغذیه همچنین در مورد برنج قهوه‌ای عنوان کرد: گرچه برنج قهوه‌ای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک می‌باشد اما برنج قهوه‌ای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک می‌کند.

منبع: خبر داغ

5 1000
ارسال شده در 21 شهریور 1395 توسط با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • ویتامینها و املاح مورد احتیاج در سالمندی
  • رضایتمندی بیشتر از زندگی به شرط این رفتارها
  • تحریک الکتریکی راهی جدید برای درمان میگرن
  • هشدارهایی برای فریزکردن
  • فواید سیگار الکترونیک
  • آموزش نان نیم باگت به همراه ساندویچ مرغ
  • سرطان معده و کمبود سلنیوم و ویتامین ها
  • بیماری های مرتبط با درد شانه
  • محبوبترین ها

  • رهایی از آرتروز با این مواد ساده طبیعی
  • خطر ایجاد آرتروز در اثر شکستن قلنج
  • چگونه می توان گرفتگی گردن را درمان کرد
  • ضرورت معاینات متعدد سیستم اسکلتی
  • مطلب جامع در مورد آسیب دیدگی غضروف زانو
  • کشیدگی عضله سینه ای
  • پوکی استخوان و کوتاه شدن قد
  • علل، علائم و حرکات اصلاحی ناهنجاری سر به جلو
  • رپورتاژ

  • ورزش و یوگا در بارداری و توصیه های مربوطه
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • پلی کلینیک شبانه روزی ساج
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما