salamdr_57c5350d56b72

از فایده های تغذیه ای اشپل ماهی چه میزان اطلاع دارید این نوع خوراکی چه ارزش تغذیه ای دارد کالری و پروتئین آن چه میزان است ؟اشپل ماهی سفید و ماهی سالمون و دیگر ماهی ها چه تفاوتی از نظر خواص و مواد معدنی دارند نظر متخصصین تغذیه در این باره چیست ؟چربی اشباع این ماده خوراکی چه میزان است ؟پیشنهاد می کنیم حداقل هفته ای 2 ار ماهی میل کنید و از فایده های آن بهره مند شوید .

اشپلِ ماهی (تخم ماهی) دارای اندازه‌ها، رنگ‌ها و انواع مختلفی است. مثلا خاویار از نوعی ماهی به‌نام اوزون‌برون به دست می‌آید که در سرتاسر جهان یافت می‌شود، اما بیشتر از هر جایی در دریای خزر و رودخانه اورال وجود دارد. اشپل‌های بزرگ و نارنجی خاصی که در رستوران‌های ژاپنی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ایکورا نام دارند و نوعی خاویار هستند.
هر ۲۸ گرم از اشپلِ سالمون دریایی حاوی ۷۰ کالری، ۴ گرم چربی، ۹ گرم پروتئین و ۲.۵ گرم کربوهیدرات است. فقط یک گرم از چربی‌های این اشپل را چربی‌های اشباع تشکیل می‌دهند و باقی چربی‌های آن از نوع اسیدهای چرب غیراشباع است. خاویار سیاه نیز از نظر مشخصات تغذیه‌ای به اشپلِ سالمون دریایی نزدیک است و هر ۲۸ گرم آن این‌طور ارزیابی می‌شود: ۷۴ کالری، ۵ گرم چربی، ۷ گرم پروتئین و یک گرم کربوهیدرات. تقریبا یک گرم از چربی‌های خاویار سیاه هم از چربی‌های اشباع تشکیل شده است.

البته نباید از یاد برد که اشپلِ ماهی سفید نسبت به انواع دیگر اشپل واقعا متفاوت به حساب می‌آید. هر ۲۸ گرم از اشپل ماهی سفید حاوی ۲۹ کالری است، در حالی که کمتر از یک گرم چربی، ۴ گرم پروتئین و ۱.۵ گرم کربوهیدرات دارد. ضمنا، کمتر از ۰.۲ گرم از کل چربی‌های آن را چربی‌های اشباع تشکیل می‌دهند.

a044163311294102a

  • ارزش تغذیه‌ای اشپلِ ماهی

اشپلِ ماهی حاوی مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا-۳ از نوع ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DPA) است و به‌عنوان یکی از بهترین منابع ویتامین B۱۲ شناخته می‌شود.

اسیدهای چرب امگا-۳ برای عملکرد مطلوب مغز و سلامت قلب حیاتی هستند، و به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کنند. ویتامین B۱۲ نیز نقش مهمی در عملکرد مطلوب مغز دارد و در تبدیل کردن غذا به انرژی نقش مهمی ایفا می‌کند.

هر ۲۸ گرم از اشپلِ ماهی سالمون حاوی ۱۰۹۶ میلی‌گرم (بیش از یک گرم) از اسیدهای چرب امگا-۳ است که ۴۳۸ میلی‌گرم آن از نوع EPA و ۵۱۴ میلی‌گرم آن از نوع DPA تشکیل می‌شود. اهمیت این میزان از امگا-۳ موجود در اشپل ماهی زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم انجمن قلب آمریکا به همه افراد توصیه می‌کند تا روزانه یک گرم امگا-۳ دریافت کنند. علاوه بر این، هر ۲۸ گرم از خاویار ماهی سفید نیز حاوی ۱۵.۸ میکروگرم از ویتامین B۱۲ است که ۲۶۳ درصد از نیاز روزانه بدن این ویتامین مهم را برطرف می‌سازد.

10826_296

تخم ماهی دقیقا مثل تخم مرغ، مقدار زیادی کلسترول دارد. هر ۲۸ گرم از خاویار سیاه دارای ۱۶۵ میلی‌گرم کلسترول است، درحالی که افراد سالم در طول روز نباید بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول دریافت کنند. رژیم غذایی با کلسترول بالا، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

مشکل دیگر اشپلِ ماهی، سدیم آن است. هر ۲۸ گرم از خاویار سیاه حاوی ۴۲۰ میلی‌گرم سدیم است، درحالی که هیچ فردی نباید روزانه بیشتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف کند. به همین دلیل بهتر است که از خاویار ماهی سفید استفاده کنید، چون میزان سدیم در هر ۲۸ گرم آن به ۴۵ میلی‌گرم می‌رسد.

 

ارسال شده در 2 آذر 1395 توسط خانم مطلبی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ارتباط اختلالات مفاصل و بیماری های چشمی
  • با تاریخچه فوتبال در جهان بیشتر آشنا شوید
  • گرافی جالب از نورون های مغز پشه
  • ضدآلزایمر بودن این سبزی اثبات شد
  • یبوست حاملگی
  • کم خونی ، دغدغه زنان و دختران
  • مواد غذایی برای بهبود عملکرد مغز
  • کرایولیپولیز در لاغری افراد چقدر موثر است؟
  • پیشی گرفتن اضافه وزن بر لاغری
  • کرم موز: درمان طبیعی سرفه
  • لیستی از غذا های مناسب برای خانم های باردار
  • تاثیرپذیری آینده شغلی از تغذیه
  • توانایی جنسی بعد از بیماری قلبی
  • جذابیت بخشیدن به زندگی
  • روزه و توجه به مزاج
  • محبوبترین ها

  • معده خالی ، مناسبترین جا برای میوه
  • مهار بوی میرزا قاسمی با کاهو
  • بعد از مسمومیت غذایی چگونه غذا بخوریم
  • دکتر اوز چه توصیه‌های غذایی برای پیشگیری از سرطان دارد؟
  • خانه تکانی و تغذیه
  • چاق شدن با دعوا
  • این ترفند های رژیمی را از برکنید
  • غذای مانده خوردن و این آسیب ها
  • تقویت اشتهای کودک با تزیین صبحانه
  • درمان خانگی یبوست با نان سبوس دار
  • غذاهای ترش کننده معده کدامند؟
  • هفت ماده مطلقاً ضروری که ممکن است در غذای شما نباشد
  • چه غذاهایی اسهال را بدتر می کند
  • با این ویتامین ها سلامت استخوان های خود را تضمین کنید
  • پیشگیری از ابتلا به یائسگی زودرس
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است