arsenic-in-rice

از خطرات وجود سم آرسنیک اطلاع دارید این ماده خطرناک سمی می تواند در ایجاد سرطان‌های مثانه,ریه, پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع  2در بدنتان نقش زیادی داشته باشد براکاهش خطر این سم در  برنج می توانید آن را بخیسانید و سپس بپزید همچنین از غلات و جو و برنج قهوه ای نی می توانید به جای برنج سفید استفاده کنید

آرسنیک یکی از موادی می باشد که در برنج و فرآورده های آن یافت می شود. آرسنیک دو صورت غیر آلی و آلی دارد که شکل غیر آلی آن سم بیشتری دارد. طبق شواهد بدست آمده برنج نسبت به سایر غلات ها حاوی بیشتری از آرسنیک می باشد که یک ماده سرطان زای گروه یک می باشد. در ادامه مطلب به این موضوع خواهیم پرداخت.

ارسنیک به‌طور طبیعی در قشر زمین وجود دارد،‌ اما منابع آلاینده‌ای مانند آفت‌کش‌های بر پایه آرسنیک و کود مرغی (مرغ‌ها ممکن است مواد غذایی حاوی آرسنیک خورده باشند) آرسنیک را وارد خاک، آب و هوا می‌کنند.

قرارگیری مکرر در معرض مقادیر کم آرسنیک می‌تواند خطر سرطان‌های مثانه، ریه، پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. بررسی‌های اخیر همچنین بیانگر این هستند که قرار گرفتن جنین در معرض آرسنیک در رحم ممکن است اثراتی بر دستگاه ایمنی نوزاد بگذارد.

گیاه برنج با توجه به اینکه در آب کشت می‌شود، نسبت به سایر غلات راحت‌تر آرسـنیک غیرآلی را جذب می‌کند. میزان آرسـنیک سمی غیرآلی در برنج بسته به نوع و محل کشت آن متفاوت است و باید در آزمایشگاه تعیین شود.

آرسـنیک در پوسته‌های بیرونی دانه برنج که در رونده تهیه برنج سفید برداشته می‌شوند، جمع می‌شود و به همین علت است که برنج قهوه‌ای به‌طور میانگین ۸۰ درصد بیش از برنج سفید آرسنیک دارد. البته در مقابل برنج قهوه‌ای مواد مغذی بیشتری نیست به برنج سفید دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی این موضوع بوده، اما هنوز حد مجازی برای میزان آرسنیک در برنج تعیین نکرده است.  چآرسنیک دین مقدار مجاز آرسـنیک در برنج در حد ۱۵۰ بخش در هر میلیارد بخش معین کرده است. سازمان غذا و داروی امریکا به‌تازگی پیش‌نویس راهنمایی را منتشر کرده است که در صورت تصویب تولیدکنندگان مواد غذایی را ملزم می‌کند تا میزان آرسـنیک غیرآلی در غلات آماده تهیه‌شده از برنج برای کودکان در حد ۱۰۰ بخش در هر میلیارد واحد محدود نگهدارند. سازمان ایمنی غذای اروپا قبلاً محدودیت میزان آرسنیک در این سطح را در فراورده‌های برنج تائید کرده است.

آکادمی متخصصان کودکان آمریکا هم توصیه می‌کند به والدین توصیه می‌کنند از غلات گوناگونی مانند گندم، جو دو سر، چاودار  و نه صرفاً برنج برای تهیه غذای کودکان استفاده کنند.

شیوه پختن برنج هم می‌تواند بر میزان آرسـنیک در آن تأثیر بگذارد. هر نوع برنجی را قبلاً از پختن بخیسانید و به‌طور کامل آبکشی کنید، اگر هنگام پختن به نسبت۶ فنجان آب به یک فنجان برنج استفاده کنید و آب اضافی باقیمانده پس از پخت برنج را خالی کنید. با این روش گرچه مقداری از ویتامین‌ها و مواد مغذی برنج از دست می‌رود، اما حدود ۳۰ درصد از میزان آرسـنیک غیرآلی برنج کاسته می‌شود.

 

گیاه یاب

ارسال شده در 24 شهریور 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ماسک های موز مختلف را بشناسید
  • بهترین روش های مراقبت از پوست خشک و حساس
  • رابطه مستقیم کشک روی لاغری
  • همه چیز درباره ساعت بدن!
  • کلاله ذرت و یک دنیا خاصیت
  • به محض دیدن این مشکلات دهانی و دندانی به پزشک مراجعه کنید
  • مهار آب مروارید با ویتامین ث
  • شناخت انواع گریه نوزاد
  • به این دلایل ، رژیم غذایی شما با شکست مواجه می شود
  • چرا نمک خطرات زیادی دارد؟
  • عوارض خطرناک مصرف زیاد میوه
  • فرار از احساس خستگی عصرانه
  • انتخاب رژیم مدیترانه ای برای سلامتی
  • ویتامین دی تاثیرات مفید آن بر بدن
  • مهم ترین موارد تاثیرگذار بر سلامت روان اطفال
  • محبوبترین ها

  • با استفاده از قطره آهن هوش نوزاد افزایش میابد
  • مواجهه اصولی با بدخلقی و لجاجت در سنین پایین
  • بررسی اختلالات رایج در نوزادان تازه متولد شده
  • آلرژی در اثر آلودگی هوا
  • چکار کنیم که فرزندمان شاگرد اول کلاس شود
  • برای رشد قد ی بچه از کودکی دست به کار شوید
  • بی میلی به غذاخوردن
  • چرا لازم است که بچه ها بازیهای ویدئویی بازی کنند؟
  • ارتباط ایده آل یک پدر و دختر
  • چگونه برخوردی دوستانه با کودکانمان داشته باشیم
  • ختنه بچه و جلوگیری از عفونت مثانه
  • خوبی های تکنولوژی برای اطفال
  • ایمن‌ترین محل خواب برای نوزاد
  • توانایی مادر در صحبت کردن با نوزاد
  • دوقلوهایی که همزمان دو والد دارند!
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است