گوشت گوزن

گوشت گوساله خوشمزه تر است یا گوشت گوزن؟آیا گوشت گوزن حلال است؟گوشت گوزن پرورشی بهتر است یا شکار شده؟آیا میتوان به گوشت گوزن روسی اعتماد کرد؟گوشت گوزن از کی وارداتش آغاز میشود؟و خیلی سوالات دیگر در خصوص گوشت گوزن که شاید شما هم آن ها را مد نظر داشته باشید.

وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و تعدادی از تاجران متقاضی، قرار است گوشت گوزن مزارع پرورشی روسیه را به کشور ما صادر کند، اما بر اساس گفته یک مقام مسئول سازمان دامپزشکی ، طرف روسی در ماه های اخیر موانعی بر سر واردات گوشت گوزن از روسیه به ایران گذاشته است.

در مذاکرات هیات ایرانی به سرپرستی علی‌اکبر مهرفرد، قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و صنعتی با سرگئی لوین معاون وزیر کشاورزی روسیه، برنامه‌ریزی برای مذاکرات در زمینه صدور گوشت گوزن قطبی به ایران مطرح شده است.

در چارچوب روال کاری صادرات فرآورده‌های دامی بین روسیه و ایران، باید شرایط دو طرف از جمله رعایت استانداردهای بهداشتی و سلامت دام و همچنین موازین شرعی تهیه گوشت از گوزن های آزاد یا استفاده از گله های دامی این حیوان مورد توافق قرار گیرد.

آیا گوشت گوزن حلال است؟

خوردن گوشن گوزن مانند سایر حیوانات وحشی علف‌خوار مانند آهو، زرافه، بز کوهی حلال است. آیت الله مکارم شیرازی به عنوان یکی از مراجع تقلید شیعیان، خوردن گوشت گوزن را بدون اشکال دانسته اند. آیت الله مرحوم فاضل لنکرانی نیز خوردن این گوشت را حلال دانسته اند.

پرورش گوزن در روسیه

روسیه با برخورداری از سرزمین های گسترده مجاور قطب شمال، حدود ۷۰۰ هزار گوزن رها شده بویژه در مناطق سیبری دارد که بیشترین شمار این حیوان در یک کشور به شمار می رود.

گله های انبوه گوزن در طول دو ماه از سال از شمال به مناطق جنوبی مهاجرت می کنند که شکار براساس قوانین و مقررات به صورت کنترل شده در این مدت اجرا می شود.

گوشت گوزن؛ لذیذتر از گوشت گوساله

گوشت گوزن در صورت سلامت حیوان و تائید در مراحل ارزیابی بهداشتی پیش از صادرات و عرضه لاشه، ارزش برابر غذایی و حتی بیشتر نسبت به دام های پرورشی دارد و همچنین لذیذتر است.

ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با اشاره به اینکه طعم گوشت گوزن را یک بار امتحان کرده‌ام به سلامت آنلاین گفت: به نظرم گوزن، گوشت بسیار خوش‌طعم و خوشمزه‌ای دارد.

دکتر آراسب دباغ‌مقدم، نایب رئیس کمیته بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام‌ دامپزشکی نیز با بیان اینکه گوشت گوزن، لذیذتر از گوشت گوساله است در گفتگو با سلامت آنلاین تصریح کرد: گوشت این حیوان، کم‌چربی‌تر و یکنواخت‌تر است.

گوشت گوزن شکارشده یا پرورشی 

ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با تاکید بر اینکه در کشورهایی مانند روسیه، فنلاند و کانادا، مزارع وسیع پرورش گوزن وجود دارد خاطرنشان کرد: بهتر است گوشت گوزن پرورش‌یافته در مزارع تخصصی پرورش گوزن وارد کنند.

وی با بیان اینکه مواد خاصی در عضلات حیوان در هنگام فرار از دست شکارچی ترشح می‌شود، توضیح داد: در صورت شکارشدن حیوان، کیفیت گوشت گوزن افت می کند؛ به این ترتیب برای خوردن مناسب نخواهد بود و شاید ایجاد مسمومیت کند.

نیکنام اضافه کرد: به این ترتیب بهتر است گوشت گوزن پرورشی وارد و مصرف شود.

سیاست واردات گوشت گوزن از روسیه، درست است؟

دکتر آراسب دباغ‌مقدم، نایب رئیس کمیته بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام‌ دامپزشکی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا گوشت از کشورهای بزرگ تولیدکننده این محصول به کشورهای متقاضی صادر می شود تصریح کرد: روسیه با وجود اینکه کشاورزی قوی ندارد، در تولید گوشت گوزن خودکفاست، بنابراین مازاد مصرف خود را صادر می کند.

ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با بیان اینکه کشورهای اورآسیایی مانند قرقیزستان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت گوسفند دنیا هستند خاطرنشان ساخت: حتی گوشت گوسفند این کشور بدون هیچ کنترلی از سوی سوییس و آمریکا به این کشورها صادر می شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون خود ما هم از افغانستان گوشت وارد می کنیم و در ابتدا در قرنطینه کنترل می شوند.

به گوشت گوزن روسی اعتماد کنیم

دکتر آراسب دباغ‌مقدم، نایب رئیس کمیته بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام‌ دامپزشکی با اشاره به اینکه هفته گذشته در نمایشگاه مواد غذایی روسیه حضور داشتم افزود: به چشم خود دیدم که نظام دامپزشکی این کشور چقدر قانونمند است.

ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی نیز در این باره توضیح داد: این گوشت‌ها قطعا ابتدا وارد قرنطینه های مرزی کشور شده و سپس وارد کشور می شوند، لذا جای نگرانی نخواهد بود.

نگران تکرار قصه گوشت‌های برزیلی هستیم

ابوالفتح نیکنام، نماینده اسبق مجلس و کارشناس امنیت غذایی با بیان اینکه وقتی فاصله برزیل با کشور ما نزدیک ۱۲ هزار کیلومتر است باید گوشت برزیل، یخ‌زده وارد کشور ما شود، تصریح کرد: اگر کیفیت چند سری از گوشت های وارداتی از برزیل ضعیف بود، به خاطر انتخاب گوشت بی کیفیت در میان انواع مختلف گوشت بود که تقصیر آن با تاجر ایرانی بوده است.

دامپزشکی ایران؛ در انتظار مجوز بازدید از از مزارع پرورش گوزن روسیه

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی در گفتگو با سلامت آنلاین با تاکید بر اینکه هنوز مقدمات واردات گوشت از روسیه به کشور ما از نظر بهداشتی فراهم نشده، تصریح کرد: ما ابتدا به ساکن باید از محیط پرورش، کشتار و آماده سازی گوشت گوزن در روسیه بازدید کنیم تا اطمینان لازم در مورد سلامت این گوشت ها حاصل شود.

دکتر مسعود هاشم زاده با بیان اینکه تا کنون دو سه بار از سازمان دامپزشکی روسیه تقاضا کرده ایم که برای بازدید از محل پرورش گوزن، کشتارگاه ها و کارخانه های بسته بندی گوشت آن کشور بازدید کنیم گفت: برای اولین بار در زمستان سال ۹۴ این تقاضا ارسال شد که طرف روسی در پاسخ اعلام کرد که باید تا بهار صبر کرد که هوا رو به گرما برود و وعده اردیبهشت ۹۵ داده شد، اما هنوز تا این لحظه ما موفق به بازدید از این کشور نشده ایم و دوباره داریم به فصل زمستان نزدیک می شویم.

وی اضافه کرد: بله احتمال فراوان طرف روسی منافع مورد انتظار خود را از صادرکردن گوشت گوزن به ایران نمی برد و به همین لحاظ بر سر این فرایند، کارشکنی می کند.

واردات گوشت گوزن؛ شاید سال ۹۶

هنوز نمی توان در مورد واردشدن یا نشدن گوشت گوزن از روسیه به کشورمان، تاریخ مشخصی را اعلام کرد. زیرا باید در ابتدا نگرانی های سازمان دامپزشکی ایران نسبت به سلامت این گوشت ها تامین شود. به گفته مسئولان دامپزشکی کشورمان، احتمالا واردات گوشت گوزن به سال ۹۵ نخواهد رسید و باید برای مجوز بازدید از سایت های پرورش گوزن روسیه منتظر پاسخ نهایی این کشور بود.

منبع : سلامت آنلاین

ارسال شده در 1 مهر 1395 توسط سلمان آرین با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • واریکوسل و پیامد های درمان نکردن آن
  • تحولات بزرگ در چند ثانیه
  • مناسب ترین حرکات برای کاهش سایز شکم تازه مادرها
  • سردی دست و پا و علل آن
  • ضدآفتاب های موثر برای مو
  • تمایل بازنشستگان به اشتغال
  • ژن ها آغازگر هر رابطه عاشقانه ای هستند!
  • نکاتی درمورد یک میان وعده خوب برای دانش آموزان
  • دوری گرفتن از سیگار به خاطر مغز
  • عوامل تاثیر گذار بر دید افراد در زندگی
  • همه گیر شدن سرخوردگی روانی
  • با این چک آپ، در یک دقیقه از سلامت خود باخبر شوید
  • چای ،عامل جدید خراب شدن دندان
  • همه چیز درمورد خجالت و پیامد های آن
  • آیا قند می تواند جان افراد را بگیرد؟
  • محبوبترین ها

  • آیا به مکمل های غذایی احتیاج دارید یا خیر؟
  • مشکلات کبدی همراه با مصرف نوشابه های انرژی زا
  • گیاهان مقوی ولی تلخ
  • اسموتی مخصوص پوست و مو
  • اگر دندان هایی سلام می خواهید ، این غذا ها را نخورید
  • هرآنچه درمورد پرخوری عصبی باید بدانید
  • تناسب اندام بیشتر با مصرف این صبحانه
  • هرآنچه باید درمورد مرغ سبز بدانید
  • در پیکنیک های خود از این غذاها استفاده نکنید
  • با این رژیم غذایی روحیه ی شادی خواهید داشد
  • اطلاعاتی مهم درباره گوشت بوقلمون
  • انتخاب نوع غذا در بی خوابی موثر است
  • آنچه درباره پرتقال خونی نمیدانستید
  • باز شدن اشتها برای خوردن صبحانه
  • کالری جوانه گندم
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است