فواید چربی ها روغن ماهی روغن کبد ماهی خواص روغن ماهی چربی های مفید برای بدن اسیدهای چرب امگا 3

شاید شما هم تصور کنید تمام چربی ها برای بدن مضر هستند و با شنیدن نام چربی بلافاصله یاد اضافه وزن بیفتید و از آن گذر کنید.این در حالی است که بدن انسان برای تولید انرژی و جذب ویتامین ها به چربی نیاز دارد.از جمله چربی های مفید روغن ماهی، اسید چرب امگا 3 و روغن کبد ماهی هستند که برای بدن ضروری می باشند.

روغن ماهی:

روغن ماهی از بافت ماهی چرب به دست می‌آید و حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است. روغن ماهی برای سلامت قلب و  عروق، عصب و اسکلت مفید است. این روغن میزان کلسترول سالم بدن را حفظ و مصرف روزی شش گرم آن کمک  می‌کند تا میزان سالم تراکم  لیپوپروتئین (یک مجموعه مولکولی پروتئینی است )یا کلسترول خوب ، تری گلیسیرید (نقش عایق‌بندی و ذخیره انرژی را دارد) افزایش یابد. روغن ماهی برای  هر دوجنس زن و مرد مفید است زیرا سلامت استخوان را افزایش می‌دهد.مصرف روغن ماهی برای زنانی که نزدیک به دوران یائسگی هستند، مفید است زیرا باعث تراکم و تعادل در کلسیم  می شود. کلسیم پس از کاهش تولید طبیعی هورمون زنانه استروژن و پروژسترون کاهش پیدا می کند. مصرف ماهی کمک می‌کند تا بدون پرخوری کردن، فرد بتواند استرس خود را کنترل کند.
*اسیدهای چرب امگا 3:
نتایج بررسی‌ها نشان می دهد  افرادی که از منابع امگا 3 مصرف می‌کنند با کاهش میزان افسردگی مواجه هستند. این یعنی که امگا 3 به‌عنوان ضدافسردگی عمل می‌کند و می‌توان از آن برای کنترل علایم افسردگی و اختلال بیماری دوقطبی استفاده کرد.امگا 3 برای مبتلایان به‌ بیش فعالی نیز مفید است. این اسیدهای چرب ،مهارت‌های ذهنی فرد  که ادراک، به خاطر سپردن و یادگیری  را پوشش می‌دهد، تقویت می کند.
*روغن کبد ماهی:
این روغن غنی از اسیدهای امگا 3، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید است. ویتامین A وDدر آن  به حفظ سلامت بینایی و پوست کمک می کند.همانند روغن ماهی، روغن کبد نیز خاصیت‌های مختلفی دارد.
نتایج تحقیق محققان آلمانی  روی 43 داوطلب مبتلابه روماتوئید آرتریت نشان داد که مصرف روزی یک گرم روغن کبد به مدت سه ماه به کاهش درد مفصل ها منجرمی شود. بررسی دیگر نیز نشان داد مصرف این روغن درد و آسیب‌دیدگی غضروف پس از آرتریت را کاهش می‌دهد .درنتیجه نیاز به جایگزین کردن مفصل نیز کم می‌شود.علاوه بر روغن کبد ماهی ، منابع دیگر امگا 3 شامل ماهی تن،سالمون و ساردین است ودرمنابع گیاهی مانند گردو، دانه کتان و … نیز یافت می شود.

منبع: روزنامه خراسان

 

ارسال شده در 12 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • محافظت مغز از آسیب های جیوه با اسیدهای چرب ماهی
  • اگر تعریف و تمجید می خواهید بخوانید
  • تمریناتی برای بالا بردن سرعت بدن
  • علت دیگر برای سرطان زا بودن نوشابه های کولا
  • آزمایش TSH
  • ترشی مخصوص این فصل
  • بررسی ویژگی های مثبت و منفی شیر گاو
  • لیزر موهای اضافی بدن در مردان
  • محبوبترین ها

  • فوت و فن استفاده از کرم پودرها
  • با خوردنی های ضد چروک آشنا شوید
  • 5 فایده ویتامین k برای پوست
  • مقابله با ریختن مو
  • داروهای خانگی برای دست های خشک و زبر
  • عوارض تزریق ژل و چربی روی پوست
  • از بین بردن پوسته‌ها و ترک های روی لب ها
  • هر آنچه دربار جراحی زیبایی چانه باید بدانید
  • رپورتاژ

  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است