خواص نارنگی

Citrus Tangerina نام علمی نارنگی است که یکی از میوه های محبوب و خوشمزه میباشد.این میوه از تیره مرکبات میباشد و در مقابل پرتغال جسه کوچکتری دارد و البته شیرین و ترش تر است.ظبع این میوه در پزشکی سنتی سرد اعلام شده است و این میوه تاثیرات خوبی را بر روی دستگاه گوارش،فعالیت ماهیچه ها و دستگاه عصبی میگذارد.همچنین نارنگی ویتامین های A،B1،B2 و C را در خودش دارد.

به گفته یک متخصص طب سنتی، در فصل پاییز که مصرف غذاهایی با مزاج گرم و مقوی بیشتر می‌شود، احتمال بروز حرارت کبد و معده و صفرا هم افزایش می‌یابد که با مصرف نارنگی و سایر مرکبات می‌توان به رفع این مشکلات کمک کرد.

دکتر سید مهدی میرغضنفری، با اشاره به اینکه نارنگی مانند لیمو، نوع ترش نیز دارد ولی عمدتاً شیرین است گفت: اگر نارنگی ترش باشد، مزاج آن سرد و خشک است ولی معمولاً طبع آن سرد وتر بوده و گاهی در مواردی که خیلی شیرین باشد مختصری به سمت حرارت می‌رود که البته در بدن خودش را نشان نمی‌دهد و رطوبت بخش خوبی به بدن است.

این متخصص ضمن اشاره به اینکه طبع نارنگی سرد است و برای رفع حالت خفقان و تنگی نفس ناشی از سرماخوردگی و گرمی مزاج، مصرف آن توصیه می‌شود، گفت: کسانی که پس از خوردن غذاهایی با مزاج گرم دچار حرارت بدنی حتی در فصول سرد سال مثل پاییز می‌شوند یا سوزش گلو، خارش پوست یا عطش مفرط پیدا می‌کنند خیلی از نارنگی نفع خواهند برد.

وی اضافه کرد: این میوه صفرابر خوبی است و حرارت زائد کبد و معده را کم کرده، گرگرفتگی دوران یائسگی را که عمدتاً به دلیل خشکی نامحسوس پوست و انسداد منافذ پوستی است بهبود نسبی می‌بخشد. نارنگی بهترین میوه برای افراد گرم‌مزاجی است که قصد گرفتن رژیم لاغری دارند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش همچنین افزود: مرکبات و نارنگی عمدتاً باعث افزایش ادرار می‌شوند و برای پاکسازی سیستم کلیوی و کمک به دفع سنگ‌ریزه‌های کوچک مفیدند و از همه مهم‌تر باعث برطرف شدن سوزش ناحیه تناسلی بخصوص در خانم‌هایی می‌شود که ممکن است به‌غلط تشخیص عفونت بر آن‌ها گذاشته شود.

وی گفت: پرتقال نیز خواص شبیه نارنگی دارد اما منافع آن قدری بیشتر از نارنگی است.

منبع : قدس آنلاین

ارسال شده در 7 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع خواص میوه و سبزیجات

پیشنهاد سردبیر

  • سفید شدن موها در دهه بیست چه معنا و مفهومی دارد
  • تغییر رنگ لباس های سفید
  • سالمندان و مصرف آلوی خشک
  • پرگورکسیا و علائم و هشدارهای مربوط به آن
  • افزایش نسبی چربی در رژیم غذایی
  • تاثیرات منفی اختلاف سنی بر روابط زوجین
  • جوهر قند و این عوارض خطرناک
  • باورهای صحیح و نادرست در مورد تمایلات جنسی
  • پزشک کودک خود باشید
  • کشکول لیوانی با کرم شانتی
  • علت بند نیامدن آبریزش از بینی
  • اگر حوصله ی ورزش کردن را ندارید بخوانید
  • طریقه تمیز کردن اسفنج آشپزخانه
  • آسیب به پرده گوش را جدی بگیرید
  • معرفی فراورده های زمستانی برای از بین بردن سموم بدن
  • محبوبترین ها

  • آیا مصرف ماست و دوغ همراه غذا مشکلی ندارد؟
  • برای مقابله با سرطان پستان این خوراکی ها را بخورید
  • خوردنی هایی برای بارور شدن زوجین بخش 1
  • شیر ESL با شیر پاستوریزه چه تفاوتی دارد؟
  • ارتباط خستگی و خورد و خوراک
  • با خواص باورنکردنی خیار آشنا شوید
  • دلایلی که نشان میدهد چرا چربی های شکم از بین نمی رود
  • بالاخره آجیل فایده دارد یا ضرر
  • بالاخره ساندویچ آماده بخوریم یا نه؟
  • ویتامین A را در صبحانه تان جای دهید
  • در سرطان پستان ماهی تا چه حد تاثیر دارد
  • اگر دنبال روش اماده کردن سس قارچ هستید بخوانید
  • درمان لاغری بیش از حد با این روش
  • چگونه مواد قندی بخوریم و وزن کم کنیم؟
  • خاصیت ضد سرطانی موزهای لک دار
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است