36

مصرف نوشیدنی در هنگام مصرف غذا و سایر زمان ها به یکی از عادت های روزمره مردم تبدیل شده است اما به واقع باید بررسی نمود این نوشیدنی چه ارتباطی با سلامتی دارد و کدام نوشیدنی مفید تر است. با دانستن اجزا و مواد تشکیل دهنده نوشابه و مضرات آن از این پس دیگر سراغ این نوشیدنی‌های پرطرفدار نمی‌روید.

امروزه نوشابه یکی از اصلی‌ترین نوشیدنی‌های سفره های ایرانی ها شده است. ایرانیان سالانه 3 میلیارد لیتر نوشابه مصرف و حدود چهار هزار میلیارد تومان (معادل یک ماه یارانه در کشور) هزینه صرف خرید نوشابه می کنند.

به طور متوسط هر ایرانی 42 لیتر نوشابه در سال مصرف می کند که البته خبر بدی هم در این رابطه وجود دارد؛ طی 20 سال اخیر مصرف نوشابه های گازدار در کشور نزدیک به 15 درصد افزایش داشته و متاسفانه طی این مدت مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.

سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان 4 برابر میانگین جهان است. هر چند ایرانی ها حدود یک چهارم آمریکایی ها نوشابه می‌نوشند اما از نکات مهمی که هر فرد به آن باید توجه کند این است که محتویات چیزی که می خوریم چیست؟
متخصصان به طور مداوم توصیه می کنند که از مصرف نوشابه به دلیل چاقی، مشکلات گوارشی به دلیل اسیدی بودن آن و ایجاد پوکی استخوان خودداری کرده و به جای آن شیر و دوغ را جایگزین کنید.

اما نکته‌ای که شاید باعث شود شما را از خوردن نوشابه بازداشته و حتی باعث بهت و وحشت شما شود میزان درصدهای مواد تشکیل‌دهنده نوشابه به نسبت شیر و دوغ است.

در تصویر زیر تفاوت مواد تشکیل دهنده نوشابه، شیر و دوغ را مشاهده می کنید نکته قابل توجه صفرهای است که در برابر مواد مفید نوشابه دیده شده و تنها چیزی که در نوشابه بیش از شیر و دوغ وجود دارد قند آن است این نوشیدنی جذاب، خوشمزه و دوست داشتنی برای بسیاری از افراد، چهار برابر دوغ و 2 برابر شیر قند دارد.

قند بالای درون نوشابه‌ها عامل چاقی محسوب می‌شود. به عنوان مثال فردی که 2 لیوان نوشابه بنوشد باید 45 دقیقه تا یک ساعت بدود تا این کالری از بین برود.

اسید فسفریک موجود در نوشابه می‌تواند با کلسیم، منیزیم و روی موجود در روده اتصال پیدا کرده و از باز جذب کلسیم جلوگیری کند به این دلیل مصرف نوشابه پوکی استخوان به همراه دارد.

منبع/باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال شده در 10 آبان 1395 توسط آقای توکلی با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • ایمپلنتی مخصوص رفع خروپف
  • بی نظیر ترین شباهت میوه های مختلف به اندام بدن انسان
  • عوارض چاقی را با مرکبات کاهش دهید
  • مضرات خوردن چاغاله بادام برای مادران شیرده
  • چند نوع خانواده داریم؟
  • چگونه کودک را به خوردن شیر عادت دهیم؟
  • چگونه وسایلی که برای موهایتان بکار می برید را تمیز نگه دارید؟
  • آمادگی های پیش از استفاده از لیزر
  • مقابله با سرزنش و نقد منفی
  • تمایل و کشش به شبکه های مجازی با این عوامل
  • بیماری های خود ایمنی و اختلالات مربوط به آن را بدانیم
  • نکاتی مهم در مورد استفاده از شیر پاستوریزه
  • آموزش درست کردن املت ویژه افراد دیابتی
  • کاهش وزن و تناسب اندام تازه مادرها
  • هر نوع احساس درد در بارداری را جدی بگیرید
  • محبوبترین ها

  • صحبت از بچه با همسر
  • تاثیرات مختلف آپاندکتومی بر باردارشدن
  • واکسن های پیش از بارداری که به سلامت جنین کمک میکنند
  • افزایش قند خون در ماههای گرم سال
  • اصول مهم درباره بارور شدن
  • رفع مشکلات بارداری با کمک طب سنتی
  • علائم اولیه باردارشدن را بدانید
  • ضروری بودن مصرف مکمل های ید دار در دوران بارداری
  • تصمیم به فرزندآوری و این نکات مهم
  • مهمترین و رایج ترین سوالات بارداری
  • موانع بارداری
  • درمان ناباروری با تنظیم عادت ماهیانه
  • هر نوع احساس درد در بارداری را جدی بگیرید
  • زمان مناسب پس از ازدواج برای پدر و مادرشدن
  • دیر باردار شدن و این پیامدها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است