آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر محمدرضا کاظمی
دکتر محمدرضا کاظمی
فوق‌تخصص درد
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
دکتر نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
دکتر افشین قرایی
افشین قرایی
کارشناس شنوایی سنجی
دکتر وحید عارفی
دکتر وحید عارفی
متخصص لمینیت و زیبایی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت
در ادامه‌ی قسمت اول به معرفی برخی از غذاهایی که باعث بدتر شدن سوزش معده می‌شوند می‌پردازیم.
۸ و ۹. قوه و چای
متأسفانه قهوه و چای سبز به خاطر وجود کافئین می‌توانند سبب سوزش معده شوند. بنابراین اگر اخیرا ریفلاکس اسید زیادی در معده‌تان ترشح شده است، باید سعی کنید راه دیگری برای افزایش میزان انرژی‌تان بیابید. کافئین باعث تسکین عضلات تنگ‌کننده پایینی مری شده که معمولا از بازگشت اسید از معده به مری جلوگیری می‌کند. در واقع با این‌که نوشیدنی‌هایی مانند چای یا قهوه هم ممکن است کافئین نسبتا کمی داشته باشد، اما اغلب افراد آن را با شیر یا پودرهای آماده آن مخلوط می‌کنند که خودش باعث کند شدن هاضمه شده و مسبب سوزش معده خواهد بود.
۱۰.سس سالاد
از آنجایی که روغن موجود در سس سالاد حاوی چربی بالایی است، برخی از افراد هنگام خوردن سالاد دچار سوزش معده شدیدی می‌شوند. سس‌های پر ملات و سرشار از چربی می‌توانند باعث شل شدن عضلات تنگ‌کننده بخش پایینی مری شده و خطر سوزش معده را افزایش دهند. بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که سس سالاد را در ظرف جداگانه‌ای کنار سالاد سرو کنید و برای آنکه میزان کمتری مصرف کرده باشید، می‌توانید اول چنگال‌تان را در سالاد بزنید و بعد آن را به کمی سس آغشته کنید.
۱۱.سیب‌زمینی سرخ‌کرده
سیب‌زمینی سرخ‌کرده خوراکی ترد، نمکی و بسیار خوشمزه‌ای است. اما حواستان باشد چرا که اگر دچار سوزش معده شده باشید، سیب‌زمینی سرخ‌کرده باعث بدتر شدن این وضعیت خواهد شد. در واقع متخصصان گفته‌اند که غذاهای سرخ‌کردنی و با چربی فراوان می‌توانند باعث ریفلاکس اسید و تشدید علائم موجود آن شوند. اگر میل و ویار زیادی به خوردن سیب‌زمینی سرخ‌کرده دارید اما سوزش معده‌تان عود کرده بهتر است در خانه سیب‌زمینی را بپزید و به جای آنکه آن را در سرخ‌کن با روغن فراوان بریزید، کمی روغن رویش بپاشید. در واقع کاهش میزان چربی آن باعث کاهش علائم سوزش معده خواهد شد.
۱۲ و ۱۳.سیر و پیاز خام
اگر اخیرا دچار سوزش معده شده‌اید، پس دور سیر و پیاز خام را خط بکشید. برخی از افرادی که دچار سوزش معده می‌شوند پی می‌برند که علائم این وضعیت با خوردن سیر و پیاز بدتر خواهد شد. البته مصرف میزان کمی از آنها مشکل‌ساز نخواهد بود، اما میزان زیاد آن می‌تواند باعث تشدید سوزش معده شود.
۱۴.نوشابه‌های گازدار و سیگار
اگر دچار سوزش معده شده‌اید، ترجیحا از مصرف نوشابه‌های کربن‌دار مانند سودا پرهیز کنید؛ چرا که به معده‌تان فشار وارد کرده و در واقع اسید معده را وادار می‌کند به سمت مری برود. از طرفی بهتر است سیگار هم نکشید. در واقع سیگار کشیدن سوزش معده‌تان را بدتر خواهد کرد. علت این مسئله نیکوتین موجود در آن است که باعث شل شدن عضلات بخش پایینی مری می‌شود که مسئول نگهداری اسید در معده هستند. از طرفی سیگار کشیدن باعث می‌شود میزان آب دهان هم کمتر شود که این میان نقش مهمی دارد.
۱۵.ماست پُرچرب
چربی‌های سالم در این نوع ماست‌ها باعث افزایش حس اشباع بودن شده و به بدن کمک خواهند کرد تا ویتامین A ،‌D ، E و K را جذب کند، اما اگر اخیرا دچار سوزش معده شده‌اید نباید آنها را بخورید. غذاهایی که سرشار از چربی هستند مانند ماست پُرچرب باعث می‌شوند که عضلات تنگ‌کننده انتهای مری شل شده و همین باعث می‌شود که اسید معده به سمت بالا و مری انتقال یابد. غذاهایی که چربی خیلی زیادی دارند هم باعث به تأخیر افتادن تخلیه معده شده که همین سبب ریفلاکس آن خواهد شد.
۱۶.بال سوخاری با سس
از آنجایی که ادویه‌های تند و چربی‌های غذایی باعث بدتر شدن علائم سوزش معده خواهند شد، وقتی دچار درد در سینه یا گلویتان می‌شوید، خوردن بال سوخاری هم علائم آن را تشدید خواهد کرد. غذاهای تند محرک ریفلاکس اسید هستند، اما این بدان معنا نیست که در کل نباید هیچ غذای تندی خورد. اگر دیدید اذیتتان کرده یا باعث تحریک روده‌تان می‌شود، بهتر است در خوردن آن دقت کنید. داشتن یک برنامه غذایی روزانه هم به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید این مسئله را تشخیص دهید که کدام یک از غذاهایی که می‌خورید باعث بروز علائم نامطلوبی خواهند شد.
۱۷.بستنی
اگر اخیرا احساس سوزش شدید در سینه و گلویتان داشته‌اید، بهتر است به هیچ وجه بستنی نخورید. غذاهایی که سرشار از چربی هستند مانند بستنی باعث می‌شوند که حلقه‌ای از عضلات در بخش پایینی مری شل شوند. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، اسید آهسته به سمت بالا آمده و حس سوزش در آن ناحیه ایجاد خواهد کرد که مسبب ریفلاکس است.
5 1000
ارسال شده در 16 آبان 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مفهوم متوقف سازی در بدنسازی
  • تاثیر استرس بر بینایی
  • کنترل نیروی جنسی پس از جدایی
  • پسوریازیس و ۷ غذای تشدید کننده آن
  • نیاز مردان دیابتی و چاق به درمان با هورمون
  • چگونه بهترین رژیم را برای کبد چرب انتخاب کنم
  • رابطه استرس با زایمان زودتر از موعد
  • مراقبت های لازم برای بیماری صرع
  • محبوبترین ها

  • مراقبت از توانایی های ذهنی با روش های ساده
  • بررسی انواع اختلالات و بیماری های شخصیتی
  • افت موقت فشار خون خطر ابتلای به زوال عقلی را افزایش می دهد
  • اسکن MRI برای تشخیص محل HIV در مغز
  • جانشین داروهای میگرن
  • نوروفيدبك روشي براي درمان اختلالات رواني
  • چه خوراکیهایی برای تقویت حافظه مفید هستند؟
  • شیوع بی رویه سکته مغزی در زنان با این عوامل
  • رپورتاژ

  • خدمات دندانپزشکی پیشرفته توسط دکتر فرهت مجید فر
  • لیفت‌پلاس، آخرین تکنیک لیفت صورت، گردن و ابرو
  • آشنایی با جدیدترین رکورددار رژیم دکتر کرمانی
  • کلینیک پیشرفته دندانپزشکی دیبا
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x