11250

سیب زمینی سرخ کرده و چیپس از محبوب ترین نوع خوراکی ها هستند که در تمام دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. این خوراکی از طریق سرخ کردن سیب زمینی با روغن و کمی نمک تولید می شود و طعم بسیار خوشمزه ای دارد. اما این تمام ماجرا نیست…

اگر به شما بگویند چه رابطه ای بین ضد یخ و سیب زمینی سرخ کرده وجود دارد چه پاسخی خواهید داشت؟

طبق تحقیقات دانشمندان ماده مشترک بین سیب زمینی سرخ کرده و ضد یخ پروپیلن گلیکول است.

این ماده در صنعت آرایشی بهداشتی، دارویی مورد استفاده قرار می گیرد که به طور کلی در ضد یخ عمل ضد انجماد را بر عهده دارد.

این ماده را در کیک های بسته بندی، بستنی، چای سرد، داروهای ضد اضطراب، شامپو و… می توان پیدا کرد.

هر چند که نهادهای بهداشتی رسیدگی به مواد غذایی استفاده از این سم خطرناک را مطلقا ممنوع کرده اند اما کم و بیش تخطی از قوانین در صنایع غذایی دیده می شود.

پروپیلن گلیکول و تخریب بدن انسان

 

در گزارشات علمی- پزشکی آمده است که پروپیلن گلیکول هیچ گونه نگرانی در زمینه غذایی برای بدن انسان ایجاد نمی کند.

اما در آزمایشات اثرات استفاده از آن برروی سیستم تنفسی، قلب وعروق، کبد، کلیه، غدد درون ریز و بسیاری نقاط مهم دیگر مشاهده شده است.

متاسفانه تحقیقات گسترده ای در زمینه اثرات مواد شیمیایی بر روی بدن انسان وجود ندارد.

اما CDC یا همان پروپیلن گلیکول که به نور سبز رنگ معروف است در مواد غذایی نام برده کما بیش وجود دارد.

 

اثرات منفی CDC

آسیب به کلیه ها و کبد

 

پروپیلن گلیکول در چند دارو یافت می شود.

لورازپام، یا دیگر داروهای رفع اضطراب.

محققان پی برده اند افرادی که در دراز مدت این دارو را مصرف می کنند به کلیه هایشان آسیب جدی و شدیدی وارد می شود.

حتی احتمال نقص کلیوی در این افراد وجود دارد.

نهایتا باید مصرف این دارو را تا جایی که پزشک متخصص اجازه می دهد به حداقل رساند.

همچنین مصرف پروپیلن گلیکول برای افرادی که ناراحتی های کلیوی دارند بسیار خطرناک است.

خطر در کمین نوزادان

پروپیلن گلیکول در بدن انسان مدت زمان طولانی باقی می ماند.

متابولیسم بدن بر روی این ماده بسیار زمانبر است.

به همین علت پروپیلن گلیکول مادامی که از بدن دفع نشده است اثرات تخریبی زیادی را ایجاد می کند.

از آنجایی که بزرگسالان دارای سوخت وساز سریع تر و قوی تری نسبت به نوزادان هستند، این خطر نوزادان را بیشتر تهدید می کند.

در نوزادان ممکن است چیزی در حدود چهار ماه متابولیسم این ماده طول بکشد.

این مدت زمان مناسبی برای تخریب می باشد!

واکنش های آلرژیک

شما می توانید پروپیلن گلیکول را کورتیکواستروئیدها یا همان داروهای ضد االتهاب پیدا کنید.

بیشتر علل بیماری های آلرژیک نوعی التهابات پوستی می باشد که در اثر تماس پوست با بسیاری مواد آلرژی زا ایجاد می شود.

به عبارت دیگر بیشتر مردم یک واکنش آلرژیک در برابر مواد شیمیایی و داروها، بروز می دهند.

اینجاست که می توان گفت داروهای ضد التهابی که در برابر آلرژی مصرف می شود ایمنی کامل در برابر مواد شیمیایی را نخواهند داشت.

مستعد ساختن بدن برای بیماری های روان

پروپیلن گلیکول یکی از مواد تشکیل دهنده سیگارهای الکترونیکی می باشد .

دانشمندان هشدار جدی به مصرف کنندگان سیگارالکترونیکی داده اند.

استفاده از این سیگارها مشکلات روانی را به دنبال دارد از جمله :

بیش فعالی

تغییرات رفتاری

افسردگی

و در موارد شدید آتاکسی ( حرکات کنترل نشده اندام ها)

 

راههای اجتناب از پروپیلن گلیکول

دور ماندن از این ماده شیمیایی بسیار خطرناک راه های بسیاری می تواند داشته باشد.

از جمله ساده ترین آن استفاده از برچسب هایی که بر روی کالاهای بهداشتی و غذایی درج می شوند.

این برچسب ها نشان دهنده وجود این ماده شیمیایی در کالا است.

البته پروپیلن گلیکول به این نامها نیز شناخته می شود و معمولا بر روی برچسب های مواد تشکیل دهنده این ترکیب شیمیایی را اینگونه درج می کنند:

Propane-1,2-diol

E1520

A-Propylene Glycol

۱,۲-Dihydroxypropane

Methylethylene glycol

توجه داشته باشید که در این کالاها پروپیلن گلیکول وجود دارد:

شامپو و شامپو بدن

دئودورانت ها

دستمال مرطوب نوزاد

کرم پوست

همچنین این غذاها :

سس سالاد

جوش شیرین

قهوه های طعم دار

دسر های یخی

قند و شکر

تا جایی که امکان دارد از داروهایی که شامل پروپیلن گلیکول هستند اجتناب کنید.

درصورت لزوم با پزشک خود مشورت داشته باشید تا مصرف آن را به کمترین حالت ممکن برسانید.

 

منبع: شهر خبر

ارسال شده در 27 مهر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • حضور در مکان های عمومی
  • نقش هورمون ها در یائسگی
  • اسفناج با تخم مرغ و گوشت چرخ کرده
  • آب هویج و ویژگی های نظیر آن
  • درباره آرتروسکوپی چه میدانیم
  • فرزندانمان را تجملاتی بار نیاوریم
  • عضو دفاعی در بدن به نام لوزه
  • علمی ترین راه برای رفع اختلالات روانی اطفال
  • سوپر ادویه هندی
  • سم زدایی و کاهش وزن و دلایل آن
  • پیامدهای ابتلا به پسوریازیس
  • بررسی دلایل مهم فرونشست زمین
  • درباره داروی کلونیدین‌ (CLONIDINE HCI) بیشتر بدانیم
  • افراط در نوشیدن آب چه پیامدهایی دارد؟
  • فواید و مضرات انواع چربی ها
  • محبوبترین ها

  • رژیم غذایی کانادایی چه عارضه های جانبی دارد؟
  • اشخاص کم خون پس از وعده های غذا دوغ بنوشند
  • توصیه های خوراکی برای درمان آرتریت روماتوئید
  • باور های غلط درمورد کاهش وزن با لواشک
  • 7 ماده غذایی و بزرگترین مشکلات زیبایی
  • نقش ویتامین ها واملاح معدنی در سلامت افراد سالمند
  • مصرف این رژیم غذایی سبب جذب ویتامین E می شود
  • بهترین و طبیعی ترین مهار کننده‌های اشتها
  • خاصیت های تغذیه ای پوست سیب‌زمینی
  • همه چیز درمورد انواع سرکه ها
  • میلک شیک زردآلو صبحانه ای پر انرژی+ آموزش
  • افزایش وزن با بی خطر ترین روش
  • آسیب های ناشی از مصرف نمک
  • پس از صرف غذا پیاده روی کنید
  • چکار کنیم که کلیسم بدن افزایش پیدا کند؟
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است