اسانس چیست؟ اسانس آیا اسانس مضر است؟

قطعاً شما هم اطلاع دارید که اسانس هایی توسط تولید کنندگان به خوراکی ها اضافه میشوند.شاید برای شما مهم نباشد و پیش خودتان بگویید تاثیر بدی ندارد،اما این تفکر اشتباه است.بر اساس گفته های دکتر فروزنده ملکوتی فر،تخلف و تقلب توسط تولید کنندگان زیادی با اسانس صورت میگیرد و این تولید کنندگان برای سلامت مصرف کنندگان ارزش قائل نیستند.

دکتر فروزنده ملکوتی فر دکترای بهداشت مواد غذایی و کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اسانس ها مواد معطر و پیچیده ای هستند که در گیاهان وجود دارند و استفاده از آن به حداقل 4500 سال پیش بازمی گردد که در مناسک مذهبی و نگهداری مواد غذایی کاربرد داشت.

ملکوتی فر با اشاره به این که تولید اسانس در ایران بسیار کم است و تحت عنوان «عصاره» به دست مصرف کننده می رسد، ادامه داد: به عنوان مثال، اسانس گلاب ارزش افزوده بالایی دارد و در صورتی که موفق به این کار شویم، ارزش ریالی آن در بازار داخل معادل 8-6 میلیون تومان و در بازارهای خارجی به 3-2 برابر این مبلغ به فروش می رسد.

وی با اشاره به مزایای اسانس ها گفت: البته این امر به معنای وارد نبودن اشکال نیست. اسانس ها در صنایع غذایی مورد استفاده است و در صورتی که به تولید و مبدأ، کیفیت و اندازه آن توجه کافی داشته باشیم می توان انتظار داشت به نتایج قابل قبول دست یافت.

ملکوتی فر در ادامه بیان کرد: مانند هر ماده غذایی، امکان تقلب در اسانس نیز وجود دارد؛ به این صورت که اگر از ماده ناشناخته ای تولید و یا از ترکیبات آن اطلاعی نداشته باشیم، با مصرف آن سلامت مصرف کننده را تهدید کرده ایم.

این کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه نباید با هدف سودجویی از اسانس استفاده کرد، گفت: به عنوان مثال، اگر تولید آبمیوه از کنستانتره نامرغوب و میوه با کیفیت پایین باشد، برای فروش از اسانس رنگ و طعم استفاده و در بازارعرضه شود، مصرف کننده از این موضوع آگاهی ندارد و با مصرف آن خطر ابتلا به بیماری در سنین مختلف افزایش می یابد. بنابراین مراکز نظارتی و سازمان های کنترل سلامت غذا باید توجه ویژه به این مساله داشته باشند.

وی ادامه داد: اسانس فرصت تقلب و تخلف را برای بسیاری از تولیدکنندگان فراهم می کند که ارزشی برای سلامت مصرف کننده قائل نیستند.
وی در توضیح کنترل کیفی اسانس ها نیز تصریح کرد: در تعریف اسانس می بینیم که ماندگاری بالایی دارد و چون در ترکیب آنها اسید چرب نیست، مزه آن تند نمی شود. تنها مشخصه اسانس، فرار بودن آن است که در دمای بالا قابلیت تبخیر دارند و عطر و طعم آن کاهش می یابد.

ملکوتی فر در ادامه بیان کرد: کنترل کیفیت در زمان تولید به این صورت است که ماده غذایی با توجه به در فرمولاسیون تعیین شده است، اسانس به آن افزوده، فرآوری و بسته بندی می شود. باید به این موضوع توجه داشته باشیم که آیا گواهینامه بهداشت برای اسانس صادر شده است یا خیر!
کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در پایان این برنامه رادیویی اظهارداشت: در دنیا سه هزار اسانس شناخته شده که 300 نوع آن کاربرد تجاری دارد و در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.

منبع : الو دکتر

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 19 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • بهترین روش برای طبخ سبزیجات
  • 7 ترفند آرایشی برای داشتن پوستی صاف و شفاف
  • زیبا شدن چهره با این عوامل
  • عوارض درمان نکردن بزرگی خوش خیم پروستات
  • درمان ناراحتی مادرزادی چشمی با لنز
  • کنترل استرس و رسیدن به تناسب اندام
  • در جوانسازی صورت استفاده از رادیوفرکوئنسی چه تاثیری دارد؟
  • ابتلا به ورم معده با این دارو ها
  • محبوبترین ها

  • داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و خواص آن چیست ؟
  • ساخت داروهاي مرغوب تر به كمك ميكروب‌هاي دريايي
  • داروهای شب ادراری و بی اختیاری ادراری
  • داروهاي جديد ضدصرع درصد عقب ماندگي ناشي از صرع را کاهش مي دهد
  • واکسن نوعی از سرطان غدد لنفاوی ساخته شد
  • چه زمانی دارو تاریخ انقضایش تمام میشود؟
  • پیامدهای مضر مصرف ترامادول
  • بهبود خلق و خو با مصرف امگا 3
  • رپورتاژ

  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • لیفتینگ با نخ
  • خرید اینترنتی بلیط هواپیما و رزرو هتل بهتر است یا خرید تور ؟
  • الو دکتر

    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است