کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو

farhangnews.ir

اکثر افراد بر این باورند که سرد شدن هوا تنها سبب ایجاد بیماری هایی از قبیل سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.اما جالب است بدانید بیماری دیابت با سرد شدن هوا افزایش چشم گیری پیدا می کند.به طوری که  تعداد بیماران مبتلا به دیابت نوع یک در کشورهای اروپای شمالی از کشورهای گرمسیر به‌مراتب بیشتر است.

شاید توضیحات یک بیولوژیست از یک زاویه کاملاً تازه به ما کمک کند تا درباره رابطه میان بیولوژی انسان‌ها و هوا بیشتر بدانیم.سروش نیکنامیان در این زمینه می‌گوید: ریشه بیماری دیابت به دوران ماقبل تاریخ باز می‌گردد، زمانی که عصر یخبندان (یانگر درایاس) شروع شد، دمای هوا به طور چشمگیری کاهش یافت به طوری که بسیاری از موجودات زنده منقرض شدند.
تعداد زیادی از انسان‌ها در آن دوره از بین رفتند و تنها معدودی توانستند در آن شرایط سخت سرما به زندگی و بقا ادامه دهند. اجداد انسان با کاهش انسولین ترشحی و افزایش قند خون خود نوعی سازش نا خودآگاهانه با سرمای هوا یافتند و با داشتن نوعی چربی به نام چربی قهوه‌ای در بدن خود قادر شدند با کاهش دما مقابله کنند. با گذشت هزاران سال و در زمان حال، با افزایش تکنولوژی‌های گرمایشی، بدن ما دیگر دارای این چربی مهم و خاص به میزان گذشته نیست و تنها اسکیمو‌ها دارای چربی قهوه‌ای به میزان لازم هستند.
ژن دیابت در انسان‌های اولیه که در مکان‌های سرد زندگی می‌کردند وجود داشت اما چربی قهوه‌ای مانع افزایش قند خون بالاتر از میزان لازم می‌شد. آزمایش‌های بسیاری افزایش میزان «ای وان سی» خون را با کاهش دما نشان داده است و به همین دلیل فصل سرما برای بیماران دیابتی نوعی خطر پنهان محسوب می‌شود.
عضو انجمن سلطنتی بیولوژی انگلستان یادآور می‌شود که براساس آمار، بیشتر دیابتی‌های نوع اول متولدین فصول سرد سال هستند.
برای فرار از ابتلا به دیابت در سرما چه بخوریم؟
به طور کلی کاهش مصرف کربوهیدرات‌های ساده، قند وشکر و افزایش مصرف چربی‌های مفید مانند کره و روغن حیوانی در فصل زمستان می‌تواند اثر افزایش قند خون را به طور چشمگیری کاهش دهد.
نیکنامیان با بیان توصیه‌های بالا ادامه می‌دهد: خوردن ماهی‌های چرب مثل سالامون و غذاهای دریایی مثل میگو که دارای میزان بالای امگا 3 با منشأ حیوانی هستند در تثبیت انسولین و کنترل دیابت نوع 2 در فصول سرد سال برای بیماران دیابتی بسیار مفیدند؛ چراکه مصرف برخی غذاها در فصل سرما نتیجه منفی روی تغییرات قند خون می‌گذارد.
این بیولوژیست با تأیید مطلب فوق می‌افزاید: در فصل سرما برای کاهش خطر بیماران دیابتی در افزایش و تغییرات ناخودآگاهانه قند خون، مصرف قند، شکر، آب میوه، نوشابه، نان بدون سبوس و برنج باید به حداقل میزان ممکن برسد این مقدار تا 15 گرم در روز مجاز است، یعنی حداکثر میزان مصرف مواد قندی نباید بیش از 15 گرم در روز شود. افراد سالم با قند خون ناشتا به طور متعادل می‌توانند تا 30 گرم در روز از کربوهیدرات استفاده کنند.
البته نباید فراموش کرد که همزمان با کاهش مصرف مواد قندی، باید مصرف چربی‌های مفید و اشباع را افزایش داد. به همین دلیل است که اسکیموها ی ساکن قطب شمال چربی بسیاری در رژیم غذایی خود دارند و جزو سالم‌ترین انسان‌های جهان به شمار می‌آیند. او در پایان توصیه می‌کند: ورزش‌های بی‌هوازی در فصل زمستان موجب متعادل شدن متابولیسم و قند خون می‌شوند و برای بیماران دیابتی بسیار مفیدند، نوشیدن آب به میزان کافی و نوشیدن قهوه و چای سبز ارگانیک بخصوص همراه با لیموترش بسیار مفید است.

منبع: سلامت نیوز

5 1000
ارسال شده در 20 آذر 1395 توسط با موضوع بیماری ها
پيلتن شاپ

مطالب پیشنهادی

پیشنهاد سردبیر

  • تفاوتهای کلی میان انواع آنفلوانزا و سرماخوردگی
  • همه چیز درباره ی تورم غشای مخاطی بینی کودک
  • فواید شکلات برای افسردگی
  • انتخاب شما چیست؟ دندان های سالم یا خراب
  • آنچه درباره پرتقال خونی نمیدانستید
  • همه چیز درباره نقاشی اطفال
  • کلینیک فوق تخصصی مو و زیبایی چهره نو
  • محیط و افکار چه تاثیری بر سلامت جسمانی دارند؟
  • محبوبترین ها

  • دریافت انواع املاح و مواد معدنی
  • آب سیب بنوشید تا دچار سکته قلبی نشوید
  • غذاهای ترش کننده معده کدامند؟
  • در سلامت قلب چه شیوه هایی درست است
  • مصرف این معجون موجب بهبود و سلامت عملکرد روده می شود
  • اندر ویژگی های سبزی پلو و ماهی شب عید
  • برخی خوراکی های انرژی زا
  • با عادت های خوب غذا خوردن بیشتر آشنا شویم
  • رپورتاژ

  • کاهش وزن همراه با حفظ حجم عضلات بدن
  • اطلاعاتی در مورد ویتیلیگو و راه درمان آن
  • جراحی، زیبایی و لیزر دکتر مردانی
  • معرفی تمام محصولات سان‌سی در نمایشگاه بین‌المللی (25 تا 28 اردیبهشت‌ماه)
  • کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی رویال
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x