mozer

اهمیت غذا ها آنقدر زیاد است که می توانند قدرت مغز شما را تحت تاثیر قرار دهند.به عنوان مثال مصرف توت ها و ماهی سالمون می تواند تاثیر بسزایی در حفظ کردن قدرت مغز شما و داشتن ذهنی خلاق و قدرتمند داشته باشد.بر خلاف این مواد بعضی از مواد غذایی سبب تحلیل رفتن قدرت مغز شما می شوند.در این مقاله قصد داریم با این مواد آشنا شویم.


فست فودها حاوی چربی‌های ترانس هستند که برای مغز انسان مضر است

شیرین کننده‌های مصنوعی
هر کسی در دنیای امروزی در مورد گلوتن، کربوهیدرات و شکر صحبت می‌کند اما باید توجه بیشتری به شیرین کننده‌های مصنوعی نیز داشته باشیم. سال گذشته گروهی از محققان، مطالعه‌ای را انجام دادند. این مطالعه نشان می‌دهد زمانی که افراد شیرین کننده‌های بدون کالری را مصرف می‌کنند، باکتری‌های درون روده به گونه‌ای تغییر پیدا می‌کند که راه را برای ایجاد دیابت نوع ۲ هموار می‌سازد. اگر به بیماری دیابت مبتلا شوید، ۴ برابر بیشتر از سایر زمان‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های شناختی همچون آلزایمر در شما وجود خواهد داشت.

 

دلیل این موضوع بسیار ساده است. دیابت باعث می‌شود کمتر از قبل به انسولین حساس شوید، بنابراین سطح قند خون افزایش پیدا می‌کند و همین امر خطر ابتلا به بیماری‌های انحطاط مغز را افزایش می‌دهد. با کمال تعجب، افرادی که شیرین کننده مصنوعی مصرف می‌کنند بیشتر از سایر افراد در معرض توسعه دیابت قرار دارند.

 

ماهی‌های سرشار از جیوه
هر چیزی اگر به صورت متعادل مصرف شود بی ضرر خواهد بود اما یک استثنا در این باره وجود دارد و آن هم جیوه است. جیوه بیشتر در ماهی یافت می‌شود. اگر ماهی بزرگ باشد نشان می‌دهد که بیشتر در آب زندگی کرده است و جیوه بیشتری در بدن خود دارد.بیشتر افراد فکر می‌کنند که جیوه تنها بر روی سیستم شناختی انسان تاثیر می‌گذارد اما این ماده بر روی مخچه نیز اثر گذار است (مخچه بخشی از مغز انسان است که تعادل، هماهنگی و بینایی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد). من خودم در مورد مصرف جیوه بسیار حساس هستم و مقدار مصرفی خود را کنترل می‌کنم. اگرچه از تن ماهی استفاده می‌کنم ولی بیشتر از یکبار در هفته از آن مصرف نمی‌کنم.

 

دوست دارید کمتر در معرض جیوه موجود در ماهی قرار بگیرید؟ توصیه‌های زیر را دنبال کنید:

از مصرف ماهی‌هایی همچون کوسه، شمشیر ماهی، کاشی ماهی خودداری کنید. این ماهی‌ها حاوی سطح بالایی از جیوه هستند.
۳۴۰ گرم در هفته از انواع ماهی‌هایی استفاده کنید که سطح جیوه بسیار پایینی دارند. مثلا می‌توانید از میگو، ماهی تن و قزل آلا استفاده کنید.
مصرف ماهی تن سفید را به ۱۷۰ گرم در هفته محدود کنید.

 

بیسکویت آماده
از مصرف بیسکویت‌های آماده یا خمیر پیتزای آماده خودداری کنید. اغلب اوقات، اسیدهای چرب ترانس برای تولید این ترکیبات مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه بیشتر اسیدهای چرب ترانس ممنوع بوده یا حذف می‌شود، اما هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اسیدها موجب کوچک شدن مغز، التهاب و ایجاد اختلال در سیستم انتقال عصبی می‌شود. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که این اسیدها می‌تواند آسیب بسیار جدی به مغز وارد کند.

 

نوشیدنی‌های شیرین

از خوردن نوشیدنی‌های شیرین اجتناب کنید زیرا سیستم تنظیم کننده مغز نمی‌تواند از عهده کالری‌های موجود در آن برآید. سلول‌های عصبی در هیپوتالاموس به طور معمول نمی‌تواند کالری مصرف شده را با انرژی سوزانده شده از طریق ورزش مطابقت دهد.

 

شواهد نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های شیرین گرسنگی را همانند غذاهای جامد کاهش نمی‌دهد. به همین خاطر مقدار بیشتری از این نوشیدنی‌ها مصرف می‌شود. از آنجایی که بیشتر افراد از سیگنال‌های گرسنگی و سیری خود به عنوان راهنمای خوردن استفاده می‌کنند، به سیستمی که بتواند به درستی کار کند نیاز خواهند داشت. برای کمک به انجام اینکار، می‌توان غذاهای کامل مصرف کرد، تمرینات ورزشی انجام داد و از خوردن موادی همچون نوشابه صرف نظر کرد.

 

گلوتن
دکتر کلی بروگان روانپزشک معروف در این باره می‌گوید: بعد از مرور و بررسی کامل ادبیات پزشکی ، از جمله موارد موجود در یک رژیم غذایی بدون گلوتن ، این توصیه‌ها را در تمرینات عملی خود به کار بردم. بعد از به کارگیری این توصیه‌ها، شاهد بهبود بیماران خود بودم. گلوتن در غذاهای مدرن بسیاری وجود دارد. برای بیشتر افراد، استفاده از محصولاتی که دارای گلوتن هستند ممکن نیست. به همین خاطر پایبند بودن به غذاهای طبیعی و کامل همچون گوشت، تخم مرغ، سبزیجات، میوه‌ها، آجیل‌ها، دانه‌ها و روغن‌ها می‌تواند مشکلات مرتبط با سلامتی را از بین ببرد.

 

غذاهای فرآوری شده
بهتر است از خوردن غذاهای فرآوری شده همچون فست فودها و نوشابه اجتناب گردد. این غذاها اغلب حاوی چربی‌های ترانس هستند که برای قلب و مغز انسان مضر است. همچنین مقادیر زیادی شکر و سایر مواد تشکیل دهنده مصنوعی در این غذاها یافت می‌شود. زمانی که غذاهای فرآوری شده به صورت منظم مصرف می‌گردد، می‌تواند جایگزین غذاهای واقعی گردد که مواد مغذی مفید را برای مغز فراهم می‌کند. این غذاها( غذاهای فرآوری شده) می‌تواند باعث ایجاد چاقی و التهاب گردد و برای مغز بسیار مضر باشد.
منبع: خبر پو

 

 

ارسال شده در 25 آبان 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • برخی از خواص کرفس
  • نوبرانه های روانگردان ها
  • دانستنی هایی در مورد رشد شیرخواران (1)
  • کاهش ویتامین ب 3 و پوک شدن استخوان
  • تعریف ماسک صورت و انواع آن
  • کالری سوزی بیشتر با این فعالیت ها
  • فواید و مزایای انگشت مکیدن کودک
  • مصرف زیاد قرص های جوشان، سنگ کلیه را بزرگ می کند
  • تکنیک های میوه شویی
  • تصاویری از تجهیزات شوک ویو تراپی
  • تهویه و سالم بودن محیط
  • داروهای ساده را دست کم نگیرید
  • از کجا بدانیم دچار کمر درد هستیم یا درد کلیه؟
  • بالاخره ناگت بخوریم یا نه؟
  • با جراحی , ریزش مو درمان می شود
  • محبوبترین ها

  • چطوری چانه زیبایی داشته باشیم (1)
  • بیماری ها و عوارض کاشت ناخن
  • آموزش ساخت لاک ناخن در منزل با کمترین امکانات
  • رعایت زیبایی با چند نکته ساده
  • آیا از این خواص آب برنج خبر دارید؟
  • با توجه به نوع پوستتان ، شستشو دهنده مناسب را انتخاب کنید
  • درباره‌ ماسک‌های صورت این حقایق را بدانید
  • جوان تر شدن به روش جادویی به مدت 5 سال!!
  • پیدا کردن سایه متناسب با رنگ چشم چه فرمولی دارد
  • موارد آسیب رسان به ناخن
  • 5 دلیلی که اثبات میکند چرا به ماسک صورت نیاز داریم
  • زیبایی چشم را با مژه مصنوعی دوچندان کنید
  • چگونه بهترین نوع و رنگ سایه چشم را انتخاب کنیم
  • مختصری درباره باور نادرست در مورد مو
  • صاحب سیاه ترین موها شوید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است