cruciferous-vegetables-and-its-benefits-for-your-health-25-638

می خواهیم با ویژگی های درمانی سبزیجات سفید آشنا شویم این سبزیجات چه خاصیت هایی برای بدنمان به همراه دارند و در برطرف کردن چه بیماری هایی به ما کمک می کنند سیب زمینی،سیر،پیاز،گل کلم و قارچ از جمله سبزیجات سفید پرخاصیت به شمار می روند بهتر است آن ها را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.

مصرف سبزیجات از لازمه‌های یک رژیم غذایی سالم و تندرستی میباشد، اما سبزیجات نیز برای خود دسته‌بندی‌های مختلفی دارند و با رنگ‌های متفاوت از یکدیگر متمایز میشوند. به طور مثال سبزی‌هایی که آبی رنگ هستند مواد غذایی خاصی دارند که میتوانند از بیماری‌های قلبی و سرطان پیشگیری کنند. دسته‌ای از سبزیجات نیز با نام سبزیجات سفید شناخته میشوند که شامل سیب زمینی، گل کلم، پیاز، سیر و قارچ هستند. این گروه از سبزیجات خواص گوناگونی و خاصی دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. با گیاه یاب همراه باشید.

سبزیجات سفید :
سیب زمینی

سیب زمینی یکی از سبزیجات سفید میباشد که اغلب به عنوان یک کربوهیدرات فاقد کالری در نظر گرفته می‌شود، اما در واقع منبع مواد مغذی نیروزا است. یک سیب‌زمینی متوسط تقریبا نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین‌ C را برطرف می‌کند و مقدار پتاسیم آن بیشتر از یک موز (۶۲۰ میلی‌گرم) است و با این وجود تنها ۱۱۰ کالری دارد. با توجه به محتوای پتاسیم بالای آن، تحقیقات نشان می‌دهد که سیب‌زمینی می‌تواند نقش مهمی در یک رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و سدیم کم با کاهش ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی ارتباط دارد.
سیر

مصرف سیر، خواص درمانی بسیاری داشته و در واقع یک گیاه دارویی به شمار می‌رود؛ اما بسیاری از افراد به دلیل بوی آزار‌دهنده آن در جمع، از خوردن آن امتناع می‌ورزند. سیر چربی خون را کاهش داده و فشار خون را تنظیم می‌کند و برای بیماران قلبی مصرف آن توصیه می‌شود. همچنین جهت پیشگیری از سرطان روده، پروستات و ریه مناسب است و از آلرژی، اسهال، درد مفاصل، آرتروز و فشار خون بالا در ماه‌های آخر بارداری جلوگیری می‌کند. مصرف سیر تا ۸ درصد از فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. همچنین خوردن این داروی گیاهی مانع تصلب شرائین می‌شود. سیر از قدیمی‌ترین گیاهانی است که خواص ضد سرطانی داشته است. پزشکان قدیم در هند نیز برای درمان عفونت‌های قارچی، میکروبی و تومورها مصرف آن را توصیه می‌کردند. سیر به رویش مو و از بین رفتن آکنه و جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در سیر نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
گل کلم

هر فنجان گل‌کلم حدود ۲۵ کالری انرژی دارد و منبع بسیار خوبی از ویتامین C، ویتامین K، فیبر و به نسبت کمتر کلسیم، ویتامین B، پتاسیم و منیزیم است. گل‌کلم بخشی از خانواده کلزا یا کلمها است که شامل کلم بروکسل، کلم، خربزه و کلم‌پیچ نیز هست. مطالعات متعددی نشان می‌دهد که کلم‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان و ترکیبات دیگر مربوط به سلامتی مانند گلوکزینولات و فلاونوئیدهاست که ممکن است به دفع بیماری‌هایی مانند انواع خاصی از سرطان‌ها و همچنین التهابات مزمن کمک کند.

گلوکوزینولات ماده‌ای است که توانایی سم‌زدایی کبد را افزایش داده و مانع رشد سلولهای سرطانی می‌شود و فلاونوئید اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارد.
پیاز

سرشار از مواد مغذی و مواد شیمیایی گیاهی است که می‌تواند در مبارزه با بیماری‌ها بسیار مفید باشد. پیاز منبع غنی ویتامین C و فیبر است و محتوای اسید‌فولیک، کلسیم و آهن آن بالاست. همچنین حاوی نوعی فلاونوئید به نام کوئرستین است که ثابت شده در جلوگیری از آب‌مروارید، بیماری‌های قلبی‌عروقی و انواع خاصی از سرطان نقش دارد.
قارچ

قارچ تنها ماده غذایی است که به طور طبیعی حاوی ویتامین D است. همانطور که پوست بدن ما می‌تواند ویتامین D را از اشعه فرابنفش خورشید به دست آورد، قارچ نیز در معرض نور آفتاب این ویتامین را در خود تولید می‌کند. در واقع یک وعده قارچ می‌تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین D را تامین کند. قارچ سرشار از ریبوفلاوین و نیاسین از خانواده ویتامین B است که هر دو در افزایش عملکرد شناختی بدن نقش دارند.

گیاه یاب

ارسال شده در 1 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • نگراني از مصرف داروهاي ضدچاقي
  • پا گذاشتن به زندگی مشترک
  • آشنایی با داروهای گیاهی برای معالجه سردرد
  • با این روش سوزاندن چربی های خود را سه برابر سریع تر کنید
  • سالاد رژیمی با دستوری جدید
  • افرادی که باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند
  • نداشتن فرزند و این آسیب های روحی
  • استاندارد و سالم بودن آب تهران تایید شد
  • رژیم غذایی اصلی مناسب برای ایروبیک و بدنسازی
  • تاثیرات منفی لوازم آرایشی بر مراقبت های مادرانه
  • کارهای خوش چهره ترین افراد دنیا برای زیبایی شان
  • پیشگیری از عوارض سرطان بر روی بدن
  • روانکاوی افراد راست دست و چپ دست
  • عوامل تاثیر گذار در زایمان زودرس
  • تهیه دئودورانت طبیعی
  • محبوبترین ها

  • سیر چه اثرات شفا بخشی دارد
  • درمان فوری این عارضه ها با موز
  • خواص معجزه آسای لبو را بشناسیم
  • تاثیرات مفید گل کلم بر بدن
  • آنغوزه گیاهی کوهی و کم یاب
  • هر آنچه که باید درباره خاصیت گشنیز بدانیم
  • نگهداری لیموترش به صورت فریز شده
  • فواید مصرف جوشانده پوست انار
  • سیر و کاهش سطح نیترات در بدن
  • املاح و مواد معدنی و ارزش غذایی کیوی
  • قارچ و فواید آن
  • مصرف انبه به این دلایل
  • عوارض چاقی را با مرکبات کاهش دهید
  • خرمالو را دریابید
  • تجربه لاغری و تناسب اندام با این میوه های چربی سوز
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است