عدم انتقال آلودگی های میکروبی ظروف یکبار مصرف داخل ماکروویو ظروف یکبار مصرف ظرف های پلاستیکی سرد و گرم کردن مواد غذایی
آیا ظروف یکبار مصرف برای فریز کردن موادغذایی مناسب هستند ؟امروزه استفاده از این ظروف در میان مردم به وفور دیده می شود موادتشکیل دهنده این ظروف با گرما و سرما واکنش نشان میدهند و به محتوای موادغذایی نفوذ خواهند کرد می توانند باعث مسمومیت و آلودگی مصرف کنندگان شوند سعی کنید در بکاربردن این ظروف زیاده روی نکنید و حتی الامکان از ظروف معمولی و غیرپلاستیکی کمک بگیرید.

تعریف بهداشت محیط شامل چه بخش‌هایی است؟بهداشت محیط بحث‌های گسترده‌ای دارد که شامل بهداشت فردی و ابزاری در صنایع غذایی می‌شود. مجموعه اینها سلامت انسان را حفظ می‌کند یا برعکس رعایت نکردن آنها می‌تواند سلامت انسان را تهدید کند.

ظروف یکبار مصرف به چند دسته تقسیم می‌شود؟

بخشی از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاه است و بخشی از آنها بین مردم به ظروف پلاستیکی معروف هستند. ظروف یکبار مصرف در صورتی بی‌خطر محسوب می‌شوند که براساس استانداردهای تعریف شده، تولید شوند. ظروف یکبار مصرف گیاهی اگر براساس استانداردهای لازم ساخته شوند خوب است. در غیر این صورت مفید نیست و عوارض دارد. چون بسیاری از سودجویان از مواد بازیافتی در تهیه این ظروف استفاده می‌کنند که می‌تواند آلودگی میکروبی و شیمیایی داشته باشد. چون هویت شناسه‌ای این ظروف مشخص نیست، بهتر است از آنها استفاده نکنیم یا مصرف بی‌رویه نداشته باشیم.

با فرض این که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با رعایت استانداردهای لازم تولید شده باشند، چه نکاتی را هنگام استفاده از آنها توصیه می‌کنید؟

اولا این که مواد غذایی داغ را نمی‌توان در این ظروف نگهداری کرد. اگر دمای ماده غذایی بالای 65 درجه سانتی گراد باشد استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ممنوع است. علتش این است که دمای بالا می‌تواند مقداری از مونومرهایی که در ساختمان پلاستیک بوده اند را آزاد کند و این مونومرها وارد مواد غذایی می‌شوند که برای سلامت انسان عوارض دارد بخصوص در ایامی که برای توزیع نذورات از این ظروف استفاده می‌شود. باید دمای غذای طبخ شده پایین بیاید و غذا خنک‌تر شود، بعد آن را در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بریزند. این قضیه در مورد ظروف پلاستیکی فوم دار هم صدق می‌کند، زیرا به آنها گازتزریق می‌شود و اگر غذا داغ باشد، گاز آزاد می‌شود که مضر است. استفاده از این ظروف برای ریختن مواد غذایی چرب هم توصیه نمی‌شود. ظروف یکبار مصرف بدون رنگ باید سطح‌اش کاملا صاف باشد و خراشیدگی و سوراخ نداشته باشد، چون میکروب‌ها به محل می‌روند و موجب آلودگی می‌شوند. این ظروف باید در بسته‌بندی و دور از نور آفتاب نگهداری شوند.

آیا می‌توان ظروف یکبار را در فریزر گذاشت؟

خیر. هم گرمای زیاد و هم یخ زدن برای ظروف یکبار مصرف مضر است، زیرا باعث آزاد شدن مونومرهایی می‌شود که برای بدن مضر هستند.

به فرض این که ظروف یکبار مصرف گیاهی با رعایت استانداردهای لازم تهیه شده باشد آیا این ظروف بی‌ضررند؟

بله، ولی این ظروف، ظروفی نیستند که بتوان غذا را طولانی مدت در آن قرار داد. این ظروف برای مواد غذایی‌ای باید استفاده شود که تاریخ مصرف مشخص داشته باشد. یعنی از چند روز تا یک ماه تاریخ مصرف داشته باشد. تاریخ مصرف آنها براساس ترکیب ماده غذایی و نوع پلیمر استفاده و تعریف شده است، چون به مرور خطر بروز عفونت و میکروب در آنها افزایش می‌یابد.

جام جم آنلاین

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 1 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع علمی

پیشنهاد سردبیر

  • مزایای دارویی روغن گل سرخ
  • بررسی مشکلات شنوایی با منشا مغزی
  • توصیه های مهم به پرستاران سنین پایین
  • شیوه تهیه نخود ماسالا
  • شیرینی های کوچک دارچینی
  • دیابت مغزی موسوم به دیابت نوع 3
  • ۸ علل تعریق شبانه را بشناسیم
  • کدام شغل ها میل افراد به خودکشی را افزایش میدهد
  • محبوبترین ها

  • نظر سقراط درباره پیروز شدن
  • زندگی شاداب تر با بکاربردن این مواد طبیعی
  • 10 روش برای کاهش استرس کودکان در مدرسه
  • فراموش کردن ناکامی ها پس از جدایی
  • راهکارهای تربیتی فرزندان
  • راز آرامش یافتن چیست!
  • چند اصل برای دگرگون کردن زندگی
  • پیامدهای ناگوار استرس برای سلامتی
  • رپورتاژ

  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است