63731_04933

قارچ را می توان گیاهی خود رو و وحشی دانست که بطور طبیعی می روید. بر خلاف سایر گیاهان که با آب رشد می کنند قارچ ها از رعد و برق تغذیه می کنند. قارچ ها چندیدن گونه دارند، که انواع وحشی آن بسیار خطرناک و کشنده می باشد. با دکتر سلام همراه باشید.

دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ متخصص طب سنتی

در مورد قارچ احادیثی وجود دارد. از پیامبر خدا (ص) نقل شده است که: «قارچ از گیاهان مفید و حتی بهشتی است و آب آن برای درد چشم سودمند است.»

در جای دیگر، قارچ را با گیاه مَنّ (منّ و سلوا که در قرآن هم هست) مرتبط دانسته‌اند باید توجه داشت که قارچ انواع مختلفی دارد و همه آن‌‌ها الزاما مفید نمی باشند.

باید با تحقیق مفصل تر مشخص شود که گیاهی که مد نظر حضرت معصوم (ع) بوده است چه قرابتی با قارچ امروزی داشته و یا از چه نوع قارچی می‌‌باشد.

از نظر طب سنتی قارچ دارای مزاج سرد و تر است و میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد در مناطق گرمسیری (مانند مناطقی که حضرات معصومین علیهم السلام ساکن بوده اند) و نیز در انسان‌‌هایی که دارای کارهای سنگین بدنی یا مزاج گرم می‌‌باشند، مصرف آن برای جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و جوشش خون می‌‌تواند مفید باشد.

 

اگر توسط مردم امروز که عموما دارای فعالیت بدنی زیادی نبوده و گوارش و بدن‌‌های ضعیفی دارند، زیاد خورده شود و جزء خوردنی‌های روزمره انسان قرار گیرد، می‌تواند منجر به ضرر شود.

مخصوصاً در افرادی با مزاج سرد و رطوبتی یا در افرادی با بلغم یا سودای زیاد و یا در اقلیم‌های سردسیری و فصول سرد، مناسب نمی‌باشد.

قارچ ماده و اخلاط خیلی غلیظی در بدن تولید می‌کند، غلظت خون را بالا می‌برد و در نتیجه ممکن است منجر به عوارضی بشود. بیماری‌‌های سوداوی را زیاد می‌کند.

در واقع تولید مایع لزج، بلغم و سودا را در خون و بدن زیاد می‌کند و ما می‌دانیم که این خود می‌تواند مقدمه بسیاری از بیماری‌ها از جمله سکته‌ها و انسدادهای عروقی باشد.

اگر زیاد مصرف شود ممکن است منجر به حالت قی، تهوع و استفراغ شود.

به خاطر سنگینی که در بدن ایجاد می‌کند، ممکن است باعث کرخت شدن سر، احساس سنگینی، حالت تنگی نفس و حتی بند آمدن ادرار شود.

بهتر است برای مصرف پخته شود یا تفت داده شود (به صورت آبپز یا بخارپز بهتر است) و همراه با گیاهان و ادویه‌های گرم مثل پونه استفاده شود.

قارچ هضم سنگینی دارد و نفاخ است. افراد با مزاج سرد یا معده‌های سرد و ضعیف باید در مصرف آن احتیاط کنند تا دچار درد معده و قولنج نشوند.

بنابراین افراد گرم مزاج بهتر می‌توانند از این گیاه استفاده کنند، ولی مسلما توصیه نمی‌شود که هر روز از این گیاه استفاده شود.

به طور پخته شده و گهگاه در کنار غذاها و خورشت‌ها اشکالی ندارد، ولی باید رعایت مزاج و فصل بشود.

 

منبع: ایسنا

ارسال شده در 26 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • بقچه پاپاتیا
  • بالا رفتن فشارخون در افراد دیابتی به تخریب مغز میانسالی مربوط است
  • تجربه خارج شدن از بدن و شرح حال آن
  • کارکرد یک ویروس در اضافه وزن و دیابت
  • ماسک خانگی طبیعی برای موهایتان تهیه کنید
  • علل مهم ترس از زایمان کردن
  • همه چیز امنیت غذایی در جامعه
  • علت بزرگتر بودن بیضه راست
  • آموزش تصویری ورزش های ساده که در هر مکانی میتوان انجام داد
  • واكسن مننژيت مانع شيوع آن مي‌شود
  • تضمین سلامتی در یک هفته
  • کودکان تک فرزند و این رفتارها
  • راه رفتن و رفع انواع ناراحتی های گوارشی
  • انواع و اقسام کراتین را بشناسید
  • رعایت شیوه های نامطلوب غذایی
  • محبوبترین ها

  • راه های سریع لاغری ، اما به چه قیمتی؟
  • تمایل زیاد جامعه به مصرف نوشابه
  • علل و نشانه های کمبود روی در بدن را بشناسید
  • میزان کالری انگور
  • برای جنین اسفناج چه فوایدی دارد
  • ساده ترین و کم خطر ترین راه برای کاهش وزن
  • نسخه غذایی برای درمان فشار خون بالا
  • آموزش آشپزی آسان برای افراد مسن
  • مصرف کشک خشک برای سلامتی
  • هرآنچه باید درمورد نوشیدنی های انرژی زا بدانید
  • درباره منفعتهای پوست لیمو ترش چه میدانید؟
  • چگونه مغز رژیم غذایی سالم اتخاذ میکند
  • همه چیز در مورد ارزش غذایی چیپس میگو
  • پیامدهای کاهش کالری مصرفی در زنان
  • این موارد را بدانید تا سالمتر باشید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است