غذاهای نذری

ماه محرم ماه کسب ثواب و حسینی بودن است.یکی از روش هایی که میتوان در این ماه ثواب کسب کرد،نذری دادن است که در همه جای کشور آن را انجام میدهند.توصیه هایی که همیشه به نذری دهنده ها و نذری گیرنده ها میکنند این است که در تهیه و استفاده از این نذری ها دقت کافی کنند،چرا که ممکن است عوارضی داشته باشند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با رعایت نکات بهداشتی از بروز بیماری‌های قلبی در ماه محرم جلوگیری کنید.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، طاهره آزمون کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مراسم‌های مذهبی در مساجد و تکایا و همچنین توزیع نذورات و غذا در این ایام احتمال بروز بیماری های عفونی روده در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می‌شوند، زیاد است.

هنگام پختن غذاهای نذری ضوابط بهداشتی را رعایت کنید

وی ادامه داد: در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی، امکان مسومیت های غذایی افراد در این اماکن مقدس وجود دارد به همین دلیل مواد اولیه برای تهیه وآماده سازی غذا از مواد اولیه سالم وبسته بندی شده استفاده کنید.

این کارشناس بهداشت درباره پخش نذری در ماه محرم عنوان کرد: دریافت کارت معاینه پزشکی برای آمادگی پخش نذری در محرم لازم است.

وی درباره رعایت نکات بهداشتی در احسان و نذری اظهار داشت: قبل از طبخ غذا و پخش چای بهداشت فردی همچون شست و شوی دست ها را رعایت کنید و برای تهیه شربت از آب آشامیدنی تصفیه شده استفاده کنید.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره مواد سرخ کردنی اظهار داشت: مواد غذایی سرخ کردنی همچون پیاز و سیب زمینی را هم به جای روغن جامد در روغن مایع مخصوص سرخ کردنی تفت دهید.

استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ممنوع!

وی درباره استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه محرم عنوان کرد: در توزیع مواد غذایی گرم برای کاهش آسیب های احتمالی به انسان و محیط زیست از ظروف و قاشق های یک بار مصرف گیاهی و فوم دار مخصوص استفاده کنید.

آزمون در ادامه اضافه کرد: استفاده از لیوان در هنگام توزیع آب، شربت و شیر و جلوگیری از ورود لیوان و پارچ به داخل ظروف نوشیدنی ها، در مراسم و دسته های عزاداری مانع بروز بیماری های عفونی در افراد می شود.

وی به رعایت نکات ایمنی اشاره کرد و افزود: تهیه و نصب وسایل اطفا حریق، به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی در اماکن برگزاری مراسم ضروری است و به منظور جلوگیری از بیماری های واگیردار پوستی وسایل و تجهیزات مشترک را جمع آوری کنید.

از فرآورده های دامی مجاز استفاده کنید

این کارشناس مسئول درباره نحوه نگهداری مواد غذایی اذعان داشت: ذبح و قربانی دام در جلوی دسته های عزاداری و در محل تکایا با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط کاملا بهداشتی به گونه ای که خونابه آنها پخش نشود صورت گیرد.

آزمون ادامه داد: برای تهیه غذا از فرآورده های دامی با کشتار مجاز، بسته بندی شده، مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی استفاده شود و از قرار دادن مواد غذایی پخته شده در داخل یخچال خودداری کنید.

وی درباره غذاهای نذری عنوان کرد: به دلیل چربی، شوری و سنگین غذاهای نذری در خوردن زیاده روی نکنید و برای کاهش چربی و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی هنگام مصرف از لیمو، سالاد یا سبزی استفاده کنید.

زمان نگهداری غذای نذری در یخچال حداکثر 2 روز

وی درباره زمان استفاده از غذاهای نذری ابراز داشت: غذای نذری را بیش از 2 روز در یخچال نگه ندارید و در صورت امکان آن را بین خانواده های نیازمند یا آسایشگاه های سالمندان و مراکز بهزیستی پخش کنید.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره استفاده از ظروف غذا پس از مدت طولانی، اظهار داشت: هنگام استفاده از ظروف بزرگ برای پخت و پز غذا جهت جلوگیری از بروز آلودگی، گرد و خاک و ترشحات بدن حشرات حتما این ظروف را با آب و مواد شوینده به خوبی بشورید

منبع : جام جم آنلاین

ارسال شده در 13 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت , عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • رهایی از موخوره با درمان خانگی
  • پیاز سازگار با چشم
  • مسائل و مشکلات هموروئید(بواسیر) برای بارداری
  • هوای پایتخت قابل تنفس شد
  • فاکتورهایی که باعث افزایش احتمال تولد فرزند دوقلو می شود
  • بیماران کلیوی استان گیلان نیازمند حمایت خیران استان
  • 5 خوراکی که ویتامین ث آن بیشتر از پرتقال است
  • شرح حالی از بیماری سرماخوردگی
  • تهدید باتری برای کودکان
  • لباس منحصر بفرد برای تمام فصول
  • منتظر مالاریای میمونی باشید
  • اهداف مراقبه
  • ورزش چگونه قند خون بیماران دیابتی نوع دوم را کنترل می کند؟
  • رابطه بین عصبی بودن و زیاد خوردن
  • کاهش اعتیاد به سیگار با مصرف مکمل امگا3
  • محبوبترین ها

  • حواستان به این آدامس ها باشد
  • آیا افزودنی های رنگی می تواند دردسرساز باشد؟
  • با این غذا ها هم سیر شوید و هم لاغر
  • تصفیه کبد با روش های تغذیه ای
  • پیامدهای منفی مصرف هات داگ
  • فایده های مختلف نوشیدن آب
  • راز های سلامت و تندرستی را دریابید
  • آیا حشرات غذای آینده ما هستند؟
  • فواید خوردن شام اول وقت
  • چرا پس از خوردن غذای چرب نباید بخوابیم؟
  • عارضه های مختلف گوارشی با مصرف این خوردنی ها
  • با این راهکار های عجیب وزن خود را کم کنید!
  • رنگ غذا چه تاثیری بر اشتها دارد؟
  • علت نیاز به مس در رژیم غذایی
  • درباره منفعت های کله پاچه بیشتر بدانید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است