غذاهای دریایی برای آلزایمر جیوه در غذاهای دریایی پیشگیری از آلزایمر

غذاهای دریایی به عنوان یکی از پر فایده ترین مواد غذایی مطرح می شوند.به دلیل وجود جیوه در دریاها و استفاده آبزیان از آب دریاها این ماده سمی به بدن موجودات آبزی وارد می شود.این موضوع سبب می شود غذاهای دریایی هم به یکی از منابع جیوه تبدیل شوند.

جیوه از راه تنفس، گوارش و نیز از طریق پوست قابل جذب است. بخار جیوه به دستگاه اعصاب مرکزی تمایل دارد، اما هدف اصلی Hg2 کلیه‌ها و کبد است. تا کنون مدارک محدودی در ارتباط با سرطانزا بودن جیوه ارائه شده‌است.

مطالعات جهانی نشان می‌دهند که در نتیجه تماس مستقیم یا استنشاق بخارات جیوه، اختلالات مختلفی به وجود می‌آید که برخی از آن‌ها شامل اختلال دستگاه خود-ایمنی، اختلال در عملکرد کلیه، ناباروری، تأثیرات منفی روی جنین، مشکلات رفتاری– عصبی، ناکارآمدی قلبی، آلزایمر، تأثیرات مخرب بر دستگاه عصبی مرکزی و محیطی، تأثیرات چشمی، مشکلات دهانی، نارسایی حاد تنفسی، درماتیت، دمانس، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، همانوری، کونژکتیویت، برونشیت، پنومونی، ورم ریه، تب بخار فلزی و اختلالات نوروسایکوتیک، اثر بر روی غده تیروئید، تولید مثل و سمیت ژنی است.

مطالعه اخیر نشان می دهد که بر خلاف تصورات گذشته، مصرف یک یا دو وعده غذای دریایی  در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

ورود سمی‌ترین شکل جیوه یعنی متیل جیوه به بدن انسان، بیماری میناماتا ایجاد می‌کند. این بیماری نخستین بار در دهه ۱۹۵۰ در خلیج میناماتای ژاپن مشاهده شد. بروز این بیماری در انسان با عوارض گوناگون عصبی از جمله اختلال در حواس پنج‌گانه، بروز آلزایمر در سنین پیری و در موارد حاد با مرگ بیمار، همراه‌ است.

دستگاه عصبی احتمالاً حساس‌ترین ارگان در برابر تماس با بخارات جیوه‌ است. طیف وسیعی از اختلالات تنفسی، روانی، قلبی عروقی، معده‌ای روده‌ای، تولید مثلی، کبدی، کلیوی، خونی، پوستی، اسکلتی- عضلانی ایمونولوژیکی، حسی و ادراکی و ژنوتوکسیک از اثرات جیوه می‌تواند باشد.

مطالعه اخیر نشان می دهد که بر خلاف تصورات گذشته، مصرف یک یا دو وعده غذای دریایی در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

منبع: خبرداغ

 

ارسال شده در 3 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مرور خاطرات غمگین ممنوع!
  • تاثیر رقص پیش از جراحی سینه
  • دختری که پزشکان بیمارستان را شگفت زده کرد!
  • چطورمکانیزم ساعت بیولوژیک را بهتر درک کنیم
  • ابتلا به اختلالات هورمونی با مصرف نکردن صبحانه
  • ایجاد سرطان پوست با برنزه شدن
  • خوردن چه مقدار سبزی برای پیشگیری از بیماری لازم است
  • حاملگی هایی که سبب بروز “سنگ کیسه صفرا” می‌شود
  • محبوبترین ها

  • تشخیص آنفلوآنزای خطرناک و کشنده از نوع معمولی
  • درمان های رایج برای صرع
  • آیا از افسردگی رنج می برید؟ شاید گوشی هوشمندتان مقصر باشد!
  • مقصران اصلی بیمار کننده کبد!
  • اشاره هایی به انواع مختلف سرطان پروستات
  • ۵ نشانه مننژیت که شما باید بدانید
  • تهدید بیماری آرتریت روماتوئید برای این افراد
  • اختلال سندرم گیلن باره در اثر چه عواملی بوجود می آید
  • رپورتاژ

  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • چگونه دندانهای سالمتر و قوی‌تر داشته باشیم؟
  • لیفتینگ با نخ
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام
    لاغر شو

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است (New Loc)