ظروف نچسب ظروف مسی ظروف قلع ظروف آلومینیومی پخت غذا

بهتر است از چه ظروفی برای نگهداری از موادغذایی استفاده کنیم مناسب ترین ظروف در این زمینه کدامند؟پیشنهادات  متخصصین تغذیه در این زمینه چیست ؟انواع ظروف مانند , ظروف آلومینیومی ,  ظروف نچسب ,  ظروف مسی و ظروف قلع در آشپزخانه یافت می شود شما غالبا از چه ظروفی در این زمینه استفاده می کنید .

یک متخصص تغذیه می‌گوید: استفاده از ظروف مسی نه تنها مس بدن را تأمین نمی‌کند بلکه مسمویت‌زاست. ظروف شیشه‌ای و پیرکس بهترین ظروف محسوب می‌شود.

  شیوا فرجی هشدار داد : استفاده از ظروف مسی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود چرا که نه تنها نیاز بدن به مس را تأمین نمی‌کند بلکه از آنجایی که مس جزو مواد معدنی است اضافه دریافت آن می‌تواند سبب بروز مسمومیت در بدن شود و افرادی که در منزل مدام از ظروف مسی استفاده می‌کنند معمولاً با علایمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال مواجه می‌شوند.

وی افزود: حتی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به مصرف ظروف مسی هشدار داده است چرا که ظروف مسی را قلع‌اندود می‌کنند و برای اینکه قلع طی واکنش شیمیایی به مس متصل شود کمی سرب هم به آن اضافه می‌کنند.این متخصص تغذیه به این نکته اشاره کرد که وقتی ظروف حرارت می‌بیند و در عین حال غذاهایی که پایه اسیدی دارند هنگامی که در ظرف ریخته می‌شوند (مثل گوجه‌فرنگی و آبلیمو) ممکن است قلع و سرب در غذا آزاد شود.وی مناسب‌ترین ظروف برای پخت غذا را شیشه و پیرکس عنوان کرد و افزود: ظروف لعابی هم به شرط آنکه لعاب آن آسیب ندیده باشد جزو ظروف مناسب برای پخت و پز محسوب می‌شود.

به گفته این متخصص تغذیه ظروف استیل نیز برای پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چیزی را در آن نگهداری نکنیم و سریع ظرف را جابه‌جا کنیم تا واکنش شیمیایی صورت نگیرد.

فرجی در پاسخ به اینکه ظروف تفلون و چدن که دارای لایه محافظ هستند چقدر برای پخت مناسبند گفت: تا زمانی که این ظروف سالم باشند مشکلی نیست اما به محض آنکه کوچکترین آسیب‌دیدگی بر اثر حرارت و ضربه به سطوح فلزی این ظرف‌ها وارد شود سطوح تفلونی این ظروف وارد غذا می‌شود که برای بدن مضر است.

ظروف نچسبت کم خون تان می کند

عضو انجمن علمی تغذیه تصریح کرد: کادمیوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگینی است که سرطان‌زاست و تأثیر نامطلوبی در روند رشد جسمی کودکان می‌گذارد و حتی تحقیقات نشان داده که ممکن است سبب کم‌خونی شود.

مشکلات گوارشی با ظروف آلومینیومی

وی در مورد مصرف ظروف آلومینیومی نیز گفت: مصرف این نوع ظروف نیز توصیه نمی‌شود چرا که بر اثر حرارت، آلومینیوم موجود وارد غذا شده و در طولانی مدت ممکن است مشکلات گوارشی روده و کولیت ایجاد کند.

منبع: جام جم سرا

 

ارسال شده در 19 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • عوامل بروز آبسه مغزی
  • اهمیت روابط مهربانی با همسر
  • باورهای درست و غلط میان مردان
  • آیا داروی آلزایمر نقشی در ترمیم دندان آسیب دیده دارد؟
  • عوامل بروز اختلال در مغز
  • بهترین صبحانه برای لاغری شامل چه موادی است؟
  • انواع سلیقه های آرایشی و شخصیت شناسی آنها
  • درمان تب حصبه بدون دارو
  • نکاتی جدید برای زیبا شدن البته بدون آرایش
  • عروس ها برای خوش اندام شدن این 5 نکته را بدانند
  • عیب و ایرادهای پوششی مردانه
  • برای جوان ماندن چه بخوریم و چه نخوریم
  • نصب نشانگرهای تغذیه بر روی محصولات غذایی
  • آسیب به روحیات افراد مطلقه
  • اهمیت و ارزش وعده شام برای سلامتی
  • محبوبترین ها

  • درباره منفعت های کله پاچه بیشتر بدانید
  • غلات فرآوری شده و خطر سرطان
  • هشدار های تغذیه ای برای سالمندان
  • پرخوری کردن به لحاظ روانی
  • لیستی از یک رژیم یک هفته ای برای روزهای داغ تابستان
  • اصلاح برنامه غذایی پس از پایان ماه رمضان
  • ابتلا به انواع بیماری های خطرناک با افزودنی های غیرمجاز
  • ضروری بودن اسیدپنتوتنیک
  • آشنایی با مواد غذایی طبیعی مدر
  • انواع پخت سیب زمینی و فواید و مضرات آنها
  • چربی سوزی هم قانونهای خاص خودش را دارد
  • نرمال بودن جنین بشرط تغذیه صحیح مادر
  • هرآنچه درمورد پفک باید بدانید
  • کاهش بیماریهای قلبی با سیر جوانه زده
  • بی ضرر ترین جایگزین های چیپس
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است