arsenic-in-rice

از خطرات وجود سم آرسنیک اطلاع دارید این ماده خطرناک سمی می تواند در ایجاد سرطان‌های مثانه,ریه, پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع  2در بدنتان نقش زیادی داشته باشد براکاهش خطر این سم در  برنج می توانید آن را بخیسانید و سپس بپزید همچنین از غلات و جو و برنج قهوه ای نی می توانید به جای برنج سفید استفاده کنید

آرسنیک یکی از موادی می باشد که در برنج و فرآورده های آن یافت می شود. آرسنیک دو صورت غیر آلی و آلی دارد که شکل غیر آلی آن سم بیشتری دارد. طبق شواهد بدست آمده برنج نسبت به سایر غلات ها حاوی بیشتری از آرسنیک می باشد که یک ماده سرطان زای گروه یک می باشد. در ادامه مطلب به این موضوع خواهیم پرداخت.

ارسنیک به‌طور طبیعی در قشر زمین وجود دارد،‌ اما منابع آلاینده‌ای مانند آفت‌کش‌های بر پایه آرسنیک و کود مرغی (مرغ‌ها ممکن است مواد غذایی حاوی آرسنیک خورده باشند) آرسنیک را وارد خاک، آب و هوا می‌کنند.

قرارگیری مکرر در معرض مقادیر کم آرسنیک می‌تواند خطر سرطان‌های مثانه، ریه، پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. بررسی‌های اخیر همچنین بیانگر این هستند که قرار گرفتن جنین در معرض آرسنیک در رحم ممکن است اثراتی بر دستگاه ایمنی نوزاد بگذارد.

گیاه برنج با توجه به اینکه در آب کشت می‌شود، نسبت به سایر غلات راحت‌تر آرسـنیک غیرآلی را جذب می‌کند. میزان آرسـنیک سمی غیرآلی در برنج بسته به نوع و محل کشت آن متفاوت است و باید در آزمایشگاه تعیین شود.

آرسـنیک در پوسته‌های بیرونی دانه برنج که در رونده تهیه برنج سفید برداشته می‌شوند، جمع می‌شود و به همین علت است که برنج قهوه‌ای به‌طور میانگین ۸۰ درصد بیش از برنج سفید آرسنیک دارد. البته در مقابل برنج قهوه‌ای مواد مغذی بیشتری نیست به برنج سفید دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی این موضوع بوده، اما هنوز حد مجازی برای میزان آرسنیک در برنج تعیین نکرده است.  چآرسنیک دین مقدار مجاز آرسـنیک در برنج در حد ۱۵۰ بخش در هر میلیارد بخش معین کرده است. سازمان غذا و داروی امریکا به‌تازگی پیش‌نویس راهنمایی را منتشر کرده است که در صورت تصویب تولیدکنندگان مواد غذایی را ملزم می‌کند تا میزان آرسـنیک غیرآلی در غلات آماده تهیه‌شده از برنج برای کودکان در حد ۱۰۰ بخش در هر میلیارد واحد محدود نگهدارند. سازمان ایمنی غذای اروپا قبلاً محدودیت میزان آرسنیک در این سطح را در فراورده‌های برنج تائید کرده است.

آکادمی متخصصان کودکان آمریکا هم توصیه می‌کند به والدین توصیه می‌کنند از غلات گوناگونی مانند گندم، جو دو سر، چاودار  و نه صرفاً برنج برای تهیه غذای کودکان استفاده کنند.

شیوه پختن برنج هم می‌تواند بر میزان آرسـنیک در آن تأثیر بگذارد. هر نوع برنجی را قبلاً از پختن بخیسانید و به‌طور کامل آبکشی کنید، اگر هنگام پختن به نسبت۶ فنجان آب به یک فنجان برنج استفاده کنید و آب اضافی باقیمانده پس از پخت برنج را خالی کنید. با این روش گرچه مقداری از ویتامین‌ها و مواد مغذی برنج از دست می‌رود، اما حدود ۳۰ درصد از میزان آرسـنیک غیرآلی برنج کاسته می‌شود.

 

گیاه یاب

ارسال شده در 24 شهریور 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • افزایش چند برابری میزان تخت بیمارستانی در کشور
  • علاقه به خرید کردن
  • همه چیز درباره ساعت بدن!
  • سازمان بندی و ساختار بدن انسان
  • پیش بینی زمستانی گرم تر از حد نرمال
  • موارد مهم برای سالخوردگان
  • منظور از اوتیت خارجی
  • چگونه عادت کنیم ناخنهایمان را نجویم
  • درصد بالایی از فوتبالیست ها به سیگار و قلیان معتاد هستند!
  • دسر سیب بدون شکر
  • تاثیرگذارترین عارضه ها بر قد اطفال
  • با مدیتیشن چوپرا لاغر شوید
  • کارکرد ورزش در هنگام آلودگی هوا 2
  • برای دیابت سم زدایی کنید
  • در مورد مزاج بلغمی بیشتر بدانیم
  • محبوبترین ها

  • انتخاب وسیله حمل و نقل برای سفر بردن کودک
  • طلاق ها بر چند نوعند؟
  • اهمیت خوابیدن خانم ها به اندازه کافی
  • چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم؟
  • تجدید قوا و پرانرژی شدن با این کارها
  • حمله گرمایی و پیامدهای آن
  • اختلالات خواب و پیامدهای آنان
  • راه های جلوگیری از پیری
  • اسپاسم علامت است، بیماری نیست‌
  • انتخاب کاشی برای حمام
  • لاغری و تناسب اندام با این کارها
  • نکاتی مهم در زمینه بهداشت کفش
  • افراط در مصرف مکمل آهن
  • ناهنجاری نادر در پاهای این پسر بچه
  • اصل مهم قبل از ازدواج
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است