نمک یکی از پر مصرف ترین مواد خوراکی است. افراط و تفریط در مصرف نمک هر دو مضر هستند و باید به اندازه مصرف شود. عده ای از افراد هستند که از نمک تصفیه نشده برای مصارف خانگی خود استفاده می کنند. اخیرا محققا به نتایج خطرناکی درباره مصرف نمک های تصفیه نشده دست یافته اند. با دکتر سلام همراه باشید.

کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌های غیر تصفیه مانند نمک دریا که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه‌ها مشاهده می شود به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیان‌بار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی می شود.
سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌های غیر تصفیه ( مانند سنگ نمک، نمک های صنعتی و نمک دریا ) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می شود به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیان‌بار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی می‌شود.

وی افزود: بسیاری از این بیماری ها هزینه های درمانی فراوانی را به دنبال دارند و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند. وجود ناخالصی ها در نمک ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب باعث کاهش شوری نمک شده و درنتیجه افزایش مصرف نمک را به دنبال دارد.

وی توضیح داد: یک روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک، حل کردن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب می باشد. در صورتی که در ته لیوان رسوبی تشکیل نشود و آب نمک حاصل شفاف و بدون کدورت باشد، نمک مذکور فاقد ناخالصی می باشد. روش های کاملتر در آزمایشگاه های مجهز انجام می پذیرد. لذا صرفاً استفاده از نمک تصفیه شده خوراکی ید‌دار مجاز است.

چوبکی ادامه داد: نمک های ید دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار گیرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

این کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی از موارد مهم جهت خریداری نمک تصفیه شده خوراکی ید دار، دقت به برچسب قید شده بر روی بسته بندی محصول می باشد. همواره باید به تاریخ تولید و انقضا، وجود پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، آدرس واحد تولیدی،سری ساخت، نام تجاری، لوگوی سازمان غذا و دارو و همچنین قید عبارت “نمک تصفیه شده خوراکی ید دار” بر روی برچسب بسته بندی نمک دقت نمود در غیر این صورت از خرید نمک جلوگیری شود.

 

منبع : فارس

ارسال شده در 1 دی 1395 توسط آقای جوانبخت با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • 7 گام برام آرام کردن دردهای مزمن
  • مقابله با مشکلات رایج دندان در خانه
  • لباس های زمستانه مناسب بارداری
  • از بین بردن باکتری‌های بیماری‌زا با دارچین
  • درباره دردهای معده کودکان چه می دانید
  • شیردادن به نوزادان و دانستنی هایی در مورد آن
  • چگونه به افسرده ها کمک برسانیم
  • بررسی های لازم بدن قبل از حامله شدن
  • اهمیت بر زبان اوردن کلمه نه
  • برای کدام علامت های غیر عادی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
  • سمی ترین مواد دور و اطراف شما
  • میان وعده و مواد موجود در آن
  • هنگام استفاده از ماسک های طبیعی به چه مواردی باید توجه کنیم؟
  • باورهای غلط درباره زندگی سالم
  • علائم یائسگی را با این ویتامین های مفید درمان کنید
  • محبوبترین ها

  • باورهای درست و نادرست در مورد آی یو دی
  • بارداری و نشانه های اولیه آن
  • در تابستان خانمهای باردار این کفشها را نپوشند
  • نکاتی در مورد دوران بارداری که تا به حال نشنیده اید
  • مشکلات مختلف دندانی در دوران بارداری
  • سن بالا و لقاح مصنوعی
  • چطوری پس از بدنیا آوردن نوزاد چربی های اطراف شکم مان را بسوزانیم؟
  • توصیه های مراقبتی برای اقدامات زیبایی باردار
  • بارداری زیر سه ماهه و ایدز
  • اضافه وزن مانعی برای بارداری
  • مفیدترین تاثیر مصرف کاهو در بارداری
  • نو مادران و رابطه زناشویی
  • زمانیکه هورمونها دچار اختلال می شوند؟
  • تغذیه با شیر مادر و رژیم غذایی مادر
  • نکات مهم درمانی برای یبوست در این دوران
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است