Shrimps Risotto

غذاهای دریایی به عنوان یکی از پر فایده ترین مواد غذایی مطرح می شوند.به دلیل وجود جیوه در دریاها و استفاده آبزیان از آب دریاها این ماده سمی به بدن موجودات آبزی وارد می شود.این موضوع سبب می شود غذاهای دریایی هم به یکی از منابع جیوه تبدیل شوند.

جیوه از راه تنفس، گوارش و نیز از طریق پوست قابل جذب است. بخار جیوه به دستگاه اعصاب مرکزی تمایل دارد، اما هدف اصلی Hg2 کلیه‌ها و کبد است. تا کنون مدارک محدودی در ارتباط با سرطانزا بودن جیوه ارائه شده‌است.

مطالعات جهانی نشان می‌دهند که در نتیجه تماس مستقیم یا استنشاق بخارات جیوه، اختلالات مختلفی به وجود می‌آید که برخی از آن‌ها شامل اختلال دستگاه خود-ایمنی، اختلال در عملکرد کلیه، ناباروری، تأثیرات منفی روی جنین، مشکلات رفتاری– عصبی، ناکارآمدی قلبی، آلزایمر، تأثیرات مخرب بر دستگاه عصبی مرکزی و محیطی، تأثیرات چشمی، مشکلات دهانی، نارسایی حاد تنفسی، درماتیت، دمانس، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، همانوری، کونژکتیویت، برونشیت، پنومونی، ورم ریه، تب بخار فلزی و اختلالات نوروسایکوتیک، اثر بر روی غده تیروئید، تولید مثل و سمیت ژنی است.

مطالعه اخیر نشان می دهد که بر خلاف تصورات گذشته، مصرف یک یا دو وعده غذای دریایی  در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

ورود سمی‌ترین شکل جیوه یعنی متیل جیوه به بدن انسان، بیماری میناماتا ایجاد می‌کند. این بیماری نخستین بار در دهه ۱۹۵۰ در خلیج میناماتای ژاپن مشاهده شد. بروز این بیماری در انسان با عوارض گوناگون عصبی از جمله اختلال در حواس پنج‌گانه، بروز آلزایمر در سنین پیری و در موارد حاد با مرگ بیمار، همراه‌ است.

دستگاه عصبی احتمالاً حساس‌ترین ارگان در برابر تماس با بخارات جیوه‌ است. طیف وسیعی از اختلالات تنفسی، روانی، قلبی عروقی، معده‌ای روده‌ای، تولید مثلی، کبدی، کلیوی، خونی، پوستی، اسکلتی- عضلانی ایمونولوژیکی، حسی و ادراکی و ژنوتوکسیک از اثرات جیوه می‌تواند باشد.

مطالعه اخیر نشان می دهد که بر خلاف تصورات گذشته، مصرف یک یا دو وعده غذای دریایی در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

منبع: خبرداغ

 

ارسال شده در 3 آذر 1395 توسط خانم انیسی با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • عارضه های ستون فقرات و گردن با تلفن های هوشمند
  • درمان استرس با تغییر و تنوع
  • آموزش تا کردن کاغذ-پروانه کاغذی( آموزش تصویری)
  • منظور از رژیم بسیار کم کالری (VLCD)
  • روشی فوری برای کم کردن قرمزی صورت
  • شناخته شدن علائم آب مروارید
  • مورفین موجب توسعه و گسترش تومورها (متاستاز) می شود
  • رسپی سالم: اسموتی میوه
  • خندیدن اطفال اوتیسمی ها
  • جوان ماندن با مصرف غذاهای چرب !
  • با این کار اندروفین در بدنتان ترشح کنید
  • با تب 38 درجه! به کودکان تشنج می آید علت چیست؟
  • راههای کم کردن مخارج ایام پس از بارداری
  • نشانه های مسمومیت غذایی با کنسرو و راه پیشگیری از آن
  • نقش وعده های غذایی بر تعیین جنسیت
  • محبوبترین ها

  • حقایقی در مورد سرطان خون
  • رایج ترین نوع سرطان در ایران
  • خوردنی هایی برای بارور شدن زوجین بخش 2
  • حقایقی در مورد خواب شب از دیدگاه طب سنتی
  • راه ها و روش های درمان زخم بستر‎
  • کاهش وزن موفق چگونه امکان پذیر است
  • لوازم ضروری برای مراقبت از سلامت حیوان خانگی
  • بازی کنید تا قدرت آی کیو افزایش یابد
  • هر آنچه لازم است درباره ژلهای ضد دردبدانیم
  • هورمون لاغری پیدا شد!
  • اوردوزچیست و چه خطراتی به همراه دارد
  • باورهای رایج در زمینه مصرف دارو
  • چه زمانی میگوئیم کسی مبتلا به سندرم عدم حساسیت به آندروژن شده است
  • در گروه‌هاي خونی تفاوت‌های جسمي مختلف است
  • سوزن درمانی،روشی برای درمان دردهای عضلانی
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است