سم آرسنیک در برنج برنج سفید و آرسنیک آرسنیک آرسـنیک غیرآلی برنج

از خطرات وجود سم آرسنیک اطلاع دارید این ماده خطرناک سمی می تواند در ایجاد سرطان‌های مثانه,ریه, پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع  2در بدنتان نقش زیادی داشته باشد براکاهش خطر این سم در  برنج می توانید آن را بخیسانید و سپس بپزید همچنین از غلات و جو و برنج قهوه ای نی می توانید به جای برنج سفید استفاده کنید

آرسنیک یکی از موادی می باشد که در برنج و فرآورده های آن یافت می شود. آرسنیک دو صورت غیر آلی و آلی دارد که شکل غیر آلی آن سم بیشتری دارد. طبق شواهد بدست آمده برنج نسبت به سایر غلات ها حاوی بیشتری از آرسنیک می باشد که یک ماده سرطان زای گروه یک می باشد. در ادامه مطلب به این موضوع خواهیم پرداخت.

ارسنیک به‌طور طبیعی در قشر زمین وجود دارد،‌ اما منابع آلاینده‌ای مانند آفت‌کش‌های بر پایه آرسنیک و کود مرغی (مرغ‌ها ممکن است مواد غذایی حاوی آرسنیک خورده باشند) آرسنیک را وارد خاک، آب و هوا می‌کنند.

قرارگیری مکرر در معرض مقادیر کم آرسنیک می‌تواند خطر سرطان‌های مثانه، ریه، پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. بررسی‌های اخیر همچنین بیانگر این هستند که قرار گرفتن جنین در معرض آرسنیک در رحم ممکن است اثراتی بر دستگاه ایمنی نوزاد بگذارد.

گیاه برنج با توجه به اینکه در آب کشت می‌شود، نسبت به سایر غلات راحت‌تر آرسـنیک غیرآلی را جذب می‌کند. میزان آرسـنیک سمی غیرآلی در برنج بسته به نوع و محل کشت آن متفاوت است و باید در آزمایشگاه تعیین شود.

آرسـنیک در پوسته‌های بیرونی دانه برنج که در رونده تهیه برنج سفید برداشته می‌شوند، جمع می‌شود و به همین علت است که برنج قهوه‌ای به‌طور میانگین ۸۰ درصد بیش از برنج سفید آرسنیک دارد. البته در مقابل برنج قهوه‌ای مواد مغذی بیشتری نیست به برنج سفید دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی این موضوع بوده، اما هنوز حد مجازی برای میزان آرسنیک در برنج تعیین نکرده است.  چآرسنیک دین مقدار مجاز آرسـنیک در برنج در حد ۱۵۰ بخش در هر میلیارد بخش معین کرده است. سازمان غذا و داروی امریکا به‌تازگی پیش‌نویس راهنمایی را منتشر کرده است که در صورت تصویب تولیدکنندگان مواد غذایی را ملزم می‌کند تا میزان آرسـنیک غیرآلی در غلات آماده تهیه‌شده از برنج برای کودکان در حد ۱۰۰ بخش در هر میلیارد واحد محدود نگهدارند. سازمان ایمنی غذای اروپا قبلاً محدودیت میزان آرسنیک در این سطح را در فراورده‌های برنج تائید کرده است.

آکادمی متخصصان کودکان آمریکا هم توصیه می‌کند به والدین توصیه می‌کنند از غلات گوناگونی مانند گندم، جو دو سر، چاودار  و نه صرفاً برنج برای تهیه غذای کودکان استفاده کنند.

شیوه پختن برنج هم می‌تواند بر میزان آرسـنیک در آن تأثیر بگذارد. هر نوع برنجی را قبلاً از پختن بخیسانید و به‌طور کامل آبکشی کنید، اگر هنگام پختن به نسبت۶ فنجان آب به یک فنجان برنج استفاده کنید و آب اضافی باقیمانده پس از پخت برنج را خالی کنید. با این روش گرچه مقداری از ویتامین‌ها و مواد مغذی برنج از دست می‌رود، اما حدود ۳۰ درصد از میزان آرسـنیک غیرآلی برنج کاسته می‌شود.

 

گیاه یاب

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 24 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • بهترین و موثرترین ورزشها برای مبتلایان به دیابت
  • چگونگی غلبه بر انزوای اجتماعی کودکان
  • عوامل مختلف زرد شدن دندان
  • مقابله و مهار فشار خون بالا
  • نجات ذهن سالمندان با این آبمیوه
  • مختصری درباره آبله مرغان بیماری فصل بهار
  • لاغری از راه استفاده از کربوهیدرات ها
  • کندی ذهن بچه با کمبود ید در دوران جنینی
  • محبوبترین ها

  • انواع روشهای جلوگیری از بارداری
  • حاملگی و کار کامپیوتری
  • ناآگاهانه ترین دلایل برای بچه دار شدن
  • درمان رایج ترین مشکل زن باردار
  • اگر نگران چگونه زایمان کردنتان هستید
  • نوارهای سفید روی شکم بعد از بارداری
  • توصیه های مهم برای تخمک گذاری
  • کنترل بواسیر در بانوان با ورزش
  • رپورتاژ

  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • الو دکتر

    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است