مهندسی ژنتیک کم خونی غنی سازی مواد غذایی درمان کم خونی آنمی
در دنیای نوین امروز و با توجه به گسترش روز افزون علم و دانش هر روزه دانشمندان به کشف های جدیدی از علم دست می یابند از جمله این دستاورد ها دستیابی به دانش مهندسی ژنتیک و دستکاری ژنی می باشد که با این روش می توان بسیاری از مواد غذای و خوراکی را غنی سازی نمود

بهروز جنت مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ؛ با اشاره به اینکه امروزه نان سهم زیادی در سبد غذایی مردم دنیا را دارد، گفت: علی رغم اینکه کشور ما از لحاظ مصرف سرانه نان یکی از پرمصرف ترین کشورهای جهان است، مشکلات تولید نان باکیفیت به طور درست و اصولی چاره اندیشی نشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات نسنجیده و بعضاً بدون مطالعه و برنامه ریزی دقیق و کاربردی موجب ایجاد مشکلات این حوزه شده است، تصریح کرد: امروزه وجود این معضلات پیچیده برای تولید نان با کیفیت موجب هدر رفت ثروت ملی کشور شده و هنوز سطح تغذیه ای آن بدلیل استفاده از مواد مضر در وضعیت قابل قبول نیست.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو یافتن سریع راهکارهای مناسب را برای جلوگیری از ایجاد مخاطرات برای نسل فعلی و آینده کشور ضروری خواند و گفت: تولید نان با کیفیت بالا، باید در اولویت برنامه ریزی کشور قرار گیرد چراکه یکی از راههای پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است.
وی سرانه مصرف نان در ایران را 130 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: باتوجه به مصرف بالای ایرانیان از نان، می توان آن را یکی از  مناسب ترین حامل ها برای غنی سازی با انواع ریزمغذی ها مانند آهن و اسیدفولیک برشمرد. لازم به ذکر است که غنی سازی نان با این ریزمغذی ها هیچ تاثیر معناداری بر رنگ و طعم آن ندارد.
جنت از بازنگری در ضابطه های مواد غذایی بویژه آرد خبرداد و بیان کرد: غنی سازی این ماده با آهن و اسید فولیک در دستور کار قرار گرفته و پیرو همین برنامه مقدار آرد تولیدی و پرمیکس مصرفی که بعنوان یکی از راههای پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است؛ در مجموع قطب های دهگانه کشوری مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از ارزیابی های صورت گرفته از حدود 4 میلیون و 750هزارتن ارد تولیدی خبازی بجز سنگک با مصرف 900 هزار کیلو گرم پرمیکس، 4 میلیون و 690  هزار تن آن به ارد خبازی غنی سازی شده تبدیل می شود.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به انجام حدود 20 هزار نمونه برداری در قطب های دهگانه، از مورد قبول واقع شدن حدود 19 هزار مورد آز آنها خبرداد و یادآور شد: باتوجه به اقدامات صورت گرفته به نظر میرسد گام عملیاتی بسیار مهمی در غنی سازی آرد به عنوان ماده اصلی فراورده غذایی استراتژیک نان، برداشته شده است.

5 1000
ارسال شده در 23 شهریور 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی | 329 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • دوره‌های تخصصی داروسازی در دانشگاه آزاد اراک
  • احساس گناه ناآگاهانه
  • برای برطرف کردن یبوست بخوانید
  • درمان وسواس فکری با طب هومیوپاتی
  • علل مختلف خونریزی بینی را بشناسید
  • ۹۰ هزار نفر در ایران هر سال به سرطان مبتلا می شوند
  • نوروبلاستوم عارضه خطرناک مغزی
  • نوشیدن آب و بهتر شدن عملکرد سیستم تنفسی!
  • محبوبترین ها

  • خطرناک ترین بیماری ها با این قبیل خوراکی ها
  • یکنواختی وزن در طول دوران رژیم
  • آیا در بارداری روزه گرفتن مضر است؟
  • نکاتی مهم درباره میان وعده ها
  • تصورات غلط در مورد مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی
  • عوارض مصرف شکر
  • تاثیر دمنوشها در تقویت حافظه
  • نکاتی بسیار ضروری در مورد خرید ماهی و میگو
  • رپورتاژ

  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • درمان های زیبایی دندان توسط دکتر مجید فر
  • ارائه خدمات ویژه سلامت و زیبایی دندان در کلینیک دیبا
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • الو دکتر

    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما