نمک تصفیه نشده نمک مضرات نمک تصفیه نشده مضرات استفاده از نمک تصفیه نشده مضرات استفاده از نمک

نمک یکی از پر مصرف ترین مواد خوراکی است. افراط و تفریط در مصرف نمک هر دو مضر هستند و باید به اندازه مصرف شود. عده ای از افراد هستند که از نمک تصفیه نشده برای مصارف خانگی خود استفاده می کنند. اخیرا محققا به نتایج خطرناکی درباره مصرف نمک های تصفیه نشده دست یافته اند. با دکتر سلام همراه باشید.

کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌های غیر تصفیه مانند نمک دریا که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه‌ها مشاهده می شود به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیان‌بار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی می شود.
سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌های غیر تصفیه ( مانند سنگ نمک، نمک های صنعتی و نمک دریا ) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می شود به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیان‌بار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی می‌شود.

وی افزود: بسیاری از این بیماری ها هزینه های درمانی فراوانی را به دنبال دارند و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند. وجود ناخالصی ها در نمک ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب باعث کاهش شوری نمک شده و درنتیجه افزایش مصرف نمک را به دنبال دارد.

وی توضیح داد: یک روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک، حل کردن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب می باشد. در صورتی که در ته لیوان رسوبی تشکیل نشود و آب نمک حاصل شفاف و بدون کدورت باشد، نمک مذکور فاقد ناخالصی می باشد. روش های کاملتر در آزمایشگاه های مجهز انجام می پذیرد. لذا صرفاً استفاده از نمک تصفیه شده خوراکی ید‌دار مجاز است.

چوبکی ادامه داد: نمک های ید دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار گیرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

این کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی از موارد مهم جهت خریداری نمک تصفیه شده خوراکی ید دار، دقت به برچسب قید شده بر روی بسته بندی محصول می باشد. همواره باید به تاریخ تولید و انقضا، وجود پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، آدرس واحد تولیدی،سری ساخت، نام تجاری، لوگوی سازمان غذا و دارو و همچنین قید عبارت “نمک تصفیه شده خوراکی ید دار” بر روی برچسب بسته بندی نمک دقت نمود در غیر این صورت از خرید نمک جلوگیری شود.

 

منبع : فارس

ارسال شده در 1 دی 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • کنترل فرزند برای روز اول مدرسه
  • چه زوج های ماندگاری بیشتری با هم دارند
  • شکم آب کن ها را بشناسید
  • نظرات دانشمندان از قدیم الایام در مورد کاهش وزن
  • عوامل مؤثر در چاقی کودکان را بشناسید
  • عدم توجه دولت به مبارزه با اعتیاد
  • رهایی از نفخ معده
  • افراد مضطرب و این الگوهای غذایی
  • محبوبترین ها

  • عارضه های جانبی رژیم غذایی ناسالم بر ذهن و بدن
  • مشغله کاری زنان و سلامت آن ها
  • فوت و فن پیامک دادن به همسر
  • همه چیز در مورد شخصیت های خودشیفته
  • حافظه این افراد از بقیه قوی تر خواهد ماند
  • از خستگی روانی بیشتر بدانید
  • تعصب،عوارض و پیامدها
  • چطوری مجذوب دختر متولد بهمن ماه شویم
  • رپورتاژ

  • لیفتینگ با نخ
  • اکو قلب جنین چیست ؟
  • اپتی ویژن، درمان نوین خستگی چشم
  • اصلاح طرح لبخند و دندانپزشکی زیبایی
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    لاغر شو
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است