مسمومیت با جیوه کادمیوم سرب جیوه تضعیف سیستم ایمنی بدن آسیب کلیوی آرسنیک

برای پیشگیری از آسیب فلزات سنگینی که وارد بدن می شوند می توانید از برخی راهکارهای طبیعی کمک بگیریدسرب ،جیوه ،کادمیوم و آرسنیک برای بدن افراد مختلف عوارض زیادی در بر دارند لبنیات، کلم بروکلی، ماهی کیلکا و ساردین و سبزیجات می توانند در رفع عوارض این فلزات به شما کمک کنند.تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب کلیوی از جمله عوارض ورود این فلزات به بدن است.

فلزات سنگین اغلب از طریق آب، غذا و هوا وارد بدن ما می‌شوند و چون مقادیر کم آنها نیز سمیت زیادی دارد، باید با افزایش مصرف برخی مواد غذایی و اجتناب از بعضی کارها، آثار سوء این سموم را خنثی کرد.

، فلزات سنگین، گروهی از عناصر فلزی محسوب می‌شوند که بسیار سمی بوده، نقش مضری در بدن انسان دارند. سمی ترین آن ها سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک است اما مخرب‌ترین اثر این نوع فلزات، آن است که وقتی وارد بدن می شوند در بافت ها به خصوص کبد تجمع یافته و از بدن خارج نمی شوند و در دراز مدت که به دوز معینی می رسند منجر به بروز مسمومیت و بیماری در مصرف کننده می شوند.

سیستم ایمنی بدن تا جایی که امکان داشته باشد، سعی می کند فلزات سنگین را از طریق تعریق، ادرار و مدفوع دفع کند، اما انواعی از این فلزات سریعتر از آنکه بدن بتواند آن ها را دفع کند در بافت ها رسوب کرده و آثار سوء خود را برجای می گذارند.

*سرب

سرب علاوه بر هوای آلوده، از طریق لوله های آب، لوازم آرایشی، ظروف فلزی نگهداری مواد غذایی، برخی قوطی های کنسرو، سیگار و شیر حیواناتی که در مناطق آلوده تغذیه می کنند وارد بدن ما می شود. ضمن اینکه برخی از انواع شمع های عطری حاوی سرب بوده و از طریق تنفس وارد بدن می شود. این فلز سمی، انعطاف رگ ها را کم و ضربان قلب را نامنظم می کند و افراد را در معرض پرفشاری خون قرار می دهد. همچنین در استخوان ها تجمع کرده، در دوران یائسگی و با کاهش توده استخوانی، در بدن آزاد می شود. کاهش ضریب هوشی، بیشفعالی کودکان، تحریک‌پذیری و بیخوابی از علائم افزایش سرب در بدن است.

ویتامین C و مکمل های آن به دفع سرب از طریق ادرار کمک می کند. منابع حاوی کلسیم، از جمله لبنیات، کلم بروکلی، ماهی کیلکا و ساردین و سبزیجات برای کاهش آثار سوء سرب مفید است.

*جیوه

در میان تمامی انواع فلزات سنگین، جیوه خطرات و علائم بیشتری دارد. آمالگام دندان، آفت کش ها و به خصوص ماهی های دریاهای آلوده، بیشترین راه‌های ورود احتمالی جیوه به بدن را فراهم می‌آورند. جیوه در عملکرد سلول های قرمز خون و اکسیژن تداخل ایجاد می‌کند و با کمبود اکسیژن، سبب خستگی، کم خونی، بی قراری و ضعف می شود و چون این فلز خطرناک، تمایل خاصی به رسوب در بافت مغز دارد، با بروز افسردگی، اختلالات روانی، اشکال در تمرکز و سردرد نیز مرتبط است. همچنین این فلز سمی می تواند موجب تشدید بیماری MS شود و اگر جنین از طریق مادر در معرض آن قرار گیرد، عوارضی چون فلج مغزی، عقب افتادگی ذهنی و نقایص مادرزادی را ایجاد خواهد کرد.

ماهی تن و ماهی های دریا حاوی میزان بالاتری جیوه اند. برای پیشگیری از این موارد، بهتر است از خوردن ماهی های بزرگ‌جثه، بویژه به صورت مستمر یا زیاده از حد اجتناب کنید و به صورت هفتگی در نوع مصرف ماهی ها تنوع ایجاد کنید. ویتامین E و سلنیوم از جمله مواد خنثی کننده آثار سمی جیوه هستند. مغزهای آجیلی، حبوبات، زرده تخم مرغ، سبزیجات حاوی برگ سبز تیره و گوجه فرنگی نیز شامل ریزمغذی‌هایی برای اجتناب از مسمومیت جیوه هستند.

*کادمیوم

ظروف مخصوص یخ در یخچال، حشره کش ها، قهوه فوری، برخی غذاهای کنسروی و نوشیدنی های کولادار و رنگ های غیر مجاز خوراکی از جمله منابع اصلی ورود کادمیوم به بدن محسوب می‌شوند. کادمیوم در سیگار نیز وجود دارد و ۳۰ درصد آن مستقیم جذب بدن می شود و ۷۰ درصد آن در هوا انتشار می‌یابد. این فلز سمی، منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب کلیوی می شود.

برای در امان ماندن از آثار مخرب این ماده سمی اید از کشیدن سیگار خودداری کنید و در معرض دود آن قرار نگیرید. نان سفید و برنج سفید حاوی میزانی از این فلز سنگین هستند. آهن، کلسیم و منیزیم از جمله املاحی هستند که جذب کادمیوم را کاهش می دهند. گوشت قرمز، لبنیات، مغزهای آجیلی، غلات سبوس دار و غذاهای غنی شده از روی به ترتیب از منابع خوب این املاح به شمار می روند.

*ارسنیک

طبق تحقیقات انجام شده، برای حفظ و نگهداری بیشتر چوب، به ۹۰ درصد از سازه های چوبی، ارسنیک می زنند و افراد با دست زدن به چوب، بسادگی ارسنیک را جذب می کنند. بسیاری از محصولات غذایی فراوری شده و انگور که برای دفع افاتش از آفت کش های حاوی ارسنیک استفاده می شود، حاوی مقادیر بالایی از این فلز سمی هستند اما خوشبختانه ۹۵ درصد ارسنیک از طریق ادرار و مدفوع دفع می شود. با این حال، متاسفانه، ۵ درصد باقی مانده آن می تواند به ریه و پوست آسیب جدی برساند.

برای در امان ماندن از زیان این ماده سمی، مصرف میوه ها و سبزیجات ارگانیک به عنوان راهکار اصلی توصیه شده است. منابع غذایی حاوی ویتامین C مانند مرکبات، توت فرنگی و فلفل قرمز نیز می توانند از بدن در برابر مسمومیت به آرسنیک محافظت کنند. (سلامت آنلاین/ فاخره بهبهانی- مهندس علوم و صنایع غذایی)

سلامت آنلاین-

5 1000
ارسال شده در 26 شهریور 1395 توسط با موضوع عمومی | 1,379 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • اینگونه با وبا مقابله کنید
  • چرا ناگهان هوس خوردن بعضی خوراکی ها را می کنیم
  • نباید این یازده ماده غذایی را در فریزر بگذارید!
  • پیشگیری از لق شدن دندان ها در سنین بزرگسالی
  • مشکلات پوستی در سه ماهه اول سال
  • کوفته لوبیا سفید به شیوه ترکیه
  • همه چیز درباره فتق کشاله ران در کودکان
  • اختلال شنوایی شدید
  • محبوبترین ها

  • عسل و درمان معجزه آسای سینوزیت
  • عصب های صورت نیز آسیب می بینند
  • کاتترهای داخل گوش
  • عطسه را قورت ندهید تا کر نشوید
  • دلایل عفونت و درد گوش
  • سفر با هواپیما و مشکلات شنوایی مربوط به آن
  • خر و پف بخاطر این مشکلات در بدن
  • فست فود و این پیامدهای آلرژیکی
  • رپورتاژ

  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما