household-cleaners-take-advantage-of-the-products-you-have-in-your-home
آیا آلوده ترین وسایل آشپزخانه را می شناسید اسکاچ و اسفنج ظرفشویی حاوی هزاران باکتری آلوده هستند که روزانه با آن ها در تماس هستیم استفاده از مایع سفیدکننده کمک زیادی به شما در برطرف کردن این باکتری ها از اسکاج میکند رطوبت مهمترین عامل آلوده شدن این وسایل است بهتر است آن ها را در معرض باد و هوای بیرون قرار دهید سرکه نیز به شما در زمینه ضدعفونی کردن اسکاچ کمک خواهد کرد.

بسیاری از خانم‌های خانه به بهداشت و نظافت تمام وسایل آشپزخانه توجه می‌کنند بجز ابر، سیم، اسکاچ و اسفنج ظرفشویی. این وسایل چون به‌طور مداوم با آب و مایع ظرفشویی در تماس‌اند، بیشتر افراد تصور می‌کنند که در گروه تمیزترین وسایل آشپزخانه قرار دارند و نیازی به شست‌وشو و ضدعفونی ندارند، غافل از این که تحقیقات نشان می‌دهد، ابر، اسفنج‏ و اسکاچ ظرفشویی از آلوده‎ترین وسایل آشپزخانه هستند و باکتری سالمونلا که عامل ایجاد مسمومیت‏ غذایی است، بخصوص در اسفنج ظرفشویی که حفره‌های ریز آن محل تجمع رطوبت و رشد این باکتری است، سبب انتشار و انتقال آلودگی به ظروف و مواد غذایی می‌شود. بررسی‌ها حاکی از این است که در هر چهار سانتی‌متر مربع اسفنج حدود 134 هزار باکتری وجود دارد.

 

سیم و اسفنج را در سینک رها نکنید

برخی افراد پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سینک ظرفشویی رها می‌کنند با این تصور که با هر بار باز کردن شیر آب، اسفنج خیس بخورد و تمیز شود، غافل از این که بیشترین رشد میکروب‌ها در بافت اسفنج دقیقا در زمان مرطوب شدن این وسیله است. در واقع رطوبت بهترین شرایط را برای تکثیر میکروب‌ها فراهم می‌کند و به جای آن‌که اسفنج پاکیزه‌تر شود، آلوده‌تر از قبل خواهد شد.

راهنمای شست و شوی اسکاچ و اسفنج ظرفشویی

بعد از اتمام شست‌و‌شوی ظروف باید این وسایل را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و با فشار زیاد، آب را از بافت آن خارج کنید و سپس در جایی که هوا جریان دارد، مثلا در مجاورت با پنجره قرار دهید تا خشک شود.‏

برای از بین بردن میکروب‌های احتمالی، هر چند وقت یکبار اسفنج و اسکاچ را با شوینده ضدعفونی‌کننده استریل کنید، به این نحو که 10 درصد سفید کننده را با 90 درصد آب مخلوط کنید و چند ساعتی بگذارید این وسایل در آن غوطه‌ور باشند. سپس آن را از این محلول خارج و بخوبی آبکشی کنید. تحقیقات نشان داده است که بخش عمده میکروب‌ها به این روش از بین می‌روند. همچنین می‌توانید این وسایل را چند ساعتی در مجاورت نور آفتاب قرار دهید تا میکروب‌زدایی شوند.

راه دیگر آن که یک کاسه پر از آب کنید و اسفنج را داخل آن قرار دهید و به مدت دو سه دقیقه درون ماکروویو قرار دهید، اما مراقب باشید آب کاسه تبخیر و سبب آتش گرفتن اسفنج نشود. مطالعات حاکی است که تا 98 درصد میکروب‌ها به این روش از بین می‌روند.

‌ می توانید به مدت 10 دقیقه این وسایل را در آب در حال جوش حرارت دهید یا در سرکه بگذارید یا درون ماشین ظرفشویی به همراه ظروف بشویید.

‌ در صورتی که اسفنج و اسکاچ پاره و فرسوده شده باشد، بلافاصله آن را دور بیندازید و اسفنج نو جایگزین آن کنید. بهتر است هر دو هفته یکبار اسفنج را تعویض کنید.

به این نکته هم توجه کنید که اگر اسفنج با خون و زواید گوشت و مرغ و ماهی تماس پیدا کرد با دقت بیشتری آن را بشویید‌. بهتر است اسفنج و اسکاچ و سیم ظرفشویی از سایر اسفنج‌هایی که سطوح آشپزخانه، سینک یا تخته پاک کردن مرغ و ماهی با آن نظافت می‌شود، تفکیک شود.

جام جم انلاین

 

ارسال شده در 9 مهر 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت

پیشنهاد سردبیر

  • آیا در زمان سرما خوردگی باید ورزش متوقف شود؟
  • تصاویر دستگاه الکتروکوتر
  • کوله سیستیت حاد چه زمانی رخ میدهد؟
  • موارد آسیب رسان به حواس بدن
  • رهایی از کیست تخمدان با این توصیه ها
  • انواع گروه خونی و رژیم های غذایی مربوط به آن ها
  • با خوردن این مواد غذایی دیگر نگران فقدان پروتئین نباشید
  • از آنافیلاکسی چه اطلاعاتی دارید
  • موهایی ابریشمی با رعایت این نکات
  • نکات مهم برای تغییر شغل
  • تشخیص رفتار نابهنجار
  • محاسبه طول عمر با سبک زندگی
  • رونی کلمن در برنامه تمرین سرشانه اسرارش را بیان میکند
  • اطلاعاتی درباره صنعت دارو
  • تزیین مرحله به مرحله کیک تولد
  • محبوبترین ها

  • کاپ کیک هویج و دارچین
  • بادمجان به شکل جدید
  • پودینگ ایتالیایی با طعم نسکافه
  • پوره فلفل قرمز برای زمستان
  • روش آشپزهای معروف برای تهیه جوجه کباب
  • مواد غذایی چرب و تهدید سلامتی
  • سالاد گل کلم لیوانی
  • پنکیک موز، انفجار مزه ها در بهترین لحظه ها
  • چگونه بدون نیاز به پخت تارت کم کالری درست کنید
  • سالاد میوه خوشمزه مفید برای جوانه های چشایی
  • مربای هلو به سبک کشور ترکیه
  • خوراک بادمجان با گوشت چرخ کرده و ماست وسیر
  • همبرگر مرطوب
  • نودل مالزی رسپی سالم
  • شیرینی سیب و پرتقال
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است