موضوعات

روغن های سرخ کردنی در فست فود ها بلای جان آدمیان

%d8%b3%d8%b1%d8%ae-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86

متاسفانه برخی از فست فود ها به علت رعایت نکردن مواردی مانند استفاده مکرر از روغن های سرخ کردنی و حرارت دهی این روغن ها برای استفاده مجدد و سود دهی بیشتر موجب بسیار از بیماری ها و در خطر افتادن سلامتی افراد می شود به همین دلیل سازمان غذا دارو نسبت به استفاده چنین مواد غذایی هشدار داد.

به گزارش همشهری آنلاین، مهندس وحیده شایگان با اشاره به تأثیرحرارت دهی و استفاده مجدد بر کیفیت، سلامتی و ایمنی روغن‌های خوراکی، گفت: در این میان نقش روغن‌ها وچربی‌ها در تغذیه انسان یکی از مهمترین زمینه‌های مورد بررسی در علم تغذیه بوده است.

این کارشناس افزود: فوائد وخطرات ناشی از مصرف چربی‌های خوراکی همواره در منابع علمی ورسانه‌های جمعی مطرح می‌شود، اهمیت این گروه از مواد غذایی به گونه ای است که نه تنها از دیدگاه سلامت بلکه از جنبه‌های تجارت جهانی نیز اهمیت فوق العاده ای دارد.

شایگان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، شاهد تغییرات وسیعی در سبک زندگی و نحوه تغذیه مردم هستیم، افزود: تمایل و گرایش جوانان به مصرف غذاهای آماده ، چرب و یا سرخ شده در روغن‌های خوراکی وضعیت جدیدی را رقم زده به گونه ای که مصرف روغن‌های خوراکی در دهه اخیر چندین برابر شده است و به تبع آن تولید جهانی اینگونه محصولات همچنان رو به افزایش است.

کارشناس مواد غذایی گروه روغن‌های خوراکی اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: روغن‌های گیاهی در مقایسه با روغن‌های حیوانی به دلیل عاری بودن آن‌ها از کلسترول و همچنین پائین بودن میزان اسیدهای چرب اشباع و بالا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع ، برای مصرف سالم‌تر بوده و قابل توصیه است با این وجود امروزه مصرف غذاهای سرخ شده در سرتاسر دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شدت رو به افزایش است

شایگان تاکید کرد: متأسفانه دریافت اسیدهای چرب اکسید شده از طریق مواد غذایی در روغنی که به کرات مورد استفاد ه قرار می‌گیرد ، نیز افزایش یافته و خود به تهدیدی برای سلامتی مصرف کنندگان تبدیل شده است .

وی اظهار کرد: متأسفانه عرضه کنندگان اینگونه مواد غذایی به دلیل افزایش قیمت جهانی روغن‌های خوراکی به منظور صرفه جویی و سودجویی به استفاده نادرست از روغن‌های خوراکی در سطح عرضه مبادرت می‌کنند.

این کارشناش گفت: زمانی‌که روغن سرخ کردنی در دمای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد ،هیدرو پراکسید ها و آلدئیدها تشکیل می‌شود و این مواد و ترکیبات سمی به سهولت جذب غذا شده و نهایتا” پس از جذب در دستگاه گوارش وارد سیستم گردش خون می‌شوند.

شایگان افزود: پژوهشگران در گزارش‌های علمی به افزایش قابل ملاحظه فشارخون پس از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن‌های همچون سویا و پالم که چندین بار مورد استفاده قرار گرفته اند ، اشاره کرده اند و اخیرا” تغییرات ماده ژنتیکی و غیر طبیعی شدن ژن‌ها و نیز اختلالات بافت شناسی نیز گزارش شده است.
منبع:همشهری

barzegaran

27 شهریور 1395

مطالب مرتبط

  • عادات تغذیه ای ناسالم در بین ایرانی ها
  • مادر علی مسعودی معروف به علی مشهدی درگذشت
  • در نظام سلامت پرداختی ها به چه صورت است؟
  • اهدای عضو معامله با خدا است
  • مواد تشکیل دهنده بطری های آب یکبار مصرف
  • بازیابی بینایی پس از ورود چاقو به سر
  • قزل آلاهای سمی را مصرف نکنید
  • روغن زیتون همراه با پومیس
  • نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی در هفته جاری اعلام خواهد شد
  • سید جواد هاشمی پیراهن مشکی بر تن کرد
  • سرشماری اینترنتی چیست؟ چگونه باید در این سرشماری شرکت کنیم؟
  • برنامه ی جدید تعزیرات حکومتی در برخورد با پزشکان متخلف
  • سقف تعهد بیمه زائران اربعین حسینی 192 میلیون تومان است
  • آیا سیگار کشیدن در خیابان ها ممنوعیت قانونی دارد؟
  • چه روز هایی پر ترافیک ترین روزهای تهران است؟
  • پربازدیدترین مطالب

  • اگر این نشانه ها را دارید باردار هستید!
  • با این رموز زنان موفقی در جامعه شوید
  • حساسیت زدایی طبیعی بدن با این کارها
  • شیک کردن دکوراسیون با این 3 ترفند
  • مراقبت های لازم برای کم شدن وزن با داروهای گیاهی
  • این نوع کار در گرفتارشدن به این مریضی
  • خطرناکترین یخ ها برای سلامتی ؛ یخ‌های رستوران‌ها هستند
  • مولتی ویتامین بخورید و سرطان را از خود دور کنید
  • روش های درمانی کم تهاجم
  • شمال شهر مریض شوید،جنوب شهر ویزیت
  • سقف تعهد بیمه زائران اربعین حسینی 192 میلیون تومان است
  • مناسبترین گزینه های غذایی بعد از اهدای خون
  • همه عوارض جکوزی و سونا رفتن
  • «پایان غذاها» اختراعی جدید در دنیای پزشکی
  • برنامه های جدید وزارت بهداشت برای بیمه ها
  • داغ ترین مطالب و مقالات

  • اهمیت چیدمان سفره روی میز
  • خوردنی های آسیب رسان به معده خالی
  • گزینش لباس با توجه به فرم بدن
  • انتخاب طرح لباس متناسب با اندام
  • ویژگی های یک خانه آرام
  • آموزش دوست یابی به کودک
  • تصحیح چند رفتار اشتباه و پیشگیری از سرماخوردگی
  • آشنایی با آنفولانزای معده در کودکان
  • آشنایی با درمان های طبیعی برای زگیل
  • افزایش شادابی چشم ها
  • راه های پیشگیری از کاهش توده عضله یا سارکوپنیا
  • درمان با میخک
  • بررسی مشکلات ناشی از کم خونی مادر
  • ایجاد لخته خون با انجام عمل سزارین
  • معضل ریزش مو در تازه مادران
  • پیشنهاد سردبیر

  • رژیم غذایی و کبد
  • با درمانهای فردی دیابت نوع 2 بزرگسالان بهتر کنترل می شود
  • جالب ترین طراحی ها روی دندان
  • نقش منیزیم در حفظ تعادل و سلامت بدن
  • لیست ضد استرس های طبیعی
  • تصاویر اسنلن چارت بینایی
  • مواد غذایی طبیعی برای خواب راحت!
  • شیشه شیر و عوارض آن برای سلامتی نوزاد
  • نقش خانواده در بهبود بیماران سرطانی
  • جلوگیری از باردار شدن با شیردهی
  • راهی برای زیبا شدن اما بدون آرایش !!
  • شیرینی نشاسته ای بدون روغن جامد
  • نکات مهم روانشناسی برای فردی که قصد ازدواج دارد
  • مهمترین علتهای تمایل افراد به سمت اعتیاد
  • شادابی صورت با ماسکها و بخورهای گیاهی
  • 
       
    
    x