caffeine-pregnancy

خانم های باردار بهتر است از چه نوع رژیم غذایی پیروی کنند تا هم به سلامت خود و هم به سلامت جنینشان کمک کنند مصرف چه مواد غذایی برای این افراد بهتر است با توجه به  BMI این افراد اقدام به تنظیم برنامه غذایی خانم های باردار کرده ایم با ما در ادامه مطلب همراه باشید و به اطلاعات تغذیه ای خود اضافه کنید .

خانم هایی که BMI بیشتر از ۱۸.۵ دارند:

  • تنوع غذایی را رعایت کرده و از همه انواع گروه های غذایی شامل نان و غلات، سبـــزی هـا ومیوه ها، شیر و  لبنیات، گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها، چربیها و روغن ها استفاده کنند.
  • در وعده صبحانه از غذاهای پر انرژی مثل عسل، مربا و کره استفاده کنند.
  • در میان وعده ها از بیسکویت، کیک، شیرینی، شیر، بستنی، کلوچه، نان و پنیـر و خرمـا، سـیب زمینی پخته، میوه های تازه و خشک و انواع مغزها (بادام، گردو، پسته، فندق) استفاده کنند.
  • از گروه نان و غلات (نان، برنج و ماکارونی) بیشتر استفاده کنند.
  • در تهیه سالادها، از روغن های مایع  مثل روغن زیتون استفاده کنند.
  • سبزی خوردن و میوه زیتون در کنار غذا مصرف کنند.
  • جهت تحریک اشتها، از انواع چاشنی ها در تهیه غذاها استفاده کنند.

خانم هایی که BMI بیشتر از ۲۵ دارند:

  • با استفاده از میان وعده ها، تعداد وعده های غـذا در روز را افـزایش دهنـد و حجـم غـذای هـروعده را کم کنند.
  • ساعت ثابتی برای صرف غذا در وعده های مختلف در روز داشته باشند.
  • مصــرف قنــد و شکر و خوراکی هایی مانند انـواع شـیرینی، شـکلات، آب نبـات، نوشـابه هـا،شربت ها و آب میوه های صنعتی، مربا ، عسل و ….. را بسیار محدود کنند.
  • به جای برنج و ماکارونی زیاد، از نان سنگک استفاده کنند.
  • نان مصرفی بایـد از آرد سـبوس دار تهیـه شـده باشـد و نانهـای فـانتزی مثـل انـواع باگـت وساندویچی کمتر مصرف کنند.
  • حبوبات پخته مثل عدس و لوبیا را بیشتر مورد استفاده قرار دهند.
  • شیر و لبنیات خود را حتما” از نوع کم چرب انتخاب کنند.
  • گوشت را کاملا” لخم و چربی گرفته و مرغ و ماهی را بدون پوست مصرف کنند.
  • از مصرف فرآورده های گوشتی پرچربی مثل سوسیس، کالبـاس، همبرگـر، کلـه پاچـه و مغـزخودداری کنند.
  • به جای گوشت قرمز، بیشتر از گوشتهای سفید، خصوصا” ماهی استفاده کنند.
  • مصرف تخم مرغ را محدود کنند.
  • میوه ها و سبزی ها را بیشتر به شکل خام مصرف کنند. مصرف سـالاد سـبزیجات را قبـل یـا همراه با غذا توصیه کنید.
  • به جای آب میوه بهتر است خود میوه را مصرف کنند.
  • غذاها را بیشتر به شکل آب پز، بخار پز، کبابی یا تنوری مصرف کنند.
  • از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده پرهیز کنند.
  • روغن مصرفی را از انواع گیاهی مایع انتخاب کنند.
  • از مصرف انواع سس سالاد، کره، خامه، سرشیر و پنیرهای پرچرب خودداری کنند.
  • مصرف دانه های روغنی مثل گردو، فندق، بادام، تخمه، پسته و زیتون را محدود کنند.
  • تنقلات کم ارزش یا پرچرب مثل آب نبات، شکلات و چیپس را به هیچ وجه مصرف نکنند.
  • از مصرف غذاهای آماده و کنسروی اجتناب کنند.
  • مصرف نمک و غذاهای شور را محدود کنند.