کنترل فشار خون کاهش فشار خون فشار خون علل ابتلا به فشار خون درمان فشار خون

فشار خون از جمله بیماری های مربوط به سلامت قلب و عروق است که به دلایل مختلفی ایجاد می شود. در اثر تغذیه نامناسب چربی ها در دیواره رگ ها نفوذ کرده و سبب کاهش قطر رگ ها می شوند به دنبال این امر عمل خون رسانی به سایر اندام ها به خوبی انجام نمی شود. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

محققان دانشگاه زوریخ سوئیس با مطالعه بیش از ۲۰۰۰ فرد جوان سالم دریافتند افرادی که دارای بالاترین میزان اسیدهای چرب اُمگا-۳ در خون شان بودند پایین ترین میزان فشارخون را داشتند.

محققان در این مطالعه شرکت کنندگان را به چهار گروه از پایین ترین تا بالاترین میزان اسیدهای چرب اُمگا-۳ تقسیم کردند.

دکتر مارک فیلیپوویچ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما دریافتیم افراد بزرگسال در گروه دارای بالاترین میزان اسیدچرب امگا-۳ در مقایسه با افراد دارای حداقل میزان این اسید چرب در خون شان، دارای ۴ mm Hg فشارخون سیستولیک کمتر و ۲ mm Hg فشار دیاستولیک کمتر بودند.»

فشارخون سیستولیک عدد بالایی و فشارخون دیاستولیک عدد پایینی به هنگام خواندن فشارخون است. فشار خون زیر ۱۲۰/۸۰ معمولا سالم تلقی می شود.

فیلیپوویچ در ادامه می افزاید: «طبق یافته های ما، رژیم غذایی سرشار از غذاهای حاوی اُمگا-۳ می تواند شیوه ای برای پیشگیری از فشارخون بالا باشد.»

به گفته وی، حتی کاهش اندک میزان این فشار به اندازه حدود ۵ mm Hg می تواند از بروز شماری از سکته ها و حوادث قلبی جلوگیری کند.

در مطالعه ای دیگر مشخص شد دوز پایین مصرف اسیدچرب اُمگا-۳ حتی به اندازه کمتر از یک گرم در روز می تواند به افراد مبتلا به فشارخون بالا در کاهش فشارشان کمک کند. مصرف یک وعده ماهی سالمون به وزن ۸۵ گرم دارای حدود یک گرم اسیدچرب اُمگا-۳ است.

به گفته فیلیپوویچ، روغن ماهی با بهبود عملکرد عروق خونی و کاهش التهاب موجب کاهش فشارخون می شود.

وی در ادامه می افزاید: «مصرف دوز پایین و بلندمدت این اسیدهای چرب به مرور زمان بر فشارخون تاثیر خواهد داشت.»

مطالعات علمی این خاصیت را در مورد اُمگا-۳ طبیعی نشان می دهد و هنوز اسناد قوی ای در مورد تاثیر مصرف مکمل اُمگا-۳ در این مورد وجود ندارد.

اسیدهای چرب اُمگا-۳ چربی ضروری بدن هستند که توسط بدن تولید نمی شوند اما بدن به آن نیاز دارد. منابع خوب این اسید چرب شامل ماهی سالمون، ماهی تن، گردو و روغن کانولا است.

منبع: مهر

ارسال شده در 1 دی 1395 توسط آقای جوانبخت با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • سرخ کردن روغن و این نکات مهم
  • برخی سردردها علامت خوبی نیستند!
  • سنگ کلیه داران نوشابه نخورند
  • اگر پوست شما چرب است این مطلب را از دست ندهید
  • چگونه کودکی خلاق و متفکر تربیت کنیم؟
  • حتما قبل از بارداری وزن و قدتان را اندازه بگیرید
  • آموزش خودآرایی سریع و تمیز
  • مصرف خودسرانه مسکن و عوارض آن در این مرد
  • محبوبترین ها

  • 35 درصد کودکان تهرانی به آسم مبتلا هستند
  • دکتر مسعود جعفری پور – عمل زیبایی و بینی، جراحی پلاستیک
  • مشخص شدن تاریخ اعلام نتایج آزمون دستیار پزشک خانواده
  • افزایش زایمان طبیعی در ایران
  • توصیه هایی هنگام سرگیجه داشتن
  • بلافاصله گوشت قربانی را مصرف نکنید
  • برای اولین بار جراحی برداشتن غده به روش بسته
  • یک ژاپنی برنده جایزه نوبل پزشکی شد
  • رپورتاژ

  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است