نارسایی کلیه خورد و خوراک بیماران دیالیزی تغذیه بیماران دیالیزی پرهیزات غذایی بیماران کلیوی

بیماران دیالیزی نیاز ویژه ای به برنامه غذایی سالم و متناسب با بیماریشان هستند آن ها باید به مصرف نمک و پروتئین حساس باشند پرهیزات غذایی ضروری و مهمی را در این مطلب برای این افراد آورده ایم بد نیست در ادامه به این رژیم غذایی سالم برای این افراد دقت کنید .

نمونه رژیم غذایی کم چرب، کم نمک و کم پروتئین برای بیمارا دیالیزی:

  • صبحانه:

نان بی نمک ۴ برش (هر برش معادل ۱ کف دست) + تخم مرغ ۱ عدد + شیر کم چرب ۲/۳ لیوان + چای ۱ فنجان + شکر ۲ ق م

  • میان وعده:

کیک اسفنجی ۶۰ گرم + میوه از گروه میوه های کم پتاسیم (مثل سیب و خیار) ۲ عدد

  • ناهار:

برنج آبکش ۱۲ ق غ + خورشت کرفس ۳ ق غ + گوشت کم چرب ۶۰ گرم (۱ معادل ۱ قوطی کبریت) + سالاد کاهو ۱ لیوان + آبلیمو و روغن زیتون ۱ ق غ از هر کدام

  • عصرانه:

ویفر ۶ عدد + چای ۱ لیوان‌ + شکر ۱ ق م + سیب ۱ عدد + خیار ۱ عدد

  • شام:

ساندویچ مرغ (نان بی نمک ۱ برش متوسط + مرغ ریش ریش شده ۶۰ گرم + کلم ریز شده ۱ لیوان + سس سالاد ۱ ق م + آبلیمو ۱ ق غ + روغن زیتون ۲ ق م

  • قبل خواب:

۱/۳ لیوان شیر کم چرب + ۵ عدد مویز


از خوردن مواد غذایی زیر تا حد امکان پرهیز کنید:

سوسیس، کاباس، خیار شور، سوپ های کنسرو شده، ماهی دودی، نمک و نخود.

غذاهای حاوی فسفر مثل شیر و ماست را در روز بیشتر از ۱ لیوان مصرف نکنید.

انواع گوشت های فرآوری شده، پنیر و حبوبات را از برنامه غذایی خود حذف کنید.

در صورت عدم محدودیت، ورزش های سبک قبل از غذا به افزایش اشتها کمک می کند.

پیاده روی و دوچرخه ثابت ۴-۳ بار در هفته با شدت متوسط انجام شود. (البته بهتر است در روزهایی که دیالیز نمی شوید برنامه ورزش خود را قرار دهید.)

مواد غنی از پتاسیم شامل: موز، خرما، سیب زمینی، گوجه فرنگی، هلو، کیوی، گلابی، آلو، شلیل، زردآلو، طالبی، خربزه ریواس و آجیل

میوه های با پتاسیم کم: سیب، نارنگی، لیمو، گریپ فروت، توت فرنگی، آناناس، هندوانه، زغال اخته، بلوبری

سبزیجات مفید برای دیالیزی ها: خیار، کاهو، گل کلم، پیاز، فلفل، کدو، بادمجان و شلغم


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


لینک مرتبط: سوال جواب های تغذیه ای راجع به دیالیز

تغذیه و خورد و خوراک بیماران دیالیزی

منبع: دکتر سلام

ارسال شده در 28 آذر 1395 توسط motallebi-b با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • ۴ علت که تلفن همراه شما باعث استرس می شود و شیوه ی کنترل آن
  • صداهاي فك با سردردهاي شديد چه ارتباطی دارد؟
  • عارضه عفونت گوش و کم شدن آی کیو اطفال
  • مراقبت های تغذیه ای پس از زایمان
  • کوفته بالکان
  • درمان مشکلات مربوط به دیسک کمر
  • بی میلی دختران جوان به ازدواج
  • همه چیز درمورد مراقبت های غذایی پس از سکته
  • محبوبترین ها

  • انواع شیرهای مختلف و ویژگی های هرکدام
  • غذا هایی که باعث چاقی نمی شوند را بشناسید
  • کمک به افزایش احساس سیری با برخی خوراکی ها
  • مضرترین نوشیدنی ها را بشناسیم
  • کالری منفی در چه غذاهایی وجود دارد؟
  • تاثیرات مختلف امراض قندی بر سلامت استخوان
  • سوالاتی متداول در رابطه با خانواده ی پروتئین ها
  • موسیقیدان معروف و اسرار تناسب اندامش
  • رپورتاژ

  • هایفو HIFU – لیفت صورت بدون جراحى
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • بهترین و کم هزینه ترین گزینه لیپوماتیک
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • الو دکتر

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است