موضوعات

خطرات سم آرسنیک در برنج سفید

arsenic-in-rice

از خطرات وجود سم آرسنیک اطلاع دارید این ماده خطرناک سمی می تواند در ایجاد سرطان‌های مثانه,ریه, پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع  2در بدنتان نقش زیادی داشته باشد براکاهش خطر این سم در  برنج می توانید آن را بخیسانید و سپس بپزید همچنین از غلات و جو و برنج قهوه ای نی می توانید به جای برنج سفید استفاده کنید

آرسنیک یکی از موادی می باشد که در برنج و فرآورده های آن یافت می شود. آرسنیک دو صورت غیر آلی و آلی دارد که شکل غیر آلی آن سم بیشتری دارد. طبق شواهد بدست آمده برنج نسبت به سایر غلات ها حاوی بیشتری از آرسنیک می باشد که یک ماده سرطان زای گروه یک می باشد. در ادامه مطلب به این موضوع خواهیم پرداخت.

ارسنیک به‌طور طبیعی در قشر زمین وجود دارد،‌ اما منابع آلاینده‌ای مانند آفت‌کش‌های بر پایه آرسنیک و کود مرغی (مرغ‌ها ممکن است مواد غذایی حاوی آرسنیک خورده باشند) آرسنیک را وارد خاک، آب و هوا می‌کنند.

قرارگیری مکرر در معرض مقادیر کم آرسنیک می‌تواند خطر سرطان‌های مثانه، ریه، پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. بررسی‌های اخیر همچنین بیانگر این هستند که قرار گرفتن جنین در معرض آرسنیک در رحم ممکن است اثراتی بر دستگاه ایمنی نوزاد بگذارد.

گیاه برنج با توجه به اینکه در آب کشت می‌شود، نسبت به سایر غلات راحت‌تر آرسـنیک غیرآلی را جذب می‌کند. میزان آرسـنیک سمی غیرآلی در برنج بسته به نوع و محل کشت آن متفاوت است و باید در آزمایشگاه تعیین شود.

آرسـنیک در پوسته‌های بیرونی دانه برنج که در رونده تهیه برنج سفید برداشته می‌شوند، جمع می‌شود و به همین علت است که برنج قهوه‌ای به‌طور میانگین ۸۰ درصد بیش از برنج سفید آرسنیک دارد. البته در مقابل برنج قهوه‌ای مواد مغذی بیشتری نیست به برنج سفید دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی این موضوع بوده، اما هنوز حد مجازی برای میزان آرسنیک در برنج تعیین نکرده است.  چآرسنیک دین مقدار مجاز آرسـنیک در برنج در حد ۱۵۰ بخش در هر میلیارد بخش معین کرده است. سازمان غذا و داروی امریکا به‌تازگی پیش‌نویس راهنمایی را منتشر کرده است که در صورت تصویب تولیدکنندگان مواد غذایی را ملزم می‌کند تا میزان آرسـنیک غیرآلی در غلات آماده تهیه‌شده از برنج برای کودکان در حد ۱۰۰ بخش در هر میلیارد واحد محدود نگهدارند. سازمان ایمنی غذای اروپا قبلاً محدودیت میزان آرسنیک در این سطح را در فراورده‌های برنج تائید کرده است.

آکادمی متخصصان کودکان آمریکا هم توصیه می‌کند به والدین توصیه می‌کنند از غلات گوناگونی مانند گندم، جو دو سر، چاودار  و نه صرفاً برنج برای تهیه غذای کودکان استفاده کنند.

شیوه پختن برنج هم می‌تواند بر میزان آرسـنیک در آن تأثیر بگذارد. هر نوع برنجی را قبلاً از پختن بخیسانید و به‌طور کامل آبکشی کنید، اگر هنگام پختن به نسبت۶ فنجان آب به یک فنجان برنج استفاده کنید و آب اضافی باقیمانده پس از پخت برنج را خالی کنید. با این روش گرچه مقداری از ویتامین‌ها و مواد مغذی برنج از دست می‌رود، اما حدود ۳۰ درصد از میزان آرسـنیک غیرآلی برنج کاسته می‌شود.

 

گیاه یاب

writer.n1

24 شهریور 1395

مطالب مرتبط

  • از 50 سال سن شان بیشتر شده؟پس این مواد غذایی را فراموش نکنید
  • معجزه در این نوشیدنی های گیاهی است
  • سرکه سیب را قبل از غذا بخورید،لاغر شوید
  • چاق شدن با مصرف گوشت قرمز،درست یا غلط؟
  • بررسی عوامل مختلف تاثیرگذار بر میل جنسی
  • منوی غذایی مناسب برای ناهار مدرسه
  • روش تهیه اکسیر جوانی
  • دیابتی ها این صبحانه را مصرف کنند
  • آیا ماست در افسردگی تاثیر میگذارد؟
  • عملکرد مغز را با روغن ماهی حفظ کنید
  • راه حلی برای رفع آلرژی به بادام زمینی و تخم مرغ
  • بررسی ارزش تغذیه ای مختلف نخود فرنگی
  • خوردنی های سالم برای 40 ساله ها
  • داشتن پوست درخشان با این توصیه های غذایی
  • نوشیدن قهوه قبل از ورزش،چرا؟
  • پربازدیدترین مطالب

  • نحوه تهیه میان وعده برای کودک
  • آشنایی با غذا های دارای فیبر و بدون فیبر
  • مصرف هله هوله را کنار بگذارید
  • انواع گوشت ها برای انواع مزاج ها
  • قدرت شنوایی تان با خوردن ماهی چند برابر می شود
  • در ایام نوروز چه غذاهایی درست کنیم
  • میگو کبابی ، هم خوش طعم ، هم پرانرژی
  • این معجون لاغری را حتما امتحان کنید!!
  • در آشپزخانه مواد غذایی را هم خانه تکانی کنید
  • عارضه های مختلف گوارشی با مصرف این خوردنی ها
  • بیماری های خود ایمنی و مواد غذایی فراوری شده چه ارتباطی دارند
  • کدام کربو هیدراتها برای لاغری مفیدند
  • غذا خوردن با پروتئین بالا
  • با خوردن سبزیجات به سلامتی خود کمک کنید
  • راهنمایی های تغذیه ای مناسب برای کم کردن وزن
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • کدو سبز و کلی خواص فوق العاده
  • از اوریون چه میدانید؟!
  • چگونه توپک خرمایی درست کنیم؟
  • طرز تهیه پیتای سینه مرغ
  • بررسی علل احساس سقوط در خواب
  • علائم تب مخملک در کودکان چیست؟
  • آیا علائم سینه پهلو یا پنومونی میدانید؟
  • برگزاری کنگره ی پیشگیری بزرگترین و اولین بیماری شایع جهان
  • 39 کودک مبتلا به کم کاری تیروئید در همدان شناسایی شد
  • اعلام مقالات برتر همایش ملی «سلامت از دیدگاه قرآن»
  • بیمه ها در سوانح جاده ای موثرند
  • خمیر دندان هایی که نباید خرید : “سنسوداین” و “آکوافرش”
  • چطور میتونم از گود شدن کمرم جلوگیری کنم؟
  • چاق شدن با مصرف گوشت قرمز،درست یا غلط؟
  • سرکه سیب را قبل از غذا بخورید،لاغر شوید
  • پیشنهاد سردبیر

  • علت کاهش ناگهانی شنوایی
  • از مهمترین نشانه های سکته
  • با خرمالو موهایتان دیرتر سفید می شوند
  • مشکلات مربوط به دندان سالم
  • چرا باید تا جایی که ممکن است از خوردن آنتی بیوتیک بپرهیزیم
  • بالا بردن توانمندی اطفال
  • لاغری با انواع میوه ها و خوراکی ها
  • بارداری دوم بعد از یک فرزند مشکل دار
  • چرا B12 برای بدن لازم است
  • رژیم های غذایی ای که نتیجه ی عکس دارد
  • فرورفتگی های پوست خود را با این گیاهان برطرف کنید
  • هر آنچه که باید درباره داروهای بیهوشی بد انیم
  • دستیابی به توجه اطرافیان
  • خواص شفا بخش چریش
  • بروز سنگ در سیستم ادراری با این موارد
  • 
       
    
    x