مشکلات قلبی سرماخوردگی سرفه جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات آنفلوانزا و انواع گلودرد

 

عناب یکی از بهترین میوه ها در مصارف مختلف برای دمنوش ها و جوشانده هاست که در زمینه های درمانی خاصیت های زیادی دارد برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات ,  جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی ،دفع سموم از بدن،تسکین گلودرد ،گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس استفاده های زیادی دارد و می تواند مبتلایان را درمان کند روش تهیه دمنوش با استفاده از عناب را در ادامه مطلب خواهیم گفت.

بنظر طب سنتی مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه, سرماخوردگی, آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. این میوه برای بیماران کبدی مناسب است.
عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی است در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد.
عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند. چای عناب دارای ماده ضدسرطانی “ساپونینز” است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می ‌شود. این در حالی است که از جوشانده برگ عناب، برای تسکین گلودرد و از عصاره آن برای درمان آن استفاده می‌ شود. این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است.
مزاج عناب از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابوعلی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است. علاوه بر این  حاوی “پکتین” به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.
در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه می شود.
عناب خواب آور و آرام بخش اعصاب است و بی خوابی و خستگی شدید را برطرف می کند، مقوی سیستم ایمنی بدن است و برای تقویت مغز و حافظه مفید و عامل مهار کننده افزایش قند و فشار و اوره خون بوده و به سبب داشتن فیبر محلول، در کاهش چربی خون مؤثر است
عناب یکی از میوه هایی است که در درمان بیماری های کبدی از جمله کبد چرب مفید است. به گفته محققان عناب مقوی دستگاه گوارش و هضم کننده غذا و ضد نفخ است.
همچنین این میوه قدرت ماهیچه ها را زیاد می کند و بنیه بدن را افزایش می دهد. عناب ملین بوده و تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست به اثبات رسیده است، به گونه ای که  توصیه شده است که افراد هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و میل کنند. (ایمنا)

 

ارسال شده در 20 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • بهترین سن برای بارداری
  • رفتار با همسر و نصیحت کردن او
  • روشی برای دادن قطره آهن به کودکان
  • کاربرد موضعی فلوراید برای بچه ها از چه سنی باید شروع شود و تا چه سنی ادامه یابد؟
  • دارو و روزه گرفتن
  • راه رو رو شهای موفق شدن درازدواج
  • ایجاد شپش در مژه
  • نارسایی قلبی به چه علتی بوجود می آید
  • محبوبترین ها

  • چرا بیماریهای خود ایمنی بوجود می آیند؟
  • 15 نشانه سرطان که از آن ها بی خبرید
  • نشانه های بیماری زرد زخم و راه های تشخیصی
  • درمان سرطان به تشخیص به موقع آن بستگی دارد
  • سرطان گرفتن با این نشانه ها
  • زمان مناسب چکاپ چه موقع است؟
  • چه کسانی در خطر عفونت با HIV هستند؟
  • چه میزان درباره لاغری عصبی می دانید؟
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است