سفره‌های نایلونی یکبار مصرف سفره یکبار مصرف مناسب سفره یکبار مصرف سفره انتخاب سفره
در انتخاب سفره های یکبار مصرفی که تهیه می کنید دقت کنید مراقب باشید محصولات استاندارد و مطمئن خریداری کنید و از تهیه سفره های یکبار مصرف ناسالم و غیر استاندارد پرهیز کنید از سفره یکبارمصرف نباید بوی نامطبوع استشمام شود خرید، استفاده و نگهداری از این سفره ها نیازمند رعایت برخی نکات مهم و ضروری است در ادامه مطلب به برخی توصیه ها در این زمینه اشاره کرده ایم .

سفره، میان خانواده‌های ایرانی یکی از ملزومات پرمصرفی است که چون روزانه و به دفعات استفاده می‌شود باید به بهداشت آن رسیدگی شود.

سفره جنس‌های مختلف حصیری، پارچه‌ای، پلاستیکی و انواع نایلونی یکبار مصرف دارد که انواع پلاستیکی آن به دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را رعایت کرد.

هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و ذرات ریز پراکنده سیاه‌رنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.

از خرید سفره‏های پشت کرک‏دار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود می‌گیرد، انواعی که نقوش برجسته داشته و آلودگی‌ها را در خود نگه می‌دارد و سفره‌هایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است خودداری کنید.

پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید. در صورتی که سفره بواسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید.

برخی افراد سفره را به صورت لوله‌ای تا می‌کنند. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده‏ با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده می‌شود. باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.

سفره یکبار مصرف، خوب و بد دارد

استفاده از سفره‌های نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیک‌نیک گزینه مناسبی است.

سفره‌های یکبار مصرف موجود در بازار دو نوع تک‌لایه از جنس پلی‌اتیلن و دولایه از جنس پلی‌اتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند معمولا برای سلامت آسیب‌زا نخواهند بود.

اما باید بدانیدآن دسته از سفره‌هایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با سایش دست جدا و دست را رنگی می‌کند می‌تواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریع‌تر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند.

مرکب چاپ سفره‌های یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در بدن می‌توانند باعث بروز بیماری‌ها و مشکلات عدیده‌ای در مصرف‌کننده شود.

اما آیا می‌توان برای حمل نان از سفره‌های یکبار مصرف سفیدرنگ که بدون نقش و نگار رنگی باشد استفاده کرد؟ به گفته صاحب‌نظران، برای تولید سفره‌های یکبار مصرف، کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید می‌شود که کربنات آن می‌تواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر داشته باشد.

در نتیجه بهتر است از سفره‌های یکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان از سفره‌هایی که لایه محافظ پارچه‌ای دارند استفاده کنید.

فاخره بهبهانی – جام‌جم

 

5 1000
ارسال شده در 15 مهر 1395 توسط با موضوع بهداشت و ارتقاء سلامت , پرسش و پاسخ | بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • آموزش تهیه نوشیدنی با طعم زنجبیل
  • ماکارونی با ماست
  • تهدید مشکلات قلبی برای خانم ها
  • رهایی از پریشانی های روزمره با این ترفندها
  • چگونه در بهار سلامت خود را حفظ کنیم
  • آیا می توان فقط پروتئین گیاهی خورد؟
  • برطرف کردن یبوست در افراد سالمند
  • ماسک صورت برای از بین بردن آکنه و لکه های پیری
  • محبوبترین ها

  • کالری و ارزش تغذیه ای شیر نارگیل
  • چگونه می توانیم گرفتگی صدا را درمان کنیم
  • این خوردنی باعث می شود که شب کوری از شما فرار کند
  • کبد چرب ها این روغن ها را فراموش نکنند
  • توصیه هایی برای انجماد غذاهای پخته
  • یکی از معجزات لاغری را بخوانید
  • انواع پخت سیب زمینی و فواید و مضرات آنها
  • چه نوشیدنی هایی بخوریم و از چه نوشیدنی هایی دوری کنیم
  • رپورتاژ

  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • سالن زیبایی و عروس مریم رئوف
  • آزمایش ژن‌های مرتبط با چاقی (بروز شده)
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما