اسانس چیست؟ اسانس آیا اسانس مضر است؟

قطعاً شما هم اطلاع دارید که اسانس هایی توسط تولید کنندگان به خوراکی ها اضافه میشوند.شاید برای شما مهم نباشد و پیش خودتان بگویید تاثیر بدی ندارد،اما این تفکر اشتباه است.بر اساس گفته های دکتر فروزنده ملکوتی فر،تخلف و تقلب توسط تولید کنندگان زیادی با اسانس صورت میگیرد و این تولید کنندگان برای سلامت مصرف کنندگان ارزش قائل نیستند.

دکتر فروزنده ملکوتی فر دکترای بهداشت مواد غذایی و کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اسانس ها مواد معطر و پیچیده ای هستند که در گیاهان وجود دارند و استفاده از آن به حداقل 4500 سال پیش بازمی گردد که در مناسک مذهبی و نگهداری مواد غذایی کاربرد داشت.

ملکوتی فر با اشاره به این که تولید اسانس در ایران بسیار کم است و تحت عنوان «عصاره» به دست مصرف کننده می رسد، ادامه داد: به عنوان مثال، اسانس گلاب ارزش افزوده بالایی دارد و در صورتی که موفق به این کار شویم، ارزش ریالی آن در بازار داخل معادل 8-6 میلیون تومان و در بازارهای خارجی به 3-2 برابر این مبلغ به فروش می رسد.

وی با اشاره به مزایای اسانس ها گفت: البته این امر به معنای وارد نبودن اشکال نیست. اسانس ها در صنایع غذایی مورد استفاده است و در صورتی که به تولید و مبدأ، کیفیت و اندازه آن توجه کافی داشته باشیم می توان انتظار داشت به نتایج قابل قبول دست یافت.

ملکوتی فر در ادامه بیان کرد: مانند هر ماده غذایی، امکان تقلب در اسانس نیز وجود دارد؛ به این صورت که اگر از ماده ناشناخته ای تولید و یا از ترکیبات آن اطلاعی نداشته باشیم، با مصرف آن سلامت مصرف کننده را تهدید کرده ایم.

این کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه نباید با هدف سودجویی از اسانس استفاده کرد، گفت: به عنوان مثال، اگر تولید آبمیوه از کنستانتره نامرغوب و میوه با کیفیت پایین باشد، برای فروش از اسانس رنگ و طعم استفاده و در بازارعرضه شود، مصرف کننده از این موضوع آگاهی ندارد و با مصرف آن خطر ابتلا به بیماری در سنین مختلف افزایش می یابد. بنابراین مراکز نظارتی و سازمان های کنترل سلامت غذا باید توجه ویژه به این مساله داشته باشند.

وی ادامه داد: اسانس فرصت تقلب و تخلف را برای بسیاری از تولیدکنندگان فراهم می کند که ارزشی برای سلامت مصرف کننده قائل نیستند.
وی در توضیح کنترل کیفی اسانس ها نیز تصریح کرد: در تعریف اسانس می بینیم که ماندگاری بالایی دارد و چون در ترکیب آنها اسید چرب نیست، مزه آن تند نمی شود. تنها مشخصه اسانس، فرار بودن آن است که در دمای بالا قابلیت تبخیر دارند و عطر و طعم آن کاهش می یابد.

ملکوتی فر در ادامه بیان کرد: کنترل کیفیت در زمان تولید به این صورت است که ماده غذایی با توجه به در فرمولاسیون تعیین شده است، اسانس به آن افزوده، فرآوری و بسته بندی می شود. باید به این موضوع توجه داشته باشیم که آیا گواهینامه بهداشت برای اسانس صادر شده است یا خیر!
کارشناس مسؤل صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در پایان این برنامه رادیویی اظهارداشت: در دنیا سه هزار اسانس شناخته شده که 300 نوع آن کاربرد تجاری دارد و در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.

منبع : الو دکتر

ارسال شده در 19 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • آیا می دانید بوتاکس وارد مغز هم میشود
  • گوشت های بسته بندی شده ناسالم در بازار
  • مشکلات پوستی با نوروتیک عصبی
  • حفظ و نگهداری بیشتر از کلیه ها
  • خطاهای نشستن در بین کارمندان بیماری زاست
  • کمک روحی به فرد معتاد درخانواده
  • تاثیر برخی داروها در ابتلا به سرطان های زنانه
  • معجزه تخمه هندوانه در جوان سازی پوست
  • محبوبترین ها

  • دستگاه اسکارلت و نحوه عملکرد آن
  • موی زائد و رشد آن روی پوست
  • با این روش بیماری ها را از روی چهره تشخیص دهید
  • شفافی و سفیدی پوست با ماسک دوغ
  • یک عطر را چگونه درست می کنند
  • دستور اکسیر شگفت انگیز روسیه برای جوانی
  • آقایانی که پوست خشک دارند چکار کنند
  • یائسگی و اثرگذاری آن بر پوست
  • رپورتاژ

  • دندانپزشکی زیبایی و ایمپلنت
  • ایمپلنت؛ تنها جایگزین دندان از دست رفته
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • الو دکتر

    نخ دندان ارکید
    لاغر شو
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است