خرید و نگهداری مواد غذایی

روز به روز مواد غذایی با مواد ماندنی روبرو میشوند و این امر در سلامت انسان ها تاثیر بسزایی دارد و باید در خرید و نگهداری مواد غذایی دقت کافی داشته باشیم.همواره متخصصان و محققان در خصوص خرید و نگهداری از مواد غذایی نکاتی را ارائه میدهند و ما هم در ادامه نکاتی را در این خصوص برای شما به عرض میرسانیم.

برای حفظ سلامتی بدن، غذایی که می‌خوریم باید سالم و مقوی باشد؛ به این منظور باید مواد غذایی سالم را انتخاب و به روش بهداشتی و مناسب نگهداری کنیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، نکات کلی برای خرید و نگهداری مواد غذایی عبارتند از:

– تا حد امکان از فروشگاه‌هایی که فروشندگان آنها شرایط بهداشت مواد غذایی را رعایت می‌کنند، خرید کنید.

– حتما به تاریخ تولید، انقضاء، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه کنید و از خرید مواد غذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته است، بپرهیزید.

– گوشت مرغ و ماهی را بعد از سایر مواد غذایی خریداری کنید.

– از خرید بسته‌های غذایی آسیب دیده و معیوب اجتناب کنید.

– غذاهای منجمد شده در دمای فریزر (۲۰ درجه زیر صفر) تا سه ماه قابل نگهداری است؛ مانند انواع گوشت، ماهی و سبزی.

– برای رفع انجماد گوشت و سایر مواد غذایی قرار دادن در یخچال روش مطمئن‌تر و بهتری است.

– نان را از فروشگاه‌ها و نانوائی‌هایی که اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند، بگیرید.

– از روزنامه برای بسته‌بندی و حمل مواد غذایی بخصوص نان استفاده نکنید.

– برای جلوگیری از بیات شدن نان آن را در ظروف در بسته و در فریزر نگهداری کنید.

– تا حد امکان نان را به مقدار نیاز روزانه خریداری کنید و در صورت خرید نان به تعداد زیاد، برای جلوگیری از بیات شدن در بسته‌های مصرف بسته‌بندی و در فریزر نگهداری کنید.

– غلات را در ظروف در بسته و در محیط خشک، تاریک و خنک و در معرض جریان هوا نگهدارید.

در عین حال توجه کنید که فروشندگان مواد غذایی هم باید لباس تمیز و کارت بهداشت داشته باشند.

نکاتی برای خرید میوه و سبزی

برای تهیه و نگهداری میوه و سبزی باید نکاتی را مدنظر قرار دهید.

– به هنگام خرید توجه داشته باشید که میوه و سبزی از سطح زمین فاصله داشته باشند.

– در انتخاب میوه و سبزی دقت داشته باشید که حتما تازه، سالم و تمیز باشند.

– هنگام حمل مواد غذایی باید برای جلوگیری از آلودگی، سبزی‌ها و میوه‌ها را جدا از گوشت، نان و سایر مواد غذایی قرار دهید.

– سبزی و میوه را به صورت روزانه خریداری کنید تا تازگی و مواد مغذی آن حفظ شود.

– از خرید سیب‌زمینی‌هایی که دارای شکاف، جوانه و زدگی هستند، پرهیز کنید.

– سیب زمینی و پیاز را در جای خشک، خنک و بدون نور نگهداری و به محض جوانه زدن هر چه سریع‌تر تا قبل از فاسد شدن مصرف کنید.

– برای نگهداری سبزی‌ها می‌توان از روش‌های خشک کردن یا انجماد استفاده کرد، بهتر است برای انجماد ضخامت بسته‌ها کم باشد.

– پس از شستشوی سبزی‌ها آنها را در پارچه نازکی حداکثر به مدت سه روز در یخچال نگهداری کنید.

– بهتر است سبزی‌ها را به صورت خام و در بسته‌های کوچک در فریزر نگهداری کنید.

البته برای گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزهایی مانند گردو، بادام و … باید توجه داشته باشید که اولا این موارد را از فروشگاه‌هایی که گوشت‌ها را در شرایط بهداشتی نگهداری می‌کنند، خرید کنید. گوشت‌های تازه که رنگ صورتی یا قرمز روشن، بوی طبیعی و بافتی سالم، قابل ارتجاع و غیر لزج دارند را بخرید و به تاریخ مصرف روی گوشت بسته‌بندی شده توجه کنید و از خرید بسته‌های آسیب دیده و تاریخ مصرف گذشته اجتناب کنید.

پوست مرغ را نخورید

برای خرید گوشت مرغ، توجه کنید که مرغ تازه که سطح آن درخشنده و مرطوب است و بوی غیر طبیعی نمی‌دهد را انتخاب کنید و بدانید که مرغ مناسب باید وزنی بین ۱.۵ تا دو کیلوگرم داشته باشد. همچنین از مصرف پوست مرغ جدا خودداری کنید.

برای خرید گوشت ماهی توجه داشته باشید که ماهی تازه و سالم باید دارای ظاهری درخشان با چشم‌های برآمده و براق باشد. بافت ماهی هم باید محکم و قابل ارتجاع بوده و فلس‌ها محکم به بدن ماهی چسبیده باشد. در عین حال وجود لکه‌های آبی تیره سبز و سیاه روی شکم ماهی دلیل بر کهنگی آن است.

نکاتی که باید برای خرید تخم مرغ به آن توجه کنید

– از خرید تخم مرغ شکسته یا ترک خورده خودداری کنید.

– در صورت وجود تاریخ مصرف، هنگام خرید به آن توجه کنید.

– تخم مرغ را در یخچال نگهدارید.

– تخم مرغ را برای نگهداری در یخچال نشویید و فقط قبل از مصرف پوسته بیرونی آن را بشویید.

– هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را یکی یکی در ظرف جداگانه شکسته و در صورت داشتن لکه و بوی نامطبوع از مصرف آن خودداری کنید.

– در هنگام خرید حبوبات نیز دقت کنید که عاری از سوراخ و آفت زدگی باشند و برای نگهداری حبوبات آنها را در ظروف در بسته در جای خشک و خنگ نگهداری کنید.

کشک پاستوریزه را حتما بجوشانید

بنابر اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، برای خرید و نگهداری شیر و فراورده‌های آن هم باید نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از:

– در هنگام خرید شیر و فراورده‌های پاستوریزه آن، به تاریخ تولید و مصرف آن توجه کنید.

– بهتر است در صورت مشکوک بودن به سلامت شیر، قبل از مصرف حداقل به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید.

– کشک را به صورت پاستوریزه تهیه کنید و قبل از مصرف حتما بجوشانید.

منبع : سلامت نیوز

ارسال شده در 15 مهر 1395 توسط سلمان آرین با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • احساس خستگی شغلی
  • به زانو درآوردن بوی عرق
  • بدخواب شدن و منشا آن
  • مبارزه با غلظت خون و مهمترین علت های ایجاد آن
  • بیندی ماهی نوعی غذای ترکیه
  • کم شدن ویتامین دی و این علائم در دندان ها
  • دریافت ویتامین دی در سنین پایین
  • تشکیل یک شبکه امن با کمک آنتی اکسیدان ها
  • 5 ساعت ورزش در هفته می تواند از بروز سرطان سینه پیشگیری کند
  • خوردنی های مسموم کننده را بشناسید
  • نکات مهم پیرامون هندزفری
  • افزایش احتمال صدمات مغزی با دیابت و فشار خون بالا
  • بروز درد و ناراحتی گردن و این روش های درمانی
  • بانوان محترم ؛ لطفا این کارهای اشتباه را انجام ندهید
  • برای حفظ سلامتی داشتن هدف در زندگی چقدر مهم است
  • محبوبترین ها

  • کنترل بهداشتی مرغ (گوشت پرندگان)
  • شیر و استریلیزاسیون کردن آن
  • بخور نخورهای هوای پر از دود
  • ذبح غیر بهداشتی در روز عید قربان
  • شایع ترین بیماریهای کودکان کار
  • با این سبک زندگی پیر خواهید شد!
  • نکاتی در خصوص غذاهای نذری
  • اثرات دوش گرفتن با آب سرد بر سلامت شما
  • مطمئن ترین شیوه برای تمیز کردن خانه
  • برای بانوان چربی سوزی با چه شیوه ای
  • روش بهداشتی دفع زباله
  • تجهیزات مورد نیاز در استخرها
  • آفت دهان را اینگونه برطرف کنید
  • علت اصلی تنگی نفس در طول خواب
  • توصیه های تابستانه برای دیابتی ها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است