کاروتنوئیدها تاثیر رنگ ها بر سرطان پیشگیری سرطان

براساس مطالعات محققان موسسه ملی سرطان در ایالات متحده مواد مغذی موجود در رنگ های خوراکی نارنجی، قرمز و زرد، به نام کاروتنوئید خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد، بر این اسا زنانی که در خونشان کاروتنوئید بیشتری یافت شود، کمتر در معرض سرطان سینه قرار دارند.

به گزارش دکتر سلام به نقل از آوای سلامت ،کاروتنوئیدها رنگدانه های طبیعی اعم از زرد و قرمز در غذاهایی مانند گوجه فرنگی (به شکل لیکوپن)، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، و زرده تخم مرغ هستند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد با مطالعه روی بیش از 3000 هزار زن دریافتند که چهار نوع متمایز از کاروتنوئیدها خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش می دهد. البته شاخص توده بدنی بالا و مصرف دخانیات اثر مثبت کاروتنوئیدها را در مهار سرطان در زنان کاهش می دهد:

به هر حال اینها 4 دسته کاروتنوئید یافت شده در مواد غذایی است که اثر مثبتی در مهار کردن سرطان می گذارد:

آلفاکاروتن ها: این نوع کاروتنوئید بیشتر در میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، و کدو، سبزیجات رنگ تیره از جمله کلم بروکلی، لوبیا سبز، اسفناج، آووکادو یافت می شود.

بتا کاروتن: این نوع رایج از کاروتنوئید یک ماده مغذی ضروری است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود. ویتامین آ برای سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن، و … ضروری است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجاتی که آلفاکاروتن دارند و همچنین در زرده تخم مرغ یافت می شود.

لوتئین: مطالعات نشان داده که لوتئین از بروز برخی از سرطان ها از جمله سرطان سینه، بیماری های قلبی، دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و دیگر مشکلات بینایی جلوگیری می کند. لوتئین در میوه ها و سبزیجاتی مانند پرتقال و هلو یافت می شود.

لیکوپن: بیشترین میزانش در گوجه فرنگی است و مطالعات نشان داده که پخت گوجه فرنگی، خاصیت ضد سرطانی لیکوپن موجود در آن را بیشتر می کند.

برای اطمینان از دریافت مقادیر مناسب از کاروتنوئیدها از طریق رژیم غذایی، محققان توصیه می کنند که حداقل روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات در رنگ های مختلف در طول روز دریافت کنید.

منبع:everydayhealth

5 1000
ارسال شده در 27 شهریور 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • باورهای رایج در مورد درد ستون فقرات
  • توضیحی مفید و کامل درباره بیماری اپی گلوتیت
  • تمرین سرشانه دمبل طرفین را چگونه انجام دهیم؟
  • فواید موثر سطح دانش خانواده روی دیگر اعضا
  • هندی ها چگونه مرغ می پزند
  • در پائیز از غذا های مناسب این فصل استفاده کنید
  • تاثیر عطر ها و استعمال آنها بر روحیات
  • با یوگا نگرانی بابت آلزایمر نداشته باشد
  • محبوبترین ها

  • رضایت از میزان اعتبار حوزه بهداشت در لایحه بودجه ۹۶
  • شایع ترین صدمات ناشی از چهارشنبه‌ سوزی
  • درخواست شرکت ماکروسافت از دولت جدید آمریکا
  • کیت تشخیص حساسیت سیستم ایمنی بدن
  • ویژگی های شخصیتی انسان های باهوش
  • شستن اصولی و بهداشتی دستها
  • لوک، دست پروتزی که کار کردی شبیه به یک دست معمولی دارد
  • افتتاح اورژانس امام حسن (ع) با 77 تختخواب
  • رپورتاژ

  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • درمان های زیبایی دندان توسط دکتر مجید فر
  • بهترین کلینیک تخصصی کاشت مو کدام است ؟
  • درمان افتادگی پلک به روش پلاسما
  • لیزر درمانی راه حلی بدون تیغ برای دندانپزشکی
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما