دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
دندانپزشکی عمومی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
کلینیک دیبا
دندانپزشکی دیبا
کلینیک تخصصی
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک

نشانگر تغذیه سطح سلامت دارا بودن نشانگر تغذیه   به منظور افزایش سلامتی و ارتقا سطح بهداشت معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: تمام محصولات غذایی که در سال 95 وارد بازار می‎شوند، باید دارای نشانگر تغذیه‎ای باشند.

به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، محمد امیرپور عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه مهم‎ترین هدف وزارت بهداشت ارتقا کیفی سطح سلامت افراد جامعه است و اصحاب رسانه بهترین ابزار برای انتقال مفاهیم افکار عمومی هستند به ارائه مطالبی مهم و مختصر در حوزه غذا و دارو می‎پردازیم.

وی بیان داشت: رژیم غذایی ارتباط مستقیمی با سلامت افراد جامعه دارد، بنابراین پرداختن به این مسئله ضرورت دارد.

امیرپور تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهار شاخص غذایی برای ارتقا سلامت افراد جامعه در نظر گرفته است که انتظار داریم، تمام افراد به این شاخصه‎ها توجه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس نوعی چربی در روغن‎های گیاهی نیمه‎جامد و جامد است، افزود: همچنین اگر حرارت موجود در غذا به بیش از 180 درجه برسد، موجب تولید روغن چرب ترانس شود.

امیرپور عنوان کرد: طبق شاخصه‎های جهانی میزان اسید چرب ترانس در مواد غذایی باید کمتر از دو درصد برسد، از طرف دیگر در ایران از سال 90 تاکنون میزان اسید چرب ترانس از 10 درصد به میزان پنج درصد کاهش پیدا کرده است، اما تا پنج سال آینده باید به کمتر از 2 درصد کاهش پیدا کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت گفت: از مضرات اسید چرب ترانس می‎توان به افزایش چربی بد، کاهش چربی خوب، تخریب سلول‎های بدن، ریسک ابتلا به سرطان، دیابت نوع دو، کم‎وزنی در نوزادان، افزایش سرطان روده و سینه و پیشرفت بیماری آلزایمر اشاره کرد.

وی با اشاره به راهکارهای مقابله با اسید چرب ترانس ادامه داد: کاهش استفاده از روغن نباتی و روغن‎های مایع سرخ کردنی برای سرخ کردن از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

امیرپور اضافه کرد: باید روغن‎های کنجد، زیتون، هسته انگور برای پخت و پز استفاده شود و در نقطه مقابل برای سرخ کردن به ویژه با حرارت بالا مناسب نیست.

وی با بیان اینکه روغن آفتابگردان نسبت به حرارت بالا بسیار حساس است، اظهار داشت: روغن‎های حیوانی از نظر علمی در مقایسه با روغن‎های جامد نباتی مناسب‎تر هستند و از آنان می‎توان در سرخ کردن استفاده کرد.

امیرپور خاطرنشان کرد: روغن‎های مایع از نظر شیمیایی حساس‎تر هستند، زیرا نسبت به نور و گرما حساس بوده و باید در هوای متعادلی قرار داشته باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت گفت: این باور اشتباه است که پس از سرخ کردن غذا دوباره می‎توان از آن روغن استفاده کرد، بلکه باید از این امر اجتناب کرد.

وی بیان داشت: چاق شدن افراد ارتباط زیادی با غذای چرب ندارد، بلکه عامل اصلی آن را باید در میان ترکیبات قندی جستجو کرد، زیرا استفاد زیاد از مواد قندی موجب بالا رفتن چربی خون می‎شود.

امیرپور با بیان راهکارهای مقابله با مصرف قند زیاد تصریح کرد: باید از ترکیبات شیرین طبیعی به جای شکر استفاده کرد و از غلات سبوس‎دار، خرما و میوه‎های تازه استفاده شود.

وی افزود: نمک عامل بسیاری از بیماری‎های قلبی و عروقی، کلیوی، دیابت و فشار خون است، ارتباط مستقیمی با فشار خون دارد و استفاده زیاد آن عارضه پرفشاری خون را در بر دارد که می‎تواند، زمینه‎ساز بیماری‎های بعدی شود.

امیرپور با اشاره به افرادی که فشار خون ندارند، اما نمک زیادی مصرف می‎کنند، عنوان کرد: این افراد در درازمدت دچار پرفشاری خون می‎شوند و موجب آسیب‎دیدگی سلول‎های قلب، کلیه و عروق آن‎ها می‎شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت گفت: افرادی که دارای رژیم غذایی مناسبی هستند به هیچ وجه احتیاج به نمک ندارند.

وی با اشاره به میزان مصرف گوشت قرمز و سفید گفت: در مجموع مصرف گوشت قرمز و سفید در هفته نباید بیشتر از چهار وعده شود و در کنار آن نیز باید از سبزیجات استفاده کنند.

امیرپور با اشاره به راهکارهای مقابله با کاهش نمک اضافه کرد: تغییر ذائقه کودکان، کاهش مصرف نمک و استفاده از آبلیموی طبیعی می‎تواند در این زمینه راهگشا باشد.

وی با اشاره به مضرات روغن جامد در جامعه اظهار داشت: افزایش چربی، رسوب کلسترول در عروق و افزایش سکته قلبی و مغزی از عوامل افزایش استفاده از روغن جامد است.

امیرپور خاطرنشان کرد: تمام محصولات غذایی که در سال 95 وارد بازار می‎شوند، باید دارای نشانگر تغذیه‎ای باشند، زیرا این نشانگر وضعیت این محصول را از نظر اسید چرب ترانس، نمک، قند و روغن جامد مشخص می‎کند.

وی در زمینه مبارزه با کالاهای قاچاق افزود: سامانه تشخیص کالای اصلی از قاچاق نیز راه‎اندازی شده است به‎گونه‎ای که افراد می‎توانند، کد محصول را به شماره سامانه که روی آن قرار گرفته است، ارسال کنند و تأییدیه آن کالا را دریافت کنند.

منبع:خبرگزاری فارس

5 1000
ارسال شده در 27 مهر 1395 توسط با موضوع اخبار پزشکی

ارکید
تلگرام دکتر سلام
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x