قارچ فواید قارچ طب سنتی روش های تشخیص قارچ سمی تشخیص قارچ سمی

قارچ را می توان گیاهی خود رو و وحشی دانست که بطور طبیعی می روید. بر خلاف سایر گیاهان که با آب رشد می کنند قارچ ها از رعد و برق تغذیه می کنند. قارچ ها چندیدن گونه دارند، که انواع وحشی آن بسیار خطرناک و کشنده می باشد. با دکتر سلام همراه باشید.

دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ متخصص طب سنتی

در مورد قارچ احادیثی وجود دارد. از پیامبر خدا (ص) نقل شده است که: «قارچ از گیاهان مفید و حتی بهشتی است و آب آن برای درد چشم سودمند است.»

در جای دیگر، قارچ را با گیاه مَنّ (منّ و سلوا که در قرآن هم هست) مرتبط دانسته‌اند باید توجه داشت که قارچ انواع مختلفی دارد و همه آن‌‌ها الزاما مفید نمی باشند.

باید با تحقیق مفصل تر مشخص شود که گیاهی که مد نظر حضرت معصوم (ع) بوده است چه قرابتی با قارچ امروزی داشته و یا از چه نوع قارچی می‌‌باشد.

از نظر طب سنتی قارچ دارای مزاج سرد و تر است و میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد در مناطق گرمسیری (مانند مناطقی که حضرات معصومین علیهم السلام ساکن بوده اند) و نیز در انسان‌‌هایی که دارای کارهای سنگین بدنی یا مزاج گرم می‌‌باشند، مصرف آن برای جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و جوشش خون می‌‌تواند مفید باشد.

 

اگر توسط مردم امروز که عموما دارای فعالیت بدنی زیادی نبوده و گوارش و بدن‌‌های ضعیفی دارند، زیاد خورده شود و جزء خوردنی‌های روزمره انسان قرار گیرد، می‌تواند منجر به ضرر شود.

مخصوصاً در افرادی با مزاج سرد و رطوبتی یا در افرادی با بلغم یا سودای زیاد و یا در اقلیم‌های سردسیری و فصول سرد، مناسب نمی‌باشد.

قارچ ماده و اخلاط خیلی غلیظی در بدن تولید می‌کند، غلظت خون را بالا می‌برد و در نتیجه ممکن است منجر به عوارضی بشود. بیماری‌‌های سوداوی را زیاد می‌کند.

در واقع تولید مایع لزج، بلغم و سودا را در خون و بدن زیاد می‌کند و ما می‌دانیم که این خود می‌تواند مقدمه بسیاری از بیماری‌ها از جمله سکته‌ها و انسدادهای عروقی باشد.

اگر زیاد مصرف شود ممکن است منجر به حالت قی، تهوع و استفراغ شود.

به خاطر سنگینی که در بدن ایجاد می‌کند، ممکن است باعث کرخت شدن سر، احساس سنگینی، حالت تنگی نفس و حتی بند آمدن ادرار شود.

بهتر است برای مصرف پخته شود یا تفت داده شود (به صورت آبپز یا بخارپز بهتر است) و همراه با گیاهان و ادویه‌های گرم مثل پونه استفاده شود.

قارچ هضم سنگینی دارد و نفاخ است. افراد با مزاج سرد یا معده‌های سرد و ضعیف باید در مصرف آن احتیاط کنند تا دچار درد معده و قولنج نشوند.

بنابراین افراد گرم مزاج بهتر می‌توانند از این گیاه استفاده کنند، ولی مسلما توصیه نمی‌شود که هر روز از این گیاه استفاده شود.

به طور پخته شده و گهگاه در کنار غذاها و خورشت‌ها اشکالی ندارد، ولی باید رعایت مزاج و فصل بشود.

 

منبع: ایسنا

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 26 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • بهترین وقت مسواک در هنگام صبح چه زمانی است؟
  • آب گیلاس ضد تورم است
  • عوامل جانبی و عجیب و غریب برای چاقی
  • چربی سبب بوجود آمدن سرطان پستان میشود
  • آلزایمر گرفتن با این زمینه ها
  • رژیم غذایی چه تاثیری بر سلامتی لثه دارد؟
  • نوشیدنی مفرح برای روزهای گرم
  • پروسه رشد مغز از بدو تولد
  • محبوبترین ها

  • انفجار در کارخانه تولیدکننده باتری گلکسی نوت 7
  • شرایط نامطلوب کیفی در تهران
  • موارد ابتلا به ویروس مهلک كرونا در کشورمان
  • کبوترها هم قادر به خوابیدن هستند
  • لیستی از اسامی فرآورده های ترش مزه و غیر مجاز
  • از خرید ماهی قرمز با باله‌های تا خورده خودداری کنید
  • چند نفر مبتلا به ایدز در کشور داریم؟
  • دارو های غیر استاندارد چینی در بازار مصرفی ایران
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • خرید اینترنتی بلیط هواپیما و رزرو هتل بهتر است یا خرید تور ؟
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است